ALIMENTAŢIE

Informaţii despre alimente bio, produse necesare pentru o viaţă sănătoasă



16 mai este Ziua Mondiala a Bolii Celiace

Boala celiacă, numită şi enteropatie glutenică sau intoleranţă la gluten, este o afecţiune autoimună multifactorială care apare de regulă la persoane cu predispoziţie genetică şi este(...) citeste mai departe



Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale

Iaurtul – dovedit ştiinţific că te ajută să reduci acumularea ponderală, circumferința taliei și indicele de masă corporală! citeste mai departe



Pericolul din farfurie – stim ce mancam? Fara o etichetare corespunzatoare, consumatorii de peste nu stiu ce mananca

București, 4 iulie – În lipsa unui cadru legislativ care să asigure o etichetare corespunzătoare tuturor produselor din pește și fructe de mare din import, autoritățile nu au cum să(...) citeste mai departe



Cea de-a VI-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 25 iunie 2016, Bucuresti

Alimentația sănătoasă și combaterea sedentarismului reprezintă factori esențiali în vederea menținerii unei stări generale de bunăstare a organismului și pentru evitarea unui număr mare(...) citeste mai departe



Iaurtul - un prieten la masa ta de Sărbători

Iaurtul este considerat de către specialiștii în nutriție printre cele mai sănătoase alimente, deoarece conţine diverşi nutrienţi esenţiali şi ar trebui să fie nelipsit din orice dietă(...) citeste mai departe



Beneficiile iaurtului pentru sanatate, tot mai evidente!

Consumul regulat de iaurt: un obicei ce poate reduce riscul cardiometabolic, arata studiile citeste mai departe



Consumul de iaurt si managementul greutatii corporale

Nutriționiștii recomandă introducerea iaurtului în dieta tuturor persoanelor care doresc să își țină sub control greutatea corporală și să aibă un stil de viață sănătos și(...) citeste mai departe



Iaurtul - beneficii dovedite in combaterea obezitatii infantile

Obezitatea infantilă se află în creștere în întreaga lume, după cum arată un plan de acțiune recent al Organizației Mondiale a Sănătății. Obezităţii infantile îi sunt asociate(...) citeste mai departe



Nutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a V-a editie 26 septembrie 2015, Bucuresti

Unul dintre cele mai importante evenimente de sănătate și nutriție din România, Conferința Sănătate prin Alimentație, ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și va avea loc sâmbătă,(...) citeste mai departe



Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii estimeaza 860 de decese pe an la copii sub 15 ani

Planul european de acțiune de prevenire a maltratării copiilor 2015-2020 în dezbatere la București citeste mai departe



Topul celor mai frecvente probleme de alimentatie la copii. Unde gresesc cel mai mult parintii?

București, 14 iulie 2015: Deși în ultima perioadă a crescut semnificativ interesul pentru produsele speciale de nutriție dedicate copiilor, peste 50% dintre copiii din România încă se(...) citeste mai departe



Obiceiurile alimentare ale romanilor - intre gust, siguranta si sanatate

Alimentația în cadrul stilului de viață este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, putând avea efecte benefice sau, dimpotrivă, efecte negative asupra ei. Specialiștii spun că(...) citeste mai departe



4 din 5 romani sufera de afectiuni ce impun un regim special de alimentatie. Doar o mica parte dintre acestia tin cont de recomandarile medicale

• Intoleranțele alimentare, obezitatea, afecțiunile metabolice (diabet, hipertensiune, fenilcetonurie), renale, hepatice și cele ale aparatului digestiv, în topul celor mai întâlnite boli la(...) citeste mai departe



Ziua Mondiala a Consumatorilor, marcata prin organizarea unui eveniment menit sa promoveze drepturile consumatorilor de produse alimentare din Romania

15 martie este Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, zi care marcheaza aducerea la cunostiinta publica a importantei cunoasterii si protejarii drepturilor oamenilor in calitatea lor de(...) citeste mai departe



Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti

Alimentaţia reprezintă unul dintre subiectele de maxim interes ale societăţii contemporane. După ce a traversat o perioadă destul de lungă în care industrializarea, inclusiv în domeniul(...) citeste mai departe



Adoptarea unei alimentatii sanatoase, una din principalele masuri de prevenire a bolilor cronice netransmisibile

Bolile cronice netransmisibile sunt principala cauză de deces în întreaga lume, anual înregistrându-se aproximativ 38 de milioane de decese la nivel global, potrivit ultimului raport dat(...) citeste mai departe



Inlocuirea unui snack cu iaurt reduce considerabil riscul de diabet

Un consum crescut de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, arată mai multe studii, printre care şi unul foarte recent condus de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.(...) citeste mai departe



Cum combatem excesele alimentare de sarbatori?

Prin tradiție, masa de Crăciun și de Revelion înseamnă, de multe ori, excese alimentare. Nutriționiștii recomandă să ne bucurăm de bucatele alese, dar atrag atenția că este extrem de(...) citeste mai departe



Indulcitorii hipocalorici in managementul greutatii si al obezitatii

Prevalența alarmantă a obezității, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor și adolescenților, reprezintă o provocare la nivel mondial, iar importanța combaterii acesteia(...) citeste mai departe



Sfaturi pentru o mancare sanatoasa si gustoasa

Pentru o alimentație sănătoasă, modul de preparare a alimentelor este esențial. Astfel, ar trebui evitate obiceiuri precum prăjirea alimentelor în ulei, preparararea hranei pe grătarul cu(...) citeste mai departe



Pagini: