Dr. Raed Arafat, printre finalisti la Europeanul anului 2013

Dr. Raed Arafat, printre finalisti la Europeanul anului 2013
Câștigătoarea premiului Reader’s Digest este jurnalista poloneză Agnieszka Romaszewska. Juriul s-a arătat impresionat și de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care este menționat alături de personalități precum interpreta britanică Adele și parașutistul Felix Baumgartner.

În fiecare an, un juriu format din redactorii-șefi ai celor 20 de ediții europene ale Reader\\\'s Digest onorează o personalitate remarcabilă din Europa, care s-a dedicat cu generozitate și curaj servirii semenilor săi. De data aceasta, juriul a desemnat-o pe jurnalista Agnieszka Romaszewska (51 de ani) Europeanul Anului 2013. Premiul reprezintă un semn al aprecierii față de campania mediatică a jurnalistei poloneze, care luptă pentru apărarea valorilor democratice în Belarus, stat condus de președintele Aleksander Lukashenko, supranumit in media “ultimul dictator al Europei”.

În etapa premergătoare desemnării câstigătorului, juriul a selectat din zecile de propuneri primite o listă scurtă cu opt personalităţi, ale căror eforturi au determinat schimbări semnificative în societate. Printre aceștia s-a numărat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății din România, dr. Raed Arafat. El este considerat un pionier în medicină, cel care a reformat serviciul de asistență medicală de urgență din țara noastră.

“Nu privesc ceea ce fac ca pe un job. Este hobby-ul și pasiunea mea”, spune medicul român despre munca sa, care a dus la salvarea atâtor vieți omenești.

Dr. Raed Arafat este prezentat într-un articol amplu, publicat în toate edițiile europene din luna februarie ale revistei Reader’s Digest, alături de poveștile altor personalități internaționale, ale căror eforturi puse în slujba semenilor lor au impresionat juriul: interpreta britanică Adele, parașutistul Felix Baumgartner, campioana la Jocurile Paralimpice Oksana Savchenko, investigatorul de crime cibernetice Mikko Hyppönen, activistul politic Srdja Popović și cercetătorul în domeniul bolilor neurologice degenerative Christine van Broeckhoven.


"Dr. Raed Arafat, printre finalisti la Europeanul anului 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Nutritionistii ne invata 10 pasi pentru o alimentatie sanatoasa

Starea noastră de bine este determinată în mare măsură de sănătate, iar de multe ori aceasta depide de modul nostru de nutriție. Tocmai de aceea este extrem de important să cunoaștem cât mai multe(...) citeste mai departeIndulcitorii hipocalorici in managementul greutatii si al obezitatii

Prevalența alarmantă a obezității, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor și adolescenților, reprezintă o provocare la nivel mondial, iar importanța combaterii acesteia devine o(...) citeste mai departeMedicul de familie ne indeamna “Sa mancam in familie!”

Societatea de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Societatea de Nutritie din Romania (SNR) lanseaza un program de informare si educare a publicului prin intermediul medicilor de familie cu(...) citeste mai departeNutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a(...)

Unul dintre cele mai importante evenimente de sănătate și nutriție din România, Conferința Sănătate prin Alimentație, ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și va avea loc sâmbătă, 26 septembrie(...) citeste mai departeBiroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii estimeaza 860 de decese pe an(...)

Planul european de acțiune de prevenire a maltratării copiilor 2015-2020 în dezbatere la București citeste mai departe