Alimentatia nesanatoasa, inamicul de temut al Mileniului 3!

Alimentatia nesanatoasa, inamicul de temut al Mileniului 3!
A III-a Conferință Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, s-a desfășurat la București, în data de 26 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea a reunit unii dintre cei mai importanți medici din România.

Conferința Sănătate prin Alimentație a fost structurată pe parcursul unei zile de dezbateri tematice, în cadrul căreia s-au organizat sesiuni ce au abordat subiecte precum: Cultura nutrițională populațională, Actualități și controverse în nutriție, Rolul alimentației în cadrul diferitelor patologii.

Temele au fost centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe relația de cauzalitate dintre alimentația nesănătoasă și anumite afecțiuni, precum: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, dislipidemiile, nefropatiile, bolile gastroenterologice și hepatopatiile.

”Mă bucur că și de această dată interesul medicilor manifestat pentru această conferință a fost unul foarte mare. Conferința a avut parte de prezența unora dintre cei mai importanți specialiști, iar diversitatea subiectelor și modul de abordare al temelor sunt dovada că și această ediție a Conferinței Sănătate prin Alimentație a fost un succes.”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Manifestarea științifică a debutat cu o prezentare despre aspectele moleculare ale alimentaţiei sănătoase, apoi au urmat dezbateri despre principiile educației nutriționale populaționale, nutrigenetica și nutrigenomica din perspectiva clinicianului. Prima sesiune s-a încheiat cu tema ”Strategii pentru implementarea programelor de alimentație sănătoasă”.

Sesiunea a II-a a cuprins prezentări și dezbateri despre: locul dietei vegetariene în alimentaţia sănătoasă; iaurt şi sănătate, mit sau realitate; influenţa alimentaţiei asupra nivelului colesterolului plasmatic; despre o altfel de pâine, despre importanţa hidratării la orice vârstă, despre studiul clinic privind efectele apei Borsec asupra pacienţilor cu sindrom metabolic și de asemenea despre cât de sigură este farfuria sănătoasă.

Sesiunea a III-a dedicată rolului alimentației sănătoase în diverse patologii a debutat cu Rolul alimentaţiei în diabetul zaharat și a continuat cu Rolul alimentaţiei în bolile cardiovasculare și Rolul alimentaţiei în dislipidemii.

Temele dedicate cauzalității alimentației nesănătoase în diverse patologii au continuat și în cadrul celei de a IV-a sesiuni, unde au avut loc prezentări despre Rolul alimentaţiei în obezitate, Rolul alimentaţiei în tulburările de comportament alimentar, Rolul alimentaţiei în bolile gastroenterologice şi hepatopatii. Sesiunea s-a încheiat cu o prezentare despre Locul îndulcitorilor non calorigeni în nutriţie.

Co-președinții acestui eveniment au fost: Academician Maya Simionescu, Director Institutul Naţional de Biologie şi Patologie Celulară “N. Simionescu” și prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Organizator științific: Asociația Română pentru Studiul Obezității
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România
Partener: Fundația Națională pentru Știință și Artă

Partenerii evenimentului “A III-a Conferință Sănătate prin Alimentație”:
Unilever, Dobrogea Grup, Danone, Romaqua Group, Costa D’Oro, Alpro

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


"Alimentatia nesanatoasa, inamicul de temut al Mileniului 3!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733011109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale

Iaurtul – dovedit ştiinţific că te ajută să reduci acumularea ponderală, circumferința taliei și indicele de masă corporală! citeste mai departe



Importanta alimentatiei sanatoase, dezbatuta la a IV-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie 2014

La nivel mondial, consumul scăzut de fructe şi legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Concret, consumul insuficient de fructe(...) citeste mai departe



Seminarii, informari si testari gratuite in parc cu ocazia Zilei Internationale a Bolii Celiace(...)

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolii Celiace (intoleranţa la gluten), Centrul de Management pentru Boala Celiacă Bucureşti din cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu”(...) citeste mai departe



ACPA Romania si Codex Alimentarius

Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania Optimum Cibum(A.C.P.A. Romania) vine in sprijinul celor doua parti – consumatori si producatori, punand la dispozitia celor din urma, pe(...) citeste mai departe



Sfaturi pentru o mancare sanatoasa si gustoasa

Pentru o alimentație sănătoasă, modul de preparare a alimentelor este esențial. Astfel, ar trebui evitate obiceiuri precum prăjirea alimentelor în ulei, preparararea hranei pe grătarul cu cărbuni sau(...) citeste mai departe