Lansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza, 25 iunie 2014

Lansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza, 25 iunie 2014
Fundația Romanian Angel Appeal și Millenium Image&Communication Group au plăcerea de a vă invita să participați în data de miercuri, 25 iunie 2014, orele 11.00, la conferința de lansare a proiectului: Program dedicat reintegrării profesionale și sociale a persoanelor afectate de Tuberculoză.

Evenimentul are loc în București, la Hotel Royal–sala Unirii, B-dul Mircea Vodă nr. 28, Sector 3.

Participă:
- Nicoleta Mănescu, Manager de proiect, Fundația Romanian Angel Appeal
- Bogdan Theodor Olteanu, Consultant pentru campania națională, Millenium Image&Communication Group
- Cătălina Constantin, psiholog, Președinte al Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR)

Tuberculoza este cunoscută ca fiind o boală a sărăciei. De fapt, tuberculoza (TB) este o boală care poate atinge pe oricine, indiferent de categoria socială, dar care este exacerbată de sărăcie și cauzează sărăcia.

În România, în fiecare zi se diagnostichează 55 de persoane bolnave de TB și 4 persoane mor din cauza acestei afecțiuni, iar la nivel mondial tuberculoza omoară și incapacitează mai mulți tineri decât o face orice altă boală infecțioasă. Dintre persoanele afectate, 80% sunt apte de muncă – au între 15 și 45 ani, conform rapoartelor epidemiologice furnizate de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Tratamentul corespunzător, dublat de sprijinul social și psihologic adecvat, consilierea și orientarea profesională a bolnavilor de tuberculoză, precum și campanii naționale de informare și reducere a stigmei ar putea salva România de la un adevărat coșmar al sănătății publice și ar face din foștii pacienți cu TB, oameni sănătoși și activi.

Vă așteptăm la conferință și vă rugăm să aveți amabilitatea de a confirma participarea la e-mail: costinela.caraene@raa.ro, tel.: 0721.151.187, până cel târziu luni, 23 iunie 2014, orele 17.00.

“Programul dedicat reintegrării profesionale și sociale a persoanelor afectate de Tuberculoză” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – “Investește în oameni!”


"Lansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza, 25 iunie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Costinela Caraene
Email:costinela.caraene@raa.ro
Telefon:0721.151.187

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cum evităm efectul yo-yo?

Una dintre cele mai mari probleme cauzate de excesul de zel în curele de slăbit este efectul yo-yo. Scăderea rapidă în greutate duce la slăbirea organismului, iar kilogramele pierdute sunt(...) citeste mai departeMedicamentele si alimentatia - Evita combinatiile periculoase pentru cel mic!

Eficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar şi de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului. Pentru a(...) citeste mai departeMugur Isarescu – Castigatorul trofeului U.M.F. “Carol Davila”

În data de 5 octombrie 2012 a avut loc închiderea oficială a “Zilelor Universităţii”, a “Salonului Naţional de carte Universitară” şi a “Zilelor Studenţilor Medicinişti” la Universitatea de Medicină(...) citeste mai departeIaurtul, element esential intr-o alimentatie sanatoasa

În România, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate provocate sau favorizate de alimentația nesănătoasă. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, tulburările(...) citeste mai departeDobrogea Grup introduce în premieră în România pâinea fără gluten pentru persoanele care au(...)

Intoleranța la gluten este o afecțiune cronică a intestinului subțire ce apare la persoanele cu o anumită predispoziție genetică. Boala celiacă este cu atât mai periculoasă cu cât se poate manifesta(...) citeste mai departe