Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti

Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti
Alimentaţia reprezintă unul dintre subiectele de maxim interes ale societăţii contemporane. După ce a traversat o perioadă destul de lungă în care industrializarea, inclusiv în domeniul alimentar, a fost desfăşurată în forţă, omenirea încearcă să repare acest exces acordând, din nou, atenţie alimentelor şi felului în care ne hrănim.

Alimentaţia copiilor este, sau ar trebui să fie, unul dintre punctele de interes ale societăţii contemporane. Părinţii trebuie să fie permanent conştienţi că o alimentaţie incorectă poate avea efecte alarmante asupra sănătăţii celor mici. Alimentaţia de tip fast-food, de exemplu, poate genera declanşarea pubertăţii precoce chiar şi la copii în vârstă de 6 ani. Aproximativ 600 de copii au fost diagnosticaţi, în ultimii ani, cu această boală, de două ori mai mulţi decât în urmă cu un deceniu.
În România, pe lângă atenţia acordată calităţii alimentelor, oamenii sunt nevoiţi să acorde o atenţie deosebită şi „coşului zilnic” - necesarul de alimente de bază pentru o alimentaţie atât sănătoasă cât şi adaptată la bugetul familiei.

Salariile mici, lipsa de informaţii corecte îi determină de multe ori pe români să facă alegeri nesănătoase pentru mesele zilnice. Este oare imposibil să ne permitem în coşul zilnic alimente care să ne asigure o alimentaţie corectă?

10.00 – 13.00 Întalnire cu presa

9.30 – 10.00 Înregistrarea participantilor & welcome coffee

10.00 – 12.00 Conferinţă de presă

- Introducere în obiectivele principale ale OMS Europa în promovarea strategiei Sănătatea 2020 şi politica de nutriţie în Regiunea Europeană a OMS
o Joao Breda – expert OMS
- Impactul alimentelor și nutriției asupra sănătății publice
o Aileen Robertson – Metropolitan University Copenhagen
- Dezvoltarea unei politici alimentare și de nutriție cuprinzătoare în România bazată pe sănătate şi sustenabilă economic
o Alexandr Parlesak – Metropolitan University Copenhagen
o Prof. Dr. Nicolae Suciu, manager Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC)
- Aspecte legate de nutriţie din Strategia Naţională de Sănătate 2020
o Dr. Amalia Şerban, Ministerul Sănătăţii
o Dr. Mihaela Nanu, expert Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului

Conferinţa este urmată de o demonstraţie live de preparare a unui meniu care conţine alimentele din coşul zilnic.

Moderator: Elvira Gheorghiţă – Senior Reporter, Mediafax

12.00-13.00 Prânz (pentru jurnalişti şi participanţi)


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anca Ionescu
Email:anca.ionescu@m.ro
Telefon:0754.929.146

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ce mancam in Post? Sfaturi pentru o alimentatie corecta din Abecedarul de Nutritie

Postul dinaintea Învierii Domnului este cel mai lung dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe, fiind denumit şi Postul Mare. Anul acesta, Postul Sfintelor Paşti a început pe 18(...) citeste mai departe



Atentie la bolile de alimentatie!

Statisticile din ultima perioadă arată o creștere alarmantă a cazurilor de boli de alimentație la nivel mondial. Conform specialiștilor, multe din aceste afecțiuni ar putea fi prevenite cu(...) citeste mai departe



A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013

A III-a Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, are loc la Bucuresti, în data de 26 octombrie 2013, la(...) citeste mai departe



Dezbatere pe baza noilor reglementari asupra produselor naturiste

Comercianţii de plante medicinale au intrat în alertă. Şi asta deoarece riscă ca de la 1 aprilie să între în faliment în cazul în care nu se conformează normelor europene. Directiva(...) citeste mai departe



Incurajarea consumului de fructe si legume

Semnal in premiera: ACPA Romania –“Optimum Cibum” saluta o reglementare UE: Lista produselor excluse din programele de incurajare a consumului de fructe si legume in scoli citeste mai departe