Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti

Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti
Alimentaţia reprezintă unul dintre subiectele de maxim interes ale societăţii contemporane. După ce a traversat o perioadă destul de lungă în care industrializarea, inclusiv în domeniul alimentar, a fost desfăşurată în forţă, omenirea încearcă să repare acest exces acordând, din nou, atenţie alimentelor şi felului în care ne hrănim.

Alimentaţia copiilor este, sau ar trebui să fie, unul dintre punctele de interes ale societăţii contemporane. Părinţii trebuie să fie permanent conştienţi că o alimentaţie incorectă poate avea efecte alarmante asupra sănătăţii celor mici. Alimentaţia de tip fast-food, de exemplu, poate genera declanşarea pubertăţii precoce chiar şi la copii în vârstă de 6 ani. Aproximativ 600 de copii au fost diagnosticaţi, în ultimii ani, cu această boală, de două ori mai mulţi decât în urmă cu un deceniu.
În România, pe lângă atenţia acordată calităţii alimentelor, oamenii sunt nevoiţi să acorde o atenţie deosebită şi „coşului zilnic” - necesarul de alimente de bază pentru o alimentaţie atât sănătoasă cât şi adaptată la bugetul familiei.

Salariile mici, lipsa de informaţii corecte îi determină de multe ori pe români să facă alegeri nesănătoase pentru mesele zilnice. Este oare imposibil să ne permitem în coşul zilnic alimente care să ne asigure o alimentaţie corectă?

10.00 – 13.00 Întalnire cu presa

9.30 – 10.00 Înregistrarea participantilor & welcome coffee

10.00 – 12.00 Conferinţă de presă

- Introducere în obiectivele principale ale OMS Europa în promovarea strategiei Sănătatea 2020 şi politica de nutriţie în Regiunea Europeană a OMS
o Joao Breda – expert OMS
- Impactul alimentelor și nutriției asupra sănătății publice
o Aileen Robertson – Metropolitan University Copenhagen
- Dezvoltarea unei politici alimentare și de nutriție cuprinzătoare în România bazată pe sănătate şi sustenabilă economic
o Alexandr Parlesak – Metropolitan University Copenhagen
o Prof. Dr. Nicolae Suciu, manager Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC)
- Aspecte legate de nutriţie din Strategia Naţională de Sănătate 2020
o Dr. Amalia Şerban, Ministerul Sănătăţii
o Dr. Mihaela Nanu, expert Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului

Conferinţa este urmată de o demonstraţie live de preparare a unui meniu care conţine alimentele din coşul zilnic.

Moderator: Elvira Gheorghiţă – Senior Reporter, Mediafax

12.00-13.00 Prânz (pentru jurnalişti şi participanţi)


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anca Ionescu
Email:anca.ionescu@m.ro
Telefon:0754.929.146

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Dieta si sport pentru o vara perfecta

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății prin Mișcare, te așteptăm în Sun Plaza Shopping Center, între 10-12 mai 2013, să sărbătorim împreună cea de-a 8-a ediție a evenimentului(...) citeste mai departe



Conferința Națională Sănătate prin Alimentație – ediția I

Obiceiurile alimentare joacă un rol important în păstrarea unei sănătăți optime și în prevenția a numeroase afecțiuni. Alimentația dezechilibrată este una din cauzele creșterii(...) citeste mai departe



Ce este medicina personalizata?

Stiati ca, in fiecare an, in intreaga lume, 20-75% dintre pacienti nu primesc tratament eficient?* Stiati ca, in fiecare an, numai in Statele Unite, se inregistreaza peste 100,000 de decese cauzate(...) citeste mai departe



Sfaturi pentru o mancare sanatoasa si gustoasa

Pentru o alimentație sănătoasă, modul de preparare a alimentelor este esențial. Astfel, ar trebui evitate obiceiuri precum prăjirea alimentelor în ulei, preparararea hranei pe grătarul cu(...) citeste mai departe



Adoptarea unei alimentatii sanatoase, una din principalele masuri de prevenire a bolilor cronice(...)

Bolile cronice netransmisibile sunt principala cauză de deces în întreaga lume, anual înregistrându-se aproximativ 38 de milioane de decese la nivel global, potrivit ultimului raport dat(...) citeste mai departe