Nutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a V-a editie 26 septembrie 2015, Bucuresti

Nutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a V-a editie   26 septembrie 2015, Bucuresti
Unul dintre cele mai importante evenimente de sănătate și nutriție din România, Conferința Sănătate prin Alimentație, ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și va avea loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, Hotel Ramada Parc, sala Terra Ballroom, București.

Ca și în anii precedenți, ediția 2015 a Conferinței Sănătate prin Alimentație va fi organizată de Societatea de Nutriție din România, sub egida Academiei Române, și va avea ca parteneri Asociația Română pentru Studiul Obezității, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Fundația Națională pentru Știință și Artă.

Organizatorii Conferinței Sănătate prin Alimentație și-au propus să ridice nivelul educației medicale continue, punând accentul pe rolul esențial pe care alimentația sănătoasă îl are în prevenirea multor afecțiuni.

„Când discutăm despre măsurile de preîntâmpinare a unui număr mare de boli, alimentația sănătoasă este un factor cheie. Prin intermediul Conferinței Sănătate prin Alimentație putem să îmbunătățim cultura nutrițională a populației, printr-o educație continuă și să promovăm principliile de alimentație corectă. Conferința Sănătate prin Alimentație se adresează deopotrivă specialiștilor din mai multe domenii medicale, pentru că facilitează schimbul de idei și de informație în sfera sănătății, dar și autorităților și mass-mediei, pentru că acestea ne pot ajuta să transmitem mai ușor mesajele noastre către populație”, a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și copreședinte al Conferinței Sănătate prin Alimentație.

Invitații vor dezbate noutățile științifice din cultura nutrițională populațională, diabet și boli metabolice, toate structurate în sesiuni de comunicări tematice. Cele mai importante teme pe care invitații le vor aborda, în prezentările lor, vor viza: suplimentele nutritive, băuturile îndulcite, colesterolul alimentar și acizii grași trans, organismele modificate genetic, nutriția și homeostazia fierului, rolul proteinelor de origine vegetală în nutriția modernă, variantele vegetarianismului și multe alte teme de interes.

„Ne propunem să atragem atenția cu privire la incidența crescută a bolilor ce pot fi corelate dezechilibrelor alimentare. Stilurile de nutriție sunt esențiale, pentru buna funcționare a organismului și pentru o stare generală de sănătate bună. Românii trebuie să învețe că o alimentație bogată în grăsimi saturate, sare și zahăr, le pune în pericol sănătatea, pe termen lung. Promovarea unei diete echilibrate, diversificate și sănătoase se află printre principalele preocupări ale medicilor și nutriționiștilor din întreaga lume. Alimentația sănătoasă, susținută de activitate fizică, este un element important în obținerea bunăstării fizice și psihice, iar educarea populației în acest sens se află printre prioritățile noastre”, este de părere Prof.univ. dr. Mariana Graur, președintele Societății de Nutriție din România și copreședinte al evenimentului.

Potrivit Organizației Mondială a Sănătății, o dietă sănătoasă protejează împotriva malnutriției, în toate formele ei, cât și împotriva apariției bolilor cronice netransmisibile, precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare, atacul cerebral și cancerul.

La nivel mondial, alimentele bogate în grăsimi saturate sau de tip trans-, sare și zahăr provoacă decesul a 14 milioane de oameni, în fiecare an, conform Declarației Politice a Organizației Națiunilor Unite.

Tot dezechilibrele alimentare determină anual moartea a 2,8 milioane de oameni supraponderali sau obezi, arată Organizația Mondială a Sănătății.

A V-a Conferință Sănătate prin Alimentație se va desfășura în intervalul orar 09.00 – 18.30, iar înregistrarea participanților se va face între 08.00 – 09.00.

Manifestarea este creditată cu puncte EMC.

Intrarea este gratuită și se face pe baza înscrierii pe site-ul: www.sanatateprinalimentatie.ro, în limita locurilor disponibile.

Management Eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Nutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a V-a editie 26 septembrie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia a II-a, 19 mai 2012 Cluj-Napoca

Aflată la a II-a ediție, “Conferința Națională Sănătate prin Alimentație” se va desfășura anul acesta pe 19 mai, la Hotel Opera Plaza, Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat sub egida Academiei(...) citeste mai departe



Chilliburner - Contribuţia ardeiului iute în arderea grăsimilor, prin stimularea procesului de(...)

Capsaicina conţinută de ardeiul iute este o substanţă recunoscută pentru proprietatea denumită generic „arderea grăsimilor”, sintagmă ce se referă la un întreg proces metabolic ce stă la baza(...) citeste mai departe



De 1 Iunie, copiii sunt rasfatati cu dulciuri sanatoase

Prestigiosul Institut Internațional pentru Gust și Calitate din Bruxelles a conferit în cadrul ceremoniei din 26 mai 2011 distincția Superior Taste Award pentru prima dată Dulceții de cireșe negre(...) citeste mai departe



Abecedarul de Nutritie - stiinta si arta de a manca sanatos

Primul Abecedar de Nutriție, realizat de prof.dr. Nicolae Hâncu și editat de Sănătatea Press Group, a fost lansat în rândul publicului larg vineri, 15 iunie 2012, la Librăria Bastilia din București.(...) citeste mai departe



Quattro Stagioni Events - Meniu special ianuarie - aprilie

Cu o experienta de mai bine de 16 ani in organizarea de mese festive, Quattro Stagioni va pune la dispozitie in Parcul Herastrau 4 locatii ideale pentru nunti, botezuri, conferinte, cocktail-uri,(...) citeste mai departe