Cea de-a VI-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 25 iunie 2016, Bucuresti

Cea de-a VI-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 25 iunie 2016, Bucuresti
Alimentația sănătoasă și combaterea sedentarismului reprezintă factori esențiali în vederea menținerii unei stări generale de bunăstare a organismului și pentru evitarea unui număr mare afecțiuni. Stilul de viață nesănătos, tradus și prin dezechilibre alimentare, contribuie la instalarea sau însoțește majoritatea bolilor cronice netransmisibile, printre care diabetul, afecțiunile cardiovasculare și chiar cancerul, avertizează specialiștii.

Interferențele comportamentului alimentar cu bolile asociate nutriției, rolul unei alimentații sănătoase în prevenția și controlul mai multor afecțiuni, provocările în ceea ce privește nutriția raportat la stilul de viață al omului contemporan se vor afla în centrul Conferinței „Sănătate prin Alimentație” 2016. Aflat la a șasea ediție, evenimentul se va desfășura pe 25 iunie 2016, la Hotel Phoenicia, București.

Obiceiurile alimentare au un rol fundamental în evoluția stării generale de sănătate a fiecărei persoane, afirmă specialiștii. În România, Studiul epidemiologic ORO (Obezitatea în România), efectuat pe un eşantion reprezentativ naţional, a demonstrat că 52,4% din adulți suferă de suprapondere și obezitate şi că acestea sunt asociate cu mesele luate după ora 21.00, activitatea fizică redusă în timpul liber şi cu durata necorespunzătoare a somnului. Studiul Epidemiologic PREDATORR a arătat aceleaşi cifre înalte de prevalenţă a obezităţii şi faptul că 11,6% din populația adultă a țării are diabet.

„Impactul alimentației dezechilibrate asupra sănătății este tot mai vizibil. O arată statisticile. Dacă ne referim la bolile legate de nutriție, în România mai mult de o treime dintre dintre adulți suferă de obezitate, iar 11,6% au diabet conform Studiului PREDATORR. Ne aflăm într-un context general în care respectarea principiilor de alimentație sănătoasă este o provocare pentru omul contemporan, de aceea implicarea profesioniștilor medicali în combaterea bolilor corelate cu alimentația nesănătoasă prin promovarea unei nutriții corecte este extrem de importantă.”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele Conferinței şi Membru de Onoare al Academiei Române.

La Conferința „Sănătate prin Alimentație” 2016 sunt așteptați profesioniști din toate specialitățile medicale în cadrul cărora nutriția joacă un rol important: diabetologi, medici de familie, cardiologi, pediatri, oncologi, gastroenterologi, interniști.

O dietă sănătoasă de-a lungul vieții reprezintă un aliat puternic în lupta cu mai multe afecțiuni, însă creșterea producției mâncării procesate, urbanizarea rapidă și schimbarea stilurilor de viață au condus, inevitabil, la modificarea obiceiurilor alimentare corecte, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Rapoartele arată că populația consumă alimente bogate în calorii, grăsimi, zahăr sau sodiu, în schimb fructele, legumele și fibrele sunt consumate în cantități mai mici decât ar trebui.1

Recomandările experților de la Organizația Mondială a Sănătății referitoare la ceea ce înseamnă o alimentație corectă și sănătoasă2 includ:
• Consum regulat de legume, fructe, verdețuri, leguminoase, cereale integrale;
• Cel puțin 400 g de fructe și legume pe zi;
• Cel mult 10% (ideal ar fi 5%) din totalul de energie să fie acoperit de zaharuri libere – adică aproximativ 50 g, în cazul unei persoane cu o greutate normală, care consumă 2000 de calorii pe zi. Majoritatea zaharurilor libere sunt adăugate în mâncare și în diferite băuturi, în urma procesării, dar pot fi găsite și natural în miere, diferite siropuri, sucuri de fructe.
• Sub 30% din totalul energiei să provină din grăsimi. Grăsimile nesaturate, prezente în pește, avocado, nuci, ulei de măsline, floarea soarelui și rapiță sunt recomandate, spre deosebire de grăsimile saturate, prezente în carnea grasă, unt, ulei de cocos și de palmier, smântână, brânză și untură.
• Consumul a maximum 5 grame de sare iodată (aproximativ o linguriță), pe zi.

Evenimentul este dedicat profesioniștilor din domeniul medical și vizează dezvoltarea educației medicale continue în relație cu rolul pe care alimentația sănătoasă îl are în menținerea unei stari de sănătate optime, în prevenirea instalării diferitelor afecțiuni, precum și în controlul acestora.

Conferinţa „Sănătate prin Alimentaţie” este creditată cu puncte EMC.

Pentru înscrieri, vă rugăm să accesați: http://sanatateprinalimentatie.ro/register.php

Organizator științific: Societatea de Nutriție din România.
Parteneri științifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română pentru Studiul Obezității
Management eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

Sursă info:
1,2 Fact sheet N°394, Updated September 2015: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs394/en/


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Cea de-a VI-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 25 iunie 2016, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733011109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Medicamentele si alimentatia - Evita combinatiile periculoase pentru cel mic!

Eficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar şi de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului.(...) citeste mai departe



Painea Dobrogea-Benecol, un succes in randul medicilor prezenti la cel de-al 49-lea Congres(...)

Peste 1500 de medici cardiologi, medici de familie si internisti au vizitat standul Dobrogea-Benecol in cadrul celui de-al 49-lea Congres National de Cardiologie, desfasurat in perioada 7-9(...) citeste mai departe



Obiceiurile alimentare ale romanilor - intre gust, siguranta si sanatate

Alimentația în cadrul stilului de viață este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, putând avea efecte benefice sau, dimpotrivă, efecte negative asupra ei. Specialiștii spun că(...) citeste mai departe



Comunicat de presa - Intalnire de lucru intre Secretarul de Stat Adrian Pana si conducerea ANT

Secretarul de Stat Adrian Pană a avut astăzi, 24 februarie 2014, o întâlnire de lucru cu conducerea ANT pe tema reorganizării şi consolidării ANT, astfel încât această instituţie să-şi(...) citeste mai departe



Chilliburner - Contribuţia ardeiului iute în arderea grăsimilor, prin stimularea procesului de(...)

Capsaicina conţinută de ardeiul iute este o substanţă recunoscută pentru proprietatea denumită generic „arderea grăsimilor”, sintagmă ce se referă la un întreg proces metabolic ce stă(...) citeste mai departe