Programul Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie

Programul Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie
Conferința Națională Sănătate prin Alimentație – ediția I, va avea loc în data de 9 iulie 2011, la World Trade Center, sala New York, București și este cel mai important eveniment dedicat managementului alimentației sănătoase. Președintele Conferinței Naționale Sănătate prin Alimentație este prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. Evenimentul este organizat sub egida științifică a Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a Societății Române pentru Studiul Obezității și a Societății de Nutriție din România.

PROGRAMUL CONFERINŢEI

8.00 - 9.00 Înregistrarea participanţilor Conferința Națională Sănătate prin Alimentație

Sesiunea 1 : DESCHIDEREA CONFERINŢEI

Moderator: Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte de Onoare Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice

9.00 - 10.00 Mesajele autorităţilor

- Academician Eugen Simion, preşedinte Academia Română (1998 - 2006)
- Prof.univ.dr. Amorin Popa, Şeful Comisiei Naţionale de Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice, Ministerul Sănătăţii
- Conf.univ.dr. Florian Bodog, Director Direcţia de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii
- Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului

Sesiunea 2: CULTURA NUTRIŢIONALĂ POPULAŢIONALĂ

Moderatori: Prof.univ.dr. Mariana Graur, preşedinte Societatea de Nutriţie din România

Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu

10.00 – 10.20 Cultura nutriţională populaţională
Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu

10.20 -10.50 Principiile alimentaţiei populaţionale optime
Prof.univ.dr. Mariana Graur

10.50 - 11.00 Principiile educaţiei nutriţionale populaţionale
Dr. Cristina Niţă, UMF “Iuliu Haţieganu”, Cluj Napoca

11.00 – 11.15 Discuţii

11.15 – 11.25 Pauză de cafea

Sesiunea 3 : SIGURANŢA ALIMENTARĂ

Moderatori: Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi, Director Institutul Naţional de Cercetări Alimentare

Dr. Maria Niţescu, şef lucrări UMF Carol Davila, Bucureşti

11.25- 11.45 Rolul siguranţei alimentare şi expunerea omului modern la aditivii alimentari

Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi

11.45- 12.00 Siguranţa alimentului

Dr.Maria Niţescu

12.00 – 12.10 Dobrogea Grup, partener pentru o alimentaţie sănătoasă (comunicare susţinută de compania Dobrogea Grup)

Ing. Nicoleta Vârvorea

12.10 – 12.20 Rolul companiilor responsabile în producţia de alimente sigure (comunicare susţinută de compania Cris-Tim)

Radu Timiş, Preşedinte Grup Cris-Tim

12.20 - 12.35 Discuţii

Sesiune 4 : SUPLIMENTELE ALIMENTARE

Moderatori: Prof.univ. dr. Marius Bojiţă, Preşedinte UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca

Conf.univ.dr. Florian Bodog

12.35 - 12.55 Rolul suplimentelor alimentare într-o alimentaţie sănătoasă

Prof.univ.dr.Marius Bojiţă

12.55 - 13.15 Suplimentele alimentare în România
Conf.univ.dr. Florian Bodog

13.15 – 13.25 Discuţii 4

13.25 – 13.35 Suplimentele alimentare între mit, business şi realitate
(comunicare susţinută de compania Woerwag Pharma)

Dr. Simion Balteş

13.35 – 14.35 Pauză de masă

Sesiunea 5 : ROLUL PROFILACTIC AL ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE
Moderatori: Prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedinte ales Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Prof.univ.dr. Amorin Popa

14.35 - 14.55 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în bolile cardiovasculare

Prof.univ.dr. Dan Gaiţă, Preşedinte Fundaţia Română a Inimii / dr. Claudiu Avram

14.55 – 15.05 Becel, o margarină cu beneficii metabolice (comunicare susţinută de compania Unilever)

Rodica Ţenu, nutriţionist Unilever România

15.05 – 15.25 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în diabetul zaharat

Prof.univ.dr. Amorin Popa

15.25 - 15.45 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în patologia metabolică

Prof.univ.dr. Maria Moţa

15.45 - 16.05 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în tulburările de comportament alimentar

Prof.univ.dr. Gabriela Radulian, Institutul de Diabet, Nutriţie, Boli metabolice N. Paulescu

16.05 – 16.15 Intoleranţa alimentară (comunicare susţinută de compania Gaya Health Services /Yorktest)

Dr. Cornelia Bala, şef lucrări UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca

16.15 - 16.25 Pauza cafea

16.25 – 16.35 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în oncologie
Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu

16.35 – 16.45 Rolul lui Nicolae Paulescu în ştiinţa nutriţiei
Prof.univ.dr. C. I Târgovişte, membru corespondent al Academiei Române

16.45 – 17.00 Ce înseamnă un aliment sănătos?

Dr. Maria Niţescu

17.00 – 17.15 Alimentaţia – determinant major al stării de sănătate

Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel

17.15 - 17.30 Discuţii

17.30 –17.45 Închiderea conferinţei : Încotro ne îndreptăm? Sănătate prin Alimentatie

Prof.univ. dr. Nicolae Hâncu

*Organizatorii evenimentului îşi rezervă dreptul de a modifica programul fără un anunţ în prealabil.

Pentru mai multe informaţii:

Management eveniment: Sănătatea Press Group

PR & Comunicare: Cornelia Tone, comunicare@sanatateapressgroup.ro, 0733.011.104


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Programul Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ce este bun si sanatos? Dobrogea Benecol, painea care reduce colesterolul

Ultimele date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că nivelul crescut de colesterol reprezintă cauza pentru o treime din bolile cardiovasculare ischemice, evaluate la nivel mondial. De(...) citeste mai departe



Tu stii ce sa pui in cosul de cumparaturi? Ghidul tau pentru o alimentatie echilibrata

Gama variată de produse care se găsește pe rafturile supermarketurilor ne ispitește de fiecare dată când mergem la cumpărături. Este oare mai important să plecăm cu sacoșele pline decât să ne limităm(...) citeste mai departe



Ministerul Sănătății - medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool în(...)

Atenţie! În această perioadă, medicii ne recomandă să evităm consumul excesiv de alimente şi de alcool şi să facem multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un(...) citeste mai departe



Pericolul din farfurie – stim ce mancam? Fara o etichetare corespunzatoare, consumatorii de peste(...)

București, 4 iulie – În lipsa unui cadru legislativ care să asigure o etichetare corespunzătoare tuturor produselor din pește și fructe de mare din import, autoritățile nu au cum să garanteze(...) citeste mai departe



Nutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a(...)

Unul dintre cele mai importante evenimente de sănătate și nutriție din România, Conferința Sănătate prin Alimentație, ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și va avea loc sâmbătă, 26 septembrie(...) citeste mai departe