Programul Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie

Programul Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie
Conferința Națională Sănătate prin Alimentație – ediția I, va avea loc în data de 9 iulie 2011, la World Trade Center, sala New York, București și este cel mai important eveniment dedicat managementului alimentației sănătoase. Președintele Conferinței Naționale Sănătate prin Alimentație este prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. Evenimentul este organizat sub egida științifică a Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a Societății Române pentru Studiul Obezității și a Societății de Nutriție din România.

PROGRAMUL CONFERINŢEI

8.00 - 9.00 Înregistrarea participanţilor Conferința Națională Sănătate prin Alimentație

Sesiunea 1 : DESCHIDEREA CONFERINŢEI

Moderator: Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte de Onoare Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice

9.00 - 10.00 Mesajele autorităţilor

- Academician Eugen Simion, preşedinte Academia Română (1998 - 2006)
- Prof.univ.dr. Amorin Popa, Şeful Comisiei Naţionale de Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice, Ministerul Sănătăţii
- Conf.univ.dr. Florian Bodog, Director Direcţia de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii
- Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului

Sesiunea 2: CULTURA NUTRIŢIONALĂ POPULAŢIONALĂ

Moderatori: Prof.univ.dr. Mariana Graur, preşedinte Societatea de Nutriţie din România

Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu

10.00 – 10.20 Cultura nutriţională populaţională
Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu

10.20 -10.50 Principiile alimentaţiei populaţionale optime
Prof.univ.dr. Mariana Graur

10.50 - 11.00 Principiile educaţiei nutriţionale populaţionale
Dr. Cristina Niţă, UMF “Iuliu Haţieganu”, Cluj Napoca

11.00 – 11.15 Discuţii

11.15 – 11.25 Pauză de cafea

Sesiunea 3 : SIGURANŢA ALIMENTARĂ

Moderatori: Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi, Director Institutul Naţional de Cercetări Alimentare

Dr. Maria Niţescu, şef lucrări UMF Carol Davila, Bucureşti

11.25- 11.45 Rolul siguranţei alimentare şi expunerea omului modern la aditivii alimentari

Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi

11.45- 12.00 Siguranţa alimentului

Dr.Maria Niţescu

12.00 – 12.10 Dobrogea Grup, partener pentru o alimentaţie sănătoasă (comunicare susţinută de compania Dobrogea Grup)

Ing. Nicoleta Vârvorea

12.10 – 12.20 Rolul companiilor responsabile în producţia de alimente sigure (comunicare susţinută de compania Cris-Tim)

Radu Timiş, Preşedinte Grup Cris-Tim

12.20 - 12.35 Discuţii

Sesiune 4 : SUPLIMENTELE ALIMENTARE

Moderatori: Prof.univ. dr. Marius Bojiţă, Preşedinte UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca

Conf.univ.dr. Florian Bodog

12.35 - 12.55 Rolul suplimentelor alimentare într-o alimentaţie sănătoasă

Prof.univ.dr.Marius Bojiţă

12.55 - 13.15 Suplimentele alimentare în România
Conf.univ.dr. Florian Bodog

13.15 – 13.25 Discuţii 4

13.25 – 13.35 Suplimentele alimentare între mit, business şi realitate
(comunicare susţinută de compania Woerwag Pharma)

Dr. Simion Balteş

13.35 – 14.35 Pauză de masă

Sesiunea 5 : ROLUL PROFILACTIC AL ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE
Moderatori: Prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedinte ales Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Prof.univ.dr. Amorin Popa

14.35 - 14.55 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în bolile cardiovasculare

Prof.univ.dr. Dan Gaiţă, Preşedinte Fundaţia Română a Inimii / dr. Claudiu Avram

14.55 – 15.05 Becel, o margarină cu beneficii metabolice (comunicare susţinută de compania Unilever)

Rodica Ţenu, nutriţionist Unilever România

15.05 – 15.25 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în diabetul zaharat

Prof.univ.dr. Amorin Popa

15.25 - 15.45 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în patologia metabolică

Prof.univ.dr. Maria Moţa

15.45 - 16.05 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în tulburările de comportament alimentar

Prof.univ.dr. Gabriela Radulian, Institutul de Diabet, Nutriţie, Boli metabolice N. Paulescu

16.05 – 16.15 Intoleranţa alimentară (comunicare susţinută de compania Gaya Health Services /Yorktest)

Dr. Cornelia Bala, şef lucrări UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca

16.15 - 16.25 Pauza cafea

16.25 – 16.35 Rolul profilactic al alimentaţiei sănătoase în oncologie
Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu

16.35 – 16.45 Rolul lui Nicolae Paulescu în ştiinţa nutriţiei
Prof.univ.dr. C. I Târgovişte, membru corespondent al Academiei Române

16.45 – 17.00 Ce înseamnă un aliment sănătos?

Dr. Maria Niţescu

17.00 – 17.15 Alimentaţia – determinant major al stării de sănătate

Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel

17.15 - 17.30 Discuţii

17.30 –17.45 Închiderea conferinţei : Încotro ne îndreptăm? Sănătate prin Alimentatie

Prof.univ. dr. Nicolae Hâncu

*Organizatorii evenimentului îşi rezervă dreptul de a modifica programul fără un anunţ în prealabil.

Pentru mai multe informaţii:

Management eveniment: Sănătatea Press Group

PR & Comunicare: Cornelia Tone, comunicare@sanatateapressgroup.ro, 0733.011.104


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Programul Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

16 mai este Ziua Mondiala a Bolii Celiace

Boala celiacă, numită şi enteropatie glutenică sau intoleranţă la gluten, este o afecţiune autoimună multifactorială care apare de regulă la persoane cu predispoziţie genetică şi este declanşată de(...) citeste mai departe



Ce este medicina personalizata?

Stiati ca, in fiecare an, in intreaga lume, 20-75% dintre pacienti nu primesc tratament eficient?* Stiati ca, in fiecare an, numai in Statele Unite, se inregistreaza peste 100,000 de decese cauzate(...) citeste mai departe



Topul celor mai frecvente probleme de alimentatie la copii. Unde gresesc cel mai mult parintii?

București, 14 iulie 2015: Deși în ultima perioadă a crescut semnificativ interesul pentru produsele speciale de nutriție dedicate copiilor, peste 50% dintre copiii din România încă se confruntă cu(...) citeste mai departe



Adoptarea unei alimentatii sanatoase - un deziderat mondial

Simpozionul ”Nutriție, Sănătate și Longevitate” desfășurat în data de 12 noiembrie 2013 la Hotel Pullman, București, a reunit specialiști de renume în nutriție : prof.univ. Nicolae Hâncu, membru de(...) citeste mai departe



Iaurtul - un prieten la masa ta de Sărbători

Iaurtul este considerat de către specialiștii în nutriție printre cele mai sănătoase alimente, deoarece conţine diverşi nutrienţi esenţiali şi ar trebui să fie nelipsit din orice dietă echilibrată. citeste mai departe