Era vindecarii in bolile infectioase, inaugurata la cea de-a X-a editie a Zilelor Stiintifice ale Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals, 15-17 octombrie 2014

Era vindecarii in bolile infectioase, inaugurata la cea de-a X-a editie a Zilelor Stiintifice ale Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals, 15-17 octombrie 2014
O nouă eră în istoria bolilor infecțioase, era tratamentului unor infecții cronice, considerate până nu demult ca fiind incurabile, va fi inaugurată la cea de-a X-a ediție a Zilelor Știintifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” (București, 15-17 octombrie 2014).

Această manifestare de înaltă ținută științifică reunește specialiști din toate domeniile, din țară și din străinătate, reprezentând placa turnantă necesară accesului la progres științific în medicină în general și în bolile infecțioase în special.

Agenda acestei ediții aniversare include prezentări de studii și date rezultate din cercetare, lucrări atent alese de o comisie științifică dedicată, conferințe, sesiuni interactive, prezentări de proiecte de cercetare aflate în derulare, invitații deschise pentru colaborări pe teme de cercetare științifică, alături de multe alte elemente de interactivitate, cursuri postuniversitare și workshop-uri tematice.

În cadrul congresului va fi abordată și problematica epidemiei Ebola, fiind descise originile, etiologia, patogenia, diagnosticul, prevenția și opțiunile de tratament, alături de alte teme privind managementul riscului biologic în cadrul proiectului de creare a Centrului Român de Cercetare Biomoleculară Aplicată Bolilor Infecțioase.

Temele incluse în cadrul congresului pun accent pe vindecare, în toate domeniile corelate bolilor infecțioase. Astfel, principalele subiecte abordate vizează vindecarea hepatitei C prin utilizarea noilor molecule și a noilor date internaționale privind algoritmul de tratament, „vindecarea funcțională” a infecției HIV și a hepatitei cronice cu virus hepatitic B, precum și opțiuni de tratament de ultimă oră în infecțiile microbiene cu germeni multirezistenți, administrarea de vaccinuri terapeutice, și multe alte sesiuni pluri-disciplinare.

Cea de-a X-a ediție a Zilelor Știintifice ale Institutului Național de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Balș” reprezintă perspectiva a trei zile de știință, de interdisciplinaritate și de acces la informații de ultimă oră, cu relevanță majoră pentru lumea medicală.


"Era vindecarii in bolile infectioase, inaugurata la cea de-a X-a editie a Zilelor Stiintifice ale Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals, 15-17 octombrie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Site-ul Stopgripa.ro lanseaza serviciul de alerte medicale

Site-ul www.stopgripa.ro oferă publicului larg și specialiștilor din domeniul medical un nou serviciu, prin intermediul căruia se pot abona și primi cele mai noi știri despre gripă, vaccinare și(...) citeste mai departeReprezentantii Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals au infirmat suspiciunea de(...)

În această dimineaţă (n.r. 31 octombrie 2014), reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” au informat conducerea Ministerului Sănătăţii că, în urma investigaţiilor(...) citeste mai departeProblematica vaccinarii - Subiect central pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si(...)

Bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, deciziile referitoare la politica de sănătate publică, supravegherea și controlul tuberculozei și emergenta rezistență la antibiotice sunt doar câteva(...) citeste mai departeEra vindecarii in bolile infectioase, inaugurata la cea de-a X-a editie a Zilelor Stiintifice ale(...)

O nouă eră în istoria bolilor infecțioase, era tratamentului unor infecții cronice, considerate până nu demult ca fiind incurabile, va fi inaugurată la cea de-a X-a ediție a Zilelor Știintifice ale(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a luat masurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea(...)

Ministerul Sănătăţii a luat măsurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alertă faţă de îmbolnăvirile cu virusul Ebola, conform recomandările OMS şi CE. citeste mai departe