AFFIDEA ROMANIA achizitioneaza centrele de diagnostic PHOENIX din Cluj-Napoca, Piatra Neamt, Deva si Medias

AFFIDEA ROMANIA achizitioneaza centrele de diagnostic PHOENIX din Cluj-Napoca, Piatra Neamt, Deva si Medias
Affidea România, parte a Grupului Affidea, cel mai mare operator și furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului, anunță preluarea centrelor de diagnostic Phoenix din orașele Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Deva și Mediaș, extinzându-și astfel prezența pe piața locală cu încă 4 centre de diagnostic imagistic.

Centrele Phoenix sunt specializate în servicii medicale de diagnostic imagistic prin Rezonanță Magnetică și Computer Tomografie, fiind recunoscute pentru calitatea serviciilor medicale oferite în orașele în care sunt prezente, dar și pentru profesionalismul echipelor medicale, peste 17.000 de pacienți/an apelând la serviciile medicale ale profesioniștilor Phoenix din cele 4 centre.
Odată cu această nouă achiziție, Grupul Affidea își mărește prezența pe piața serviciilor medicale din România, ajungând la un număr de 18 centre: București Fundeni, București Floreasca, Constanța, Medgidia, Mangalia, Focșani, Iași Imagistică, Iași Policlinică, Centrul medical SANMED Râmnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic SANMED Râmnicu Vâlcea, Centrul de diagnostic imagistic SANMED Slatina, Cluj, Arad, Petroșani, Phoenix Piatra Neamț, Phoenix Cluj Napoca, Phoenix Deva și Phoenix Mediaș.
"Centrele Phoenix au reprezentat o țintă pentru dezvoltarea noastră pe piața locală prin faptul că acestea sunt specializate într-un domeniu în care Affidea excelează, fiind compatibile din punct de vedere al calității serviciilor medicale oferite cu standardele Affidea.
Achiziția celor 4 centre de diagnostic Phoenix vor permite Affidea să fie prezentă cu serviciile medicale în noi zone de interes pentru compania noastră, pas ce se înscrie în obiectivul nostru de a fi prezenți în toate regiunile țării și a oferi pacienților acces la serviciile noastre.
Această achiziție ne consolidează poziția de lider pe piața serviciilor medicale de diagnostic imagistic și medicină nucleară din România, iar intențiile noastre sunt în continuare de dezvoltare, urmărind cu atenție atât noi oportunități de achiziții care sunt recomandate de calitatea actului medical și compatibilitatea cu modelul nostru de business, cât și deschiderea unor centre în zone noi", a declarat Radu Gorduza, CEO Affidea România.
"Încă de la înființare, ne-am propus să oferim un act medical de înaltă ţinută, lipsit de compromisuri, care să vină în întâmpinarea nevoilor fiecărui pacient, prin prezentarea unui diagnostic imagistic complet, corect și de calitate. Este o decizie pe care am cântărit-o foarte bine și sunt convins că Affidea a reprezentat cea mai bună alegere, atât prin prisma expertizei pe care o deține pe piața serviciilor medicale din România și din întreaga Europă, dar și a planurilor ambițioase anunțate de conducerea acesteia", a declarat Dr. Nicolae Bolog, fondatorul clinicilor de diagnostic Phoenix.
Centrele Phoenix vor funcționa în continuare sub același nume, urmând ca alinierea la brandul Affidea să fie realizată într-o etapă viitoare.
De la începutul anului și până în prezent, evoluția companiei Affidea România a fost marcată de câteva etape esențiale: procesul de rebranding din luna iunie, deschiderea centrului de imagistică Affidea Floreasca, achiziția SANMED, cel mai important furnizor de servicii medicale din zona Olteniei, și achiziția celor 4 centre de diagnostic Phoenix.

Despre Affidea România
Affidea România face parte din Grupul Affidea, cel mai mare furnizor de servicii medicale de diagnostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului din Europa. Astăzi, Grupul Affidea operează în 14 ţări: Polonia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Elveţia şi Lituania și furnizează servicii medicale de top prin cele peste 160 de centre medicale de diagnostic imagistic de înaltă performanţă, laboratoare de analize medicale şi centre proprii de tratament al cancerului, folosind tehnologii specifice de ultimă generaţie la nivel mondial.
În România, Affidea este prezentă de 13 ani și oferă pacienţilor servicii medicale de diagnostic imagistic de excelență adresând patologii multiple și complexe în neurologie, cardiologie, ortopedie, endocrinologie, urologie, oncologie, medicină internă, ORL, gastroenterologie, pneumologie, dar și servicii de medicină nucleară și PET/CT adresând patologia oncologică și contribuind la diagnosticul în fază incipientă al acestei afecțiuni, oferind o șansă reală pacienților.

Affidea este singura companie medicală din România afiliată Houston Methodist Hospital, cel mai prestigios centru de tratament al cancerului din Statele Unite ale Americii, fapt ce îi permite schimbul permanent de bune practici, la nivel global, în domeniul oncologiei.

Despre Phoenix, parte a Grupului Affidea
Clinica de Diagnostic Phoenix a fost înființată în anul 2006 de doctor Nicolae Bolog în parteneriat cu doctor Irinel Oancea, doctor Angelica Mangrău si Antonia Banicescu, fiind specializată în servicii medicale de diagnostic imagistic de înaltă performanță, prin Rezonanță Magnetică și Computer Tomografie. Pentru a facilita adresabilitatea pacienţilor la serviciile sale imagistice de înaltă calitate, clinica Phoenix şi-a extins activitatea şi în Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Deva și Mediaș.
Astfel, la începutul lunii noiembrie 2008, a fost deschis centrul Phoenix din Mediaș care pune la dispoziția pacienților servicii de diagnostic imagistic de tip computer tomografie, peste 3000 de pacienți beneficiind anual de serviciile medicale ale profesioniștilor din centrul Phoenix Mediaș.
Un an mai târziu, în 2009, Phoenix deschide centrul de diagnostic din Piatra Neamț, dotat cu un aparat RMN ultraperformant de 1,5 Tesla, iar în anul 2010, centrul de diagnostic Phoenix Cluj-Napoca își deschide porțile, oferind celor peste 5000 de pacienți/an servicii de diagnostic imagistic prin Rezonanță Magnetică. Doi ani mai târziu, în luna noiembrie 2012, compania deschide un nou centru de diagnostic imagistic prin Rezonanță Magnetică la Deva, deservind o populație de peste 60.000 de locuitori.


Download comunicat BUSINESS MEDICAL - Download fisier atasat comunicatului

"AFFIDEA ROMANIA achizitioneaza centrele de diagnostic PHOENIX din Cluj-Napoca, Piatra Neamt, Deva si Medias" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Dumitroiu
Email:oana.dumitroiu@affidea.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sănătății: Noi desființări de spitale

În şedinţa din 16 decembrie 2010, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Hotărârea privind transferul managementului asistenţei medicale al unor spitale din judeţul(...) citeste mai departeNoul Cod de Etica elaborat de ARPIM vine cu reglementari mult mai aspre in piata farmaceutica

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a elaborat un nou Cod de Etica in promovarea medicamentelor eliberate pe baza unei prescriptii medicale, ce reglementeaza(...) citeste mai departeC.Irimie: Aproximativ 13 spitale vor scapa de reprofilare

Din lista celor 181 de unităţi spitaliceşti propuse spre reprofilare de Ministerul Sănătăţii, 13 vor scăpa de această măsură, potrivit dr. Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul(...) citeste mai departeProducătorii de medicamente generice: propunerile guvernului pentru modificarea taxei clawback(...)

• Reprezentanţii Ministerelor Finanţelor Publice şi Sănătăţii refuză să ia în considerare orice soluție viabilă care să asigure accesul populaţiei la medicamente cu preţ accesibil(...) citeste mai departeClarificari pe piata de celule stem

In urma stirilor din presa privind inchiderea activitatilor comerciale de catre Autoritatile Romane ale unei banci de celule stem (denumita StemSafe), compania Stem SURE Solutions doreste sa aduca(...) citeste mai departe