Premiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe

Premiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe
București, 18 iunie: Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică, în vârstă de doar 8 zile, a suferit o intervenție de urgență ieri, 17 iunie, la Centrele de Excelență Ares, din București. Procedura, realizată pentru prima oară în România la un pacient în vârstă de doar 8 zile, a fost un real succes. Echipa medicală care a tratat bebelușul a fost condusă de către dr. Basil Thanopoulos și de către Dr. Dan Deleanu, medici primari cardiologi.

“Intervenția este într-adevăr una extrem de complicată și de riscantă, având în vedere vârstă fragedă a pacientei, însă a fost singura opțiune de salvare a vieții nou-născutului. În lipsa manevrei, acesta ar fi murit în câteva zile. Procedura a constat în introducerea unui cateter cu balon în capăt, în vena femurală, cu scopul final de dilatare a balonului în interiorul valvei pulmonare stenozate. Manevra a reușit deschiderea valvei și, implicit, a îmbunătățit considerabil circulația cardiacă a copilului, cât și prognosticul final.”, a declarat dr. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog la Centrele de Excelență Ares.

Bebelușul s-a născut pe data de 9 iunie într-o maternitate privată din București. Simptomele prezenței malformației s-au făcut simțite a doua zi, când echipa de profesioniști neonatologi și cardiologi a spitalului a decis referirea fetiței către Secția destinată Malformațiilor Cardiace Congenitale a Centrului ARES, pentru corectarea malformației congenitale.

În dimineața zilei de 17 iunie, nou-născutul a fost transferat la ARES cu ambulanța de Neonatologie SMURD, unde a suferit intervenția ce a durat aproximativ două ore. Ulterior, bebelușul a fost transferat în siguranță la maternitatea de proveniență, însoțit de echipajul SMURD și de către echipa de neonatologi.

Nou-născutul va rămâne internat în maternitate 7 zile, timp în care se va afla sub monitorizare continuă și terapie medicamentoasă.

Stenoza critică a valvei pulmonare reprezintă o îngustare severă a valvei menționate care, în mod normal, permite trecerea sângelui din ventriculul drept în plămâni, prin artera pulmonară.


Download comunicat CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA - Produsele naturale, preferate in tratarea diabetului Download fisier atasat comunicatului

"Premiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Claudia Clipici
Email:claudia.clipici@publicadvisors.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Angiograf de ultima generatie pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

În urmă cu câteva luni, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca anunța semnarea unui contract pentru achiziția unui angiograf digital de ultimă generație. Angiograful este acum(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a vizitat astazi Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a vizitat astăzi laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”. citeste mai departeCardiologia interventionala poate salva vieti! Laborator de Cardiologie Interventionala la Clinica(...)

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, fiind direct răspunzătoare de 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei(...) citeste mai departePentru ca 8 din 1.000 de nou nascuti sufera de malformatii cardiace congenitale, Centrele de(...)

București, 16 iunie: Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES lansează campania “Nicio zi fără joacă”, prin care oferă electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu(...) citeste mai departeInvitatie de presa: Cardiologia interventionala – esentiala in managementul eficient al(...)

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, acoperind 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.(...) citeste mai departe