Biblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua Bibliotecii”

Biblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua Bibliotecii”
Cea de-a XV-a ediţie a manifestǎrii “Ziua Bibliotecii” va avea loc pe data de 2 octombrie 2012, la Biblioteca Centralǎ U.M.F. “Carol Davila” din cadrul Facultăţii de Medicină Generală U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti.

Devenită o tradiţie, manifestarea „Ziua Bibliotecii”, va fi anul acesta, prilej de promovare a resurselor electronice şi a serviciilor moderne pe care Biblioteca Centrală U.M.F. „Carol Davila” le pune la dispoziţia comunităţii academice din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Monica Mocanu, directorul Bibliotecii Centrale a Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila” din București, a explicat care sunt factorii care conteazǎ atunci cȃnd vine vorba de achiziționarea resurselor științifice dar și cȃt de important este acesul la informații de ultima orǎ:

„Rapiditatea cu care poate fi accesată o anumită informație dar mai ales calitatea informațiilor obținute reprezintă factorii cei mai importanți care stau la baza alegerii resurselor științifice achiziționate. Biblioteca noastră își propune să dezvolte colecții de cărți și reviste electronice pentru a facilita accesul la informație de ultimă oră, colecții ce însumează în prezent câteva sute de titluri de cărți și zeci de mii de reviste accesibile prin platformele unor edituri de prestigiu precum Elsevier, Oxford Publishing sau American Chemical Society.”, a subliniat directorul Bibliotecii Centrale a U.M.F. “Carol Davila”.

n cadrul manifestǎrii, se va sǎrbǎtorii și Ziua Resurselor Electronice ȋn sala „Daniel Danielopolu”, a cǎrui deschidere va fi realizatǎ de cǎtre prorectorul științific, prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, urmat de un workshop cu tema „Reference Manager” susținut de conf. univ. Corin Badiu.

Tot ȋn sala de lecturǎ “Daniel Danielopolu” grupul studenţilor medicinişti cu activitate ştiinţifică (SOMS) vor organiza o competiţie cu premii ȋn cadrul cǎreia studenţii îşi vor prezenta activitatea ştiinţificǎ.

Vor mai fi organizate și training-uri privind accesul la bazele de date ştiinţifice (ProQuest Hospital Collection, American Chemical Society, Clinical Key, Dentistry & Oral Sciences Source) dar și demonstraţii practice de exploatare a noilor tehnologii de scanare şi arhivare a documentelor printate.

În sala de lecturǎ “Thoma Ionescu” vor fi organizate expoziţii de cǎrţi, atlase dar și alte docimente reprezentative pentru istoria Universitǎții cu tema „Valori bibliofile” ȋncepȃnd cu ora 12:00.

În holul Facultăţii de Medicină Generală va fi organizat “Salonul de Carte Universitară” ȋn cadrul cǎruia cei interesaţi pot achiziţiona ultimele apariţii în domeniu medical, precum şi din alte domenii ale editurilor Romadidac, Prior & Books, Callisto, Editura Universitară “Carol Davila”, Cerma Print, Etna, Casa de Difuzare Alfa şi Omega, All, Manpress, Editura Naţional și altele.

„Ziua Bibliotecii” este o manifestare organizatǎ ȋn Zilelor Universităţii Carol Davila din Bucureşti, având ca partener SOMS (Scientific Organization of Medical Students).

SOMS (Scientific Organization of Medical Students) a fost ȋnființatǎ ȋn anul 1987 și reuneşte mediciniştii care au preocupări ştiinţifice constante, dovedite prin comunicări şi publicaţi. Cȃţiva dintre membri onorifici şi fondatori ai SOMS sunt: academician Laurenţiu Mircea Popescu, prof. univ dr. Mihai Coculescu, prof. univ. dr. Corin Badiu, prof. univ. dr. Leon Zagrean, prof. univ. dr. Mihai Moldovan, prof. univ. dr. Bogdan Miron dar și prof. univ. dr. Mircea Ivan.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Biblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua Bibliotecii”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa@umfcaroldavila.ro
Telefon:0752.231.573
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Problemele aparute la Platforma informatica a sistemului de asigurari de sanatate, PIAS, au fost(...)

Problemele apărute în cursul acestei dimineţi la conectarea Platformei informatice a sistemului de asigurări de sănătate, PIAS, au fost remediate la ora 12:30. citeste mai departeRoche Romania Diagnostics Division continua campania “Fa PAS-ul corect: Controleaza DIABETUL!”

Roche Romania Diagnostics Division isi respecta promisiunea de a veni in permanenta cu noi solutii pentru un control al diabetului comod, eficient si real. citeste mai departeConferinţa "Bolile Rare în Clinică şi în Laborator"

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolilor Rare, Ministerul Sănătăţii (Comisia de Boli Rare), Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, în colaborare cu Institutul Naţional de(...) citeste mai departeLista completa a spitalelor clasificate

Ministerul Sănătăţii a publicat lista completă a spitalelor clasificate. Şapte dintre unităţile medicale din ţară sunt încadrate în categoria întâi. Cele mai multe însă au fost încadrate la(...) citeste mai departeIncepand cu luna noiembrie pacientii vor scoate bani din buzunar pentru sanatate

Alianța pentru Sănătate din România (A.P.S.R.) atrage ultimativ atenția Primului Ministru și Ministrului Finanțelor Publice că în absența unei rectificări bugetare rapide, sistemul de sănătate nu mai(...) citeste mai departe