Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua

Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua
Numărul consumatorilor de droguri a crescut foarte mult în ultimii ani, în ciuda faptului că autoritățile închid magazinele care distribuie etnobotanice.

”Lupta împotriva consumului de droguri este o luptă continuă, mai ales că autoritățile închid magazinele care distribuie etnobotanice, dar acestea continuă să apară. De aceea, cel mai important lucru este să prevenim consumul. Tinerii cred că aceste droguri legale nu sunt nocive, dar de fapt sunt ilegale, iar impactul lor asupra sănătății este foarte grav”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul primei conferințe naționale ”Adicția”.

Prezent la manifestare, primarul general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu a declarat că va discuta cu ONG-urile, cu sprijinul Primăriei, să organizeze întâlniri cu persoanele dependente. Scopul acestor întâlniri este acela de a preveni transmiterea unor boli, cum ar fi HIV-ul, din cauza seringelor pe care le folosesc toxicomanii.

”Era timpul pentru o astfel de manifestare care să reunească specialiști din mai multe domenii, pentru că amploarea și gravitatea fenomenului trebuie să ne dea tuturor de gândit și pentru că este evident că doar printr-un efort conjugat, multidisciplinar, putem spera să biruim în lupta cu flagelul stupefiantelor și alcoolului. Este evident din experiența recentă că instituțiile publice din diverse domenii nu pot acționa separat, fiecare cu programele lui și că trebuie strânse rândurilepentru a putea spera că tinerii noștrii sunt salvați din ghearele celui mai perfid dușman: adicția”, a adăugat primarul general, dr. Sorin Oprescu.


"Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

O noua sala de operatii cu dotari de ultima generatie este deschisa la Spitalul Universitar de(...)

Începând cu 11 decembrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii. Acest lucru este posibil graţie(...) citeste mai departeEugen Nicolaescu i-a asigurat pe reprezentantii FMI ca deciziile ministerului vor respecta regulile(...)

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu i-a asigurat pe reprezentanții Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și pe cei ai Comisiei Europene că toate deciziile Ministerului Sănătății vor(...) citeste mai departeInformatii privind discontinuitatea unor produse farmaceutice necesare realizarii interventiilor(...)

Având în vedere problemele semnalate în ultimele luni, de către unitățile sanitare cu paturi, privind discontinuitatea unor produse farmaceutice absolut necesare realizării intervențiilor(...) citeste mai departeSpitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Maria Sklodowska Curie” si Institutul de Urgenta pentru(...)

Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, propunerea Ministerului Sănătății de inițiere a unui Program de Modernizare a Infrastructurii Spitalicești (PMIS) și demarării, împreună cu Ministerul(...) citeste mai departeAl IX-lea Congres al Organizatiei Europene a Pedagogilor din Spitale, 4-8 noiembrie 2014, Bucuresti

Avem plăcerea să vă invităm la Congresul al IX-lea al Organizației Europene a Pedagogilor din Spitale (HOPE - Hospital Organization of Pedagogues in Europe). Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor(...) citeste mai departe