Doar 200 RON – Diferenta dintre serviciile medicale din Romania si cele internationale

Doar 200 RON –  Diferenta dintre serviciile medicale din Romania si cele internationale
200 RON pe lună reprezintă diferența dintre accesul la serviciile medicale primite în cadrul sistemului public din România și cele primite în cele mai bune instituții medicale din Europa. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de către MediHelp International, care a comparat sumele lunare plătite de români către CNAS și primele lunare plătite pentru o asigurare privată de sănătate.

Studiul demonstrează că taxele lunare medii plătite de cetățenii români către fondul național de sănătate sunt de aproximativ 200 RON, luând în considerare un venit mediu brut de puțin peste 2000 RON (după cum se menționează în Legea Bugetului Asigurărilor Sociale din 2012 publicată în Monitorul Oficial). Aceasta contribuție lunară le oferă românilor acces la spitale de stat și îngrijire medicală în România. Totuși, această sumă nu acoperă servicii complete în clinici sau spitale private, după cum a anunțat recent Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, o primă de mai puțin de 100 euro/lună (aproximativ 400 RON/lună) platită pentru o asigurare medicală privată oferă acces la servicii medicale în clinicile și spitalele din întreaga Europa. Asigurarea nu numai că oferă libertate de alegere, dar acoperă și tratamentul cancerului sau operațiile de transplant, precum și teste importante: tomografie computerizată, rezonanță magnetică sau Pet Scan.

“Este foarte trist că oamenii care își plătesc taxele nu pot beneficia de tratamentul medical pe care îl merită. Este bine cunoscut faptul că sistemul de sănătate din România nu este dezvoltat suficient pentru a oferi cele mai bune servicii medicale pentru toți cetățenii. Este cu atât mai trist ca românii se află în imposibilitatea de a accesa servicii medicale private pe baza contribțtiei lunare. Acesta este un sistem unic care nu se întâlnește nicăieri altundeva în Europa și cred că guvernul ar trebui să regândească această organizare și să implementeze sistemul celor 3 piloni: fonduri din partea statului, din sectorul privat și din asigurările private de sănătate.”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Comparația din cadrul studiului a fost făcută luând în considerare informațiile furnizate de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale pentru 2012 publicată în Monitorul Oficial la sfârșitul anului 2011 și valoarea unei asigurări medicale cu acoperire europeană pentru adulți de până la 40 de ani.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Doar 200 RON – Diferenta dintre serviciile medicale din Romania si cele internationale" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Lidia Pitulea
Email:lidia.pitulea@publicadvisors.ro
Telefon:0733 300 777

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cezar Irimia: Pacientii din Romania trebuie sa se uneasca, sa aiba o singura voce care sa comunice(...)

În perioada 1-2 noiembrie, în București, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Asociația Pacienților Cronici din România, în parteneriat cu Compania farmaceutică Janssen, au organizat un(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va participa la intalnirea EPSCO, de la Luxemburg

Ministrul Sănătătii, Eugen Nicolăescu, va participa în data de 21 iunie la reuniunea Consiliului ministerial formal "Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor"(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Situatia infectiilor respiratorii si gripa

În prima săptămână a anului 2015 morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în nivelul aşteptat, conform informărilor transmise la Ministerul Sănătății de către Centrul Național de(...) citeste mai departeImbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul(...)

Federația Sanitas din România, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Asociația „Centrul Român de Inițiative”, derulează proiectul cu titlul „Îmbunătățirea adaptabilității, flexibilității și(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a participat la dezbaterea privind impactul obezitatii la copii din cadrul(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană au participat la dezbaterea privind impactul obezităţii la copii precum şi la cei cu nevoi de dezvoltare complexe, în(...) citeste mai departe