Dr. Raed Arafat: Sistemul de achizitii centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative

Dr. Raed Arafat:  Sistemul de achizitii centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative
Sistemul de achiziții centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative, aceasta este concluzia experților Organizației Mondiale a Sănătății care au venit în România să sprijine autoritățile în vederea realizării achizițiilor centralizate, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății avantajele achizițiilor centralizate sunt multiple, înregistrându-se astfel o scăderea importantă a prețurilor la medicamente și materiale sanitare, dar și o analiză mai bună a fiecărui grup de bunuri achiziționate. Toate aceste lucruri înseamnă rezultate mai bune pentru sănătatea pacienților.

În cadrul conferinței de presă, dr. Raed Arafat a subliniat faptul că achiziția centralizată maximizează puterea cumpărătorului, îmbunătățește semnificativ transparența și posibilitatea supravegherii unui număr mic de contracte.

Totodată, oficialul Ministerului Sănătății a precizat că în urma unei analize a instituției despre cum se fac achizițiile centralizate în unitățile sanitare a evidențiat faptul că în unele cazuri un spital poate cumpăra sonde de intubație cu un preț de 0,24 lei, în timp ce un alt spital cu 100 lei. Astfel prin achizițiile centralizate se pot economisi peste 13 milioane de lei, bani utilizați pentru finanțarea sistemului de sănătate.

Pentru a nu se ajunge la o criză a medicamentelor, secretarul de stat a anunțat că va exista și un stoc de rezervă, dar și furnizori de rezervă pentru contract.

Din luna iulie 2013 vor începe licitațiile centralizate pentru medicamente și materiale sanitare, iar pentru aparatură se vor face pe tot parcursul anului.


"Dr. Raed Arafat: Sistemul de achizitii centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Teme stiintifice de actualitate la Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013

Deja o tradiţie, Zilele Institutului Clinic Fundeni, desfăşurate în perioada 29-31 octombrie 2013, aduc în atenţia lumii medicale ultimele noutăţi din specialităţile reprezentate în cadrul unităţii,(...) citeste mai departeDeschiderea Congresului National pentru Studenti si Tineri Medici, 19 martie 2015

Joi, 19 martie 2015, va avea loc ceremonia de deschidere a Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici, începând cu ora 19.00, în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României(...) citeste mai departeDoi dintre cei trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU) care se mai afla in(...)

Conform informațiilor transmise în această dimineață de către medicii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” la Ministerul Sănătății, doi dintre cei trei copii diagnosticați cu(...) citeste mai departeCseke Attila: Zona de vest este o prioritate din punct de vedere al investitiilor

Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila a efectuat o vizită în judeţul Timiş, unde a inspectat mai multe unitati sanitare şi a participat la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale. citeste mai departeAl XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator s-a desfasurat in perioada 31 octombrie – 3(...)

În perioada 31 octombrie - 03 noiembrie, la Institutul Național de Statistică din București, s-a organizat cea mai prestigioasă manifestare științifică din cadrul comunității de medicină de laborator(...) citeste mai departe