Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2013

Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2013
Peste 400 de participanţi au luat parte la Conferinţa Naţională „Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013”, singura manifestare dedicată exclusiv informării corecte a societăţii civile și medicilor cu privire la vaccinuri.

Manifestarea, organizată științific de Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a reunit unii dintre cei mai importanţi medici implicaţi în managementul vaccinării. Mai exact, conferinţa a adus în acelaşi cadru de discuţii epidemiologi, medici de familie, medici de medicină şcolară, pediatri, neonatologi, medici de boli infecţioase, ginecologi, pneumologi şi microbiologi.

„Conferinţa Naţională „Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013” a fost un adevărat succes atât prin numărul mare de participanţi interesați, cât şi prin problematica abordată – comunicarea în domeniul vaccinologiei – precum și înalta pregătire științifică a speakerilor prezenți. A fost un eveniment unde participanţii au putut interacţiona cu experții din domeniu, au putut pune întrebări şi afla răspunsuri, iar asta cu atât mai mult cu cât la această manifestare ştiinţifică au participat profesioniști din mai multe specialităţi medicale, conferinţa având un caracter pluridisciplinar. Având în vedere interesul ridicat al medicilor pentru RoVaccin, de acum înainte vom organiza conferința anual, aducând profesioniștilor implicați în managementul vaccinării ultimele noutăți din domeniu”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi coordonatorul conferinţei.

Conferinţa a fost structurată pe două zile, prima zi fiind dedicată comunicării în ceea ce privește vaccinarea, iar cea de-a doua zi având un caracter ştiinţific prin simpozionul dedicat Actualităţilor în Vaccinologie.

În cadrul evenimentului au fost prezente personalităţi de marcă ale lumii medicale româneşti, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, care au transmis un mesaj de susţinere a programelor de vaccinare.

„Pentru Ministerul Sănătății, politica de vaccinare este una strategică și încercăm să găsim împreună cu toți cei implicați varianta optimă pentru a îmbunătăți programul național de vaccinare. Punând accent pe prevenţie, trebuie să arătăm ce trebuie făcut şi în ce trebuie să investim. Ceea ce constat în fiecare zi e că populaţia nu înţelege de ce trebuie să vaccinăm şi cred că atunci când vorbim de un program naţional de vaccinare trebuie să ne uităm la populaţia căreia ne adresăm, în special la populaţia de risc, mai exact la copii”, a declarat dr. Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cadrul Conferinţei Naţionale Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013.

Importanța informării corecte asupra vaccinării a fost susţinută în cadrul evenimentul de către toți specialiştii prezenți. Potrivit dr. Adriana Pistol, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, „vaccinul poate ajuta extrem de mult populaţia, în contextul în care numeroase boli pot fi eradicate sau diminuate prin vaccinare. Prin amânarea vaccinării nu facem decât să prelungim timpul în care copiii noştri sunt expuşi îmbolnăvirii. Prin urmare, trebuie să comunicăm în mod eficient pentru ca informaţia să ajungă în mod corect la tineri şi în special la părinţi.”

De asemenea, prof. univ. dr. Marian Neguţ, preşedintele de onoare al Societăţii Române de Microbiologie, a subliniat faptul că, în ciuda tuturor opiniilor contradictorii, vaccinologia este o ştiinţă: „Deşi au existat unele răzvrătiri în ceea ce priveşte vaccinarea, iată că vaccinologia a ajuns astăzi o ştiinţă. Ţinta vaccinologiei o reprezintă o serie de boli mai puţin tratabile sau netratabile. Vaccinologia rămâne o preocupare, o ştiinţă de viitor şi o rezolvare a multora dintre necazurile pe care le avem astăzi”, a precizat prof. univ. dr. Marian Neguţ în cadrul Conferinţei RoVaccin 2013.

Conferința Națională RoVaccin 2013 şi-a propus să informeze corect opinia publică și să prezinte actualitățile din vaccinologie lumii medicale, prin mesaje bazate pe dovezi clinice venite din partea profesioniștilor.

Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie

Parteneri instituționali: Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”

Parteneri principali: GSK, MSD, Pfizer Vaccines, Sanofi Pasteur

Management eveniment: Sănătătea Press Group


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:proiecte@sanatateapress.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Deschiderea Muntenia Medical Hospital de Ziua Naţională a Inimii

În data de 4 mai 2011, România sărbatoreşte Ziua Naţională a Inimii. În ultimii 50 de ani bolile cardiovasculare au fost responsabile pentru un număr foarte mare de decese anual, atât la nivel(...) citeste mai departePledeaza pentru drepturile tale ca pacient!

București, 04.12.2017. Pacienții trebuie să știe că asociațiile de pacienți îi pot susține de câte ori au nevoie. Fiecare dintre noi poate ieși public și susține că nu are tratament sau că nu a fost(...) citeste mai departeDistinctii onorifice de Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013

Unul dintre momentele speciale ale Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2013 a fost recunoaşterea unor parteneriate de succes şi a personalului unităţii cu rezultate remarcabile, fiind acordate(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii Nicolae Banicioiu si Ministrul Muncii Rovana Plumb au semnat ordinul comun(...)

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, au semnat ordinul comun privind aprobarea criteriilor de încadrare în grad de handicap. Reamintim că sechelele survenite în(...) citeste mai departeColegiul Pacientilor a depus ieri la Ministerul Sanatatii, Comisia de Sanatate de la Camera(...)

București, 14 Februarie 2018. Colegiul Pacienților din România trage un semnal de alarma: Romania pune in pericol sanatatea intregii Europe! citeste mai departe