Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2013

Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2013
Cel mai important eveniment din România din domeniul prevenirii, diagnosticării și controlului bolilor transmisibile, a 6-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie, cu participare internațională, va avea loc în perioada 14-16 noiembrie 2013, la Hotel Ramada Parc, București.

Organizat științific de Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Epidemiologie, evenimentul va reuni renumiți profesioniști din țară și străinătate, care vor prezenta și dezbate cele mai noi informații legate de bolile transmisibile. Principalele teme ale manifestării științifice sunt infecțiile respiratorii, bolile prevenibile prin vaccinare, bolile transmise prin vectori, precum și rezistența la antibiotice și infecțiile nosocomiale.

”În cadrul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie 2013 am ales să abordăm provocările în diagnosticul și supravegherea bolilor transmisibile cu impact asupra sănătății publice. Manifestarea va fi una inedită, întrucât va integra câteva momente speciale în memoria unor mari personalități ale medicinei românești. Vom face tot posibilul ca profesioniștii care activează în microbiologie, epidemiologie și domenii adiacente să regăsească la această conferință cele mai noi informații științifice necesare creșterii gradului de educație medicală și perfecționare”, a declarat conf.dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Ajunsă la a șasea ediție, Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie reunește medici microbiologi, epidemiologi, dar și profesioniști din specialități cu interes în domeniu, precum boli infecțioase, pediatrie, medicină de familie, sănătate publică, pneumologie, medicină de laborator, medicină internă, ATI, neurologie, medicină școlară.

”Pe lângă înaltul nivel științific al lucrărilor prezentate, una dintre principalele coordonate ale Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie 2013 este accentul pe partea practică și pe interactivitate. Încurajăm participanții de a se implica în dezbateri, de a pune întrebări și a propune soluții. Bolile transmisibile au o influență majoră asupra sănătății publice, iar prevenirea, diagnosticarea și controlul acestora implică o echipă
multidisciplinară, drept urmare sperăm că evenimentul va atrage cât mai mulți specialiști implicați în managementul profesional al acestor afecțiuni”, a declarat conf.dr. Geza Molnar, președintele Societății Române de Epidemiologie.

Pentru înscrieri și mai multe informații legate de a 6-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie vă rugăm accesați website-ul www.srm.ro.


"Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:proiecte@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Lansarea primei carti pe tema brandingului personal in medicina, 19 februarie 2013

Prima carte din România pe tema brandingului personal în medicină va fi lansată marți, 19 februarie, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii, nr.22). “Cine ești tu,(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii si UNICEF sustin alaptarea naturala a noilor nascuti

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila s-a întâlnit cu Reprezentantul UNICEF pentru România, Dl. Edmond McLoughney. citeste mai departeCNAS si Casele judetene de asigurari se afla astazi in teren pentru a monitoriza modul de(...)

Furnizorii de servicii medicale și farmaceutice aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor primi astăzi suportul echipelor de monitorizare și control ale CNAS și ale(...) citeste mai departeManagementul Calităţii în Educaţia pentru Sănătate

Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” a organizat marţi, 17.05.2011, Masa Rotundă cu tema „Managementul Calităţii în Educaţia pentru Sănătate”. Au participat reprezentanţi ai instituţiilor(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta informeaza ca au fost luate toate(...)

Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta informeaza ca au fost luate toate masurile pentru ca asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca in Bucuresti sa fie acordata fara(...) citeste mai departe