Lansare site program Exista un erou in fiecare dintre voi

Lansare site program Exista un erou in fiecare dintre voi
Ieri, 19 februarie 2014, a fost lansat site-ul programului desfasurat de Societatea de Salvare Bucuresti in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov , Exista un erou in fiecare dintre voi – www.existaunerou.ro .

In contextul in care tot mai multi oameni isi pierd viata din cauza neacordarii primului ajutor la timp, proiectul Exista un erou in fiecare dintre voi are ca principal scop educarea populatiei Bucuresti-Ilfov in tehnicile de prim ajutor. In orice urgenta de grad 0 sau 1, actiunea in primele 7 minute de colaps, face diferenta intre viata si moarte. Desi o inima poate fi repornita si dupa 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin acest proiect, voluntarii inscrisi in program care se afla pe o distanta de maxim 1000 de m de victima sunt alertati imediat ce se inregistreaza apelul 112 si ajung in maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor.

Acestia actioneaza conform ultimelor protocoale in vigoare pentru stabilizarea pacientului pana la sosirea echipajului specializat.
Site-ul ofera posibilitatea tuturor celor interesati sa se inscrie online in proiect si sa sutina programul prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau prin donatii. Ambasadorii Exista un erou in fiecare dintre voi, persoanele care au acceptat fara nicio ezitare propunerea de a se alatura pro bono acestui proiect, fiind constienti de importanta cunoasterii tehnicilor de prim ajutor sunt: Dr. Cristian Grasu, Presedinte ASSB, Dr. Alis Grasu, Manager General SABIF, Lucian Mandruta, Andrei Stefanescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb negru), Florin Grozea, Florin Chilian, Mihai Margineanu, K.I.M., Florin Grigore, Ionut Andras si Alex Porro (Benetone Band).


"Lansare site program Exista un erou in fiecare dintre voi" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Angi Bolocan
Telefon:0741141079
Sursă:www.existaunerou.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In sistemul sanitar romanesc functioneaza 108 unitati sanitare publice si 34 private fara unitati(...)

Ministerul Sănătății a realizat o centralizare a situației autorizării unităților de transfuzii din spitalele românești publice și private. Pe de-o parte, Ministerul a cerut situațiile de la(...) citeste mai departeRezultatele anchetei desfasurate de DSP Sibiu cu privire la suspiciunile de gripa la trei persoane(...)

În legatură cu suspiciunile de gripă la trei persoane angajate la Aeroportul Internaţional Sibiu, care au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în urma anchetei dispuse de(...) citeste mai departeSpitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, in dialog cu rezidentii sai

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a organizat, în acest an, a doua ediție a evenimentului destinat dialogului cu medicii săi rezidenți. citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni are un Compartiment de primire pacienti

În ultimii ani, Institutului Clinic “Fundeni” s-a poziţionat pe harta europeană a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferit de unii dintre cei mai buni specialişti , cât şi prin(...) citeste mai departeConferinţa de lansare a proiectului „Bună Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în(...)

Miercuri 11 aprilie 2012, ora 12:00, Ministerul Sănătăţii şi organizaţia non-guvernamentală „Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei”, va organiza Conferinţa de lansare a proiectului „Bună(...) citeste mai departe