Saptamana pacientilor, editia a II-a, 24-30 martie 2014

Saptamana pacientilor, editia a II-a, 24-30 martie 2014
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România organizează în perioada 24-30 martie 2014 a II-a ediţie a Săptămânii pacienţilor, un eveniment unic în România, care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între autorităţi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, să facă cât mai cunoscută activitatea asociaţiilor de pacienţi.

Evenimentul va cuprinde Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi (28-29 martie 2014), o expoziţie de fotografie cu tema “Portret de pacient cronic” şi o campanie de informare şi atragere de pacienţi în asociaţiile de pacienţi.

Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi va avea loc în Bucureşti şi va reuni reprezentanţii a peste 100 de asociaţii de pacienţi.
În cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi vor fi abordate teme precum Pacienţii şi reforma sistemului de sănătate, Accesul pacienţilor la tratament şi îngrijiri de sănătate, Discriminarea pacienţilor cu afeţiuni cronice din România, Protecţia socială a pacienţilor.

COPAC va propune tuturor organizaţiilor un Cod etic de conduită a asociaţiilor de pacienţi şi o platformă comună de acţiune.

“Considerăm că este important pentru reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară să discute cu viitorul ministru al Sănătăţii şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate despre problemele pacienţilor cronici. În acest context politic instabil, cred că trebuie să fim uniţi, să stabilim o cât mai bună colaborare între toate asociaţiile de pacienţi prin intermediul unei platforme comune de acţiune pe acele probleme de interes pentru toţi. Doar în acest mod, vocea pacienţilor poate fi şi auzită şi respectată. De asemenea, vom propune tuturor asociaţiilor de pacienţi existente un Cod etic”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Pentru detalii suplimentare, declaraţii îl puteţi contacta pe dl. Radu Gănescu, tel. 0766.270.026.


"Saptamana pacientilor, editia a II-a, 24-30 martie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi este acuzat de ANI de conflict de interese si infractiuni(...)

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale(...) citeste mai departeCampania Provaccinare initiata de Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania

În lumina recentelor evenimente, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), forul care reunește 11 organizații studențești medicale, reprezentând în total peste 25.000 de(...) citeste mai departePozitia Colegiului Medicilor din Romania privind Legea vaccinarii

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că o Lege a vaccinării este foarte necesară în prezent. O atribuție exclusivă a CMR este educaţia medicală continuă în vederea ridicării gradului de(...) citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni: De la inceputul anului 2013 au fost realizate 100 de proceduri de(...)

Institutul Clinic Fundeni anunta efectuarea a 100 de proceduri de transplant hepatic in aceasta unitate de la inceputul anului, ceea ce reprezinta un record pentru aceasta activitate. citeste mai departeConferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti organizează, în perioada 30 mai - 1 iunie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, primul său congres ştiinţific cu participare(...) citeste mai departe