Studentii la farmacie, invitati la un congres national realizat la standarde inalte

Studentii la farmacie, invitati la un congres national realizat la standarde inalte
Congresul Național al Studenților Farmaciști se desfășoară la Iași, în perioada 2-6 aprilie 2014, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași. Evenimentul ajuns la cea de-a XII-a ediție este organizat de Societatea Studenților Farmaciști Iași în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași și Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România și reprezintă cea mai importantă manifestare educațională a studenților farmaciști din toate centrele universitare românești: Iași, Cluj-Napoca, București, Craiova, Constanța, Târgu-Mureș, Oradea, Timișoara.

Tema manifestării este New actions for old drugs (în traducere: Noi acţiuni pentru medicamente cu acțiuni consacrate sau Noi utilizări pentru medicamente folosite de un timp îndelungat) și se referă la găsirea de noi utilizări pentru medicamente deja folosite la scară largă, a căror efecte secundare şi/sau reacţii adverse sunt în mare măsură cunoscute. Această abordare are un dublu avantaj: unul economic, studiile preclinice nemaifiind necesare, ceea ce reduce semnificativ investiţia în dezvoltarea medicamentului; timpul de cercetare este scurtat, astfel încât companiile farmaceutice îşi pot amortiza mai repede investiţia, precum şi un avantaj social, întrucât se cunoaşte foarte bine potenţialul dăunător al medicamentelor respectiv şi raportul beneficiu-risc.

Această strategie a stimulat evoluţia industriei farmaceutice. În prezent, la nivel mondial, sunt restudiate numeroase substanţe, lucru facilitat de dezvoltarea de către programatori a unor softuri ce analizează similaritatea structurilor substanţelor farmaceutice, dar şi interacţiunea acestora cu receptorii reprezentaţi în mediul virtual. De asemenea, noi descoperiri biochimice, precum receptori şi substanţe endogene modulatoare implicate în farmacocinetica medicamentelor, au avut un impact pozitiv asupra progresului acestei industrii.

La congres vor participa peste 250 de studenți din întreaga țară.

Programul manifestării cuprinde:

- Activități științifice (Sesiune de comunicări științifice)
- Concursuri educaționale (Aptitudini clinice, Comunicarea cu pacientul)
- Workshop-uri
- Training-uri despre leadership și munca în echipă
- Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România
- Acțiuni de socializare.

La finalul evenimentului se vor acorda premii celor mai buni studenți de la fiecare secțiune pentru Sesiunea de comunicări științifice și concursurile de Aptitudini clinice și Comunicare cu pacientul.

Anul acesta, echipa SSF Iaşi își propune să le ofere oaspeților congresului ocazia de a cunoaște Moldova zilelelor noastre și celor mai apropiați de Târgul Ieșilor șansa de a coopera spre a obține imaginea unei comunități, în care predomină ideea de organizare, cultură, evoluție și deschiderea către noi idei și oportunități.

Houston NPA susține acest eveniment, asigurând PR-ul Congresului.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Studentii la farmacie, invitati la un congres national realizat la standarde inalte" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro
Telefon:0729144261

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania: Criteriile salariale si reducerea deficitului de(...)

Luând act de prorogarea datei de intrare în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale pe motivul consultării cu toți factorii interesați, anunțată de domnul Prim-Ministru, Victor Ponta,(...) citeste mai departeA fost extinsa capacitatea centrului de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni pentru(...)

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu au anunţat în data de 16 aprilie 2013, la Institutul Clinic Fundeni, alături de medici şi de conducerea spitalului, finalizarea proiectului de extindere şi de(...) citeste mai departeAsistenta medicala in Bucuresti in perioada Sarbatorilor Pascale

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, face cunoscută lista Spitalelor de Urgență –adulți și copii - care vor asigura asistența medicală de urgență în perioada 01 - 06.05.2013, cu(...) citeste mai departeA IV-a editie a manifestarii stiintifice Update in Immunogenetics & Histocompatibility organizata(...)

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, alături de Centrul de Imunogenetică și Virusologie – Institutul Clinic Fundeni şi Federaţia Europeană de Imunogenetică (EFI)(...) citeste mai departeEficacitatea si importanta sigurantei in administrarea de suplimente alimentare

Specialiști ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti si reprezentanți ai industriei pharma) au analizat vineri, 14 februarie 2014, beneficiile suplimentelor alimentare și tendința(...) citeste mai departe