Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a deblocat cinci posturi in cadrul Agentiei Nationale de Transplant

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a deblocat cinci posturi in cadrul Agentiei Nationale de Transplant
Agenţia Naţională de Transplant va scoate la concurs cinci posturi după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat deblocarea acestora.

“Ştiu cât de importantă este activitatea pe care cei de la Agenţia de Transplant o desfăşoară. Din păcate, actele normative din anii 2009 – 2013 au blocat posturile şi nu se puteau face angajări. Am găsit soluţia deblocării prin redistribuire, şi voi căuta soluţii şi pentru alte domenii din sănătate unde există o lipsă acută de personal, pentru că pacienţii au dreptul la cele mai bune condiţii de tratament şi, în acest caz, de cele mai bune condiţii de realizare a acestor operaţii extrem de complicate”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Pentru cele cinci posturi va fi organizat concurs conform prevederilor legale, alocările bugetare necesare pentru acestea fiind deblocate prin redistribuire de la alte unităţi finanţate integral de la bugetul de stat.

În prezent, Agenţia Naţională de Transplant este desemnată ca unitate de asistenţă tehnică şi management al Programului Naţional de Transplant.

Agenţia Naţională de Transplant coordonează întreaga activitate de transplant prin centrele regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara.


"Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a deblocat cinci posturi in cadrul Agentiei Nationale de Transplant" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer lanseaza campania “Nu am facut destul”

Campania este una sociala, menita sa informeze femeile cu privire la cancerul la san si sa le responsabilizeze pe acestea prin efectuarea de controale periodice citeste mai departeSubiecte de interes si speakeri de elita la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile

Unul dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinare din peisajul medical românesc, Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, a reunit în cele 2 zile de eveniment, aproximativ 700 de(...) citeste mai departeCresterea bugetului alocat medicamentelor – necesara pentru a raspunde nevoilor reale de tratament(...)

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) saluta preocuparea autoritatilor pentru imbunatatirea(...) citeste mai departeForumul European al Pacientilor si partenerii din domeniul sanatatii isi unesc fortele pentru(...)

Reprezentanţi ai asociatiilor de pacienti, cercetători şi factori de decizie își unesc forțele pentru a explora rolul responsabilizării pacienţilor pentru construirea unor sisteme de sănătate(...) citeste mai departeReuniunea medicilor europeni, gazduita de Bucuresti

Colegiul Medicilor din România a găzduit la sfârşitul acestei săptămâni pentru prima dată în România reuniunea Comitetului European al Ordinelor Medicilor (CEOM). citeste mai departe