CNAS va ataca sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu privire la acordarea unor medicamente in regim de compensare 100% pentru sapte pacienti

CNAS va ataca sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu privire la acordarea unor medicamente in regim de compensare 100% pentru sapte pacienti
După comunicarea sentinţei cu privire la acordarea unor medicamente în regim de compensare 100% pentru şapte pacienţi, CNAS va pune în executare sentinţa, având în vedere caracterul executoriu al acesteia.

Menţionăm că, prin respectarea acestei decizii, CNAS încalcă art.232 din Legea 95/2006, care prevede că asiguraţii au dreptul la medicamente cuprinse în lista de medicamente compensate şi gratuite aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Drept urmare, CNAS va exercita căile de atac legale împotriva sentinţei date de instanţă. În ultimii doi ani, CNAS a acordat o atenţie deosebită Programului Naţional de Oncologie, atâtîn ceea ce priveşte fondurile alocate, cât şi prin introducerea unor subprograme noi.

Dacă în anul 2012, bugetul alocat Programului Naţional de Oncologie a fost de 1,03 miliarde lei şi a permis tratarea a 98.261 pacienţi, în anul 2014 programul are alocat un buget de 1,22 miliarde lei, care permite tratarea unui număr de 108.000 pacienţi.

Totodată, vă reamintim că, pentru prima dată în ultimii 6 ani, Ministerul Sănătăţii a actualizat lista cu medicamente compensate şi gratuite. Într-o primă etapă, au fost introduse un număr de 17 medicamente fără echivalent terapeutic, care se adresează pacienţilor care suferă de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia şi boli neurologice degenerative.

În prezent, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a iniţiat procesul de evaluare a listei de medicamente compensate şi gratuite cu respectarea legilor şi directivelor europene în vigoare.

Până la finalul acestui an, Ministerul Sănătăţii va elabora o nouă listă de medicamente compensate şi gratuite pe baza unor criterii obiective, verificabile şi transparente care trebuie să ţină cont de nevoile pacienţilor.


"CNAS va ataca sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu privire la acordarea unor medicamente in regim de compensare 100% pentru sapte pacienti" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.cnas.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Consumul de antibiotice a crescut in 2015 in Romania! Rezistenta la antibiotice, o amenintare(...)

Consumul de antibiotice a crescut anul trecut în țara noastră, comparativ cu 2014, iar România continuă să fie în topul țărilor din regiunea Uniunii Europene, raportat la consumul de antibiotice(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii completeaza pentru prima data in ultimii sase ani lista de medicamente(...)

Ministerul Sănătăţii completează pentru prima dată în ultimii şase ani lista de medicamente compensate, pentru pacienţii cu boli rare. citeste mai departeRezultatele obtinute la simularea examenului de admitere la U.M.F. “Carol Davila”

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) şi Liga Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti au organizat sâmbătă, 25 mai 2013, simulări pentru examenele de admitere la Facultatea de(...) citeste mai departeAsiguratii care nu pot prezenta sau utiliza cardul national de sanatate vor beneficia de servicii(...)

Principala preocupare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este de a garanta accesul la servicii medicale pentru toate persoanele asigurate. În acest sens, au fost semnate două acte(...) citeste mai departeServiciile medicale se pot acorda offline in situatia in care sistemul cardului de sanatate nu este(...)

Defectiunea aparuta in aceasta dimineata la sistemul cardului de sanatate nu trebuie sa ingreuneze accesul pacientilor la servicii medicale. citeste mai departe