CNAS va ataca sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu privire la acordarea unor medicamente in regim de compensare 100% pentru sapte pacienti

CNAS va ataca sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu privire la acordarea unor medicamente in regim de compensare 100% pentru sapte pacienti
După comunicarea sentinţei cu privire la acordarea unor medicamente în regim de compensare 100% pentru şapte pacienţi, CNAS va pune în executare sentinţa, având în vedere caracterul executoriu al acesteia.

Menţionăm că, prin respectarea acestei decizii, CNAS încalcă art.232 din Legea 95/2006, care prevede că asiguraţii au dreptul la medicamente cuprinse în lista de medicamente compensate şi gratuite aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Drept urmare, CNAS va exercita căile de atac legale împotriva sentinţei date de instanţă. În ultimii doi ani, CNAS a acordat o atenţie deosebită Programului Naţional de Oncologie, atâtîn ceea ce priveşte fondurile alocate, cât şi prin introducerea unor subprograme noi.

Dacă în anul 2012, bugetul alocat Programului Naţional de Oncologie a fost de 1,03 miliarde lei şi a permis tratarea a 98.261 pacienţi, în anul 2014 programul are alocat un buget de 1,22 miliarde lei, care permite tratarea unui număr de 108.000 pacienţi.

Totodată, vă reamintim că, pentru prima dată în ultimii 6 ani, Ministerul Sănătăţii a actualizat lista cu medicamente compensate şi gratuite. Într-o primă etapă, au fost introduse un număr de 17 medicamente fără echivalent terapeutic, care se adresează pacienţilor care suferă de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia şi boli neurologice degenerative.

În prezent, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a iniţiat procesul de evaluare a listei de medicamente compensate şi gratuite cu respectarea legilor şi directivelor europene în vigoare.

Până la finalul acestui an, Ministerul Sănătăţii va elabora o nouă listă de medicamente compensate şi gratuite pe baza unor criterii obiective, verificabile şi transparente care trebuie să ţină cont de nevoile pacienţilor.


"CNAS va ataca sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu privire la acordarea unor medicamente in regim de compensare 100% pentru sapte pacienti" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.cnas.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat de presa CNAS: Reactie la numirea dr. Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS

Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale nr. DSP/145/10.06.2013, prin care consilierul prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de(...) citeste mai departeConferinta de presa sustinuta de presedintele CNAS, Nicolae Lucian Duta.

Marţi, 10 mai 2011, ora 11.00, în sala de conferinţe (Mezanin) a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Calea Călăraşilor, nr. 248, Bloc S19, Sector 3, Bucureşti, va avea loc o conferinţă de presă. citeste mai departePremiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie

Conform unei statistici a Ministerului Sănătății, aproximativ jumătate din populația României suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și 6 din 10 adulți acuză dureri de spate mai mult sau mai(...) citeste mai departeBursele medicilor rezidenti au ramas doar pe hartie

Comunicat de presa din partea medicilor rezidenti din centrul universitar Iaşi cu privire la neacordarea burselor promise de la 1 ianuarie 2014. Desi OUG 103 a fost emisă în noiembrie 2013, în urma(...) citeste mai departeBoala cronica de rinichi – o piesa cu mai multe roluri, proiect de constientizare si informare(...)

În cadrul misiunii asumate de promovare a celor mai bune practici în nefrologie, International Healthcare Systems - Centre de nefrologie şi dializă, în colaborare cu Colegiul Medicilor Vâlcea şi IHS(...) citeste mai departe