Noi discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS

Noi discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS
Conducerea Ministerului Sănătăţii a purtat astăzi, 23 iunie 2014, noi discuţii cu reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANTAS, după ce săptămâna trecută au existat mai multe întâlniri cu privire la subiectele de interes şi solicitările personalului medical

Din partea MS, discuţiile au fost conduse de către ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU. La întâlnire a participat şi ministrul pentru dialog social, dna. Aurelia CRISTEA.

Cu această ocazie, reprezentanţii MS i-au asigurat pe partenerii de dialog social că, Ministerul Sănătăţii a facut toate demersurile necesare şi tot ceea ce a intrat în sfera sa de competenţă pentru a găsi soluţii la revendicările cadrelor medicale.

Astfel, au fost purtate mai multe discuţii cu privire la extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate şi la parcurgerea procedurilor legale, care trebuie realizate de către partenerii de dialog în colaborare cu Departamentul de dialog social din cadrul Ministerului Muncii.

Pe lângă discuţiile asupra contractului colectiv de munca la nivel de sector de activitate, MS și reprezentantii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea posturi bugetate şi vacante din sistemul sanitar.
În acest context, Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare. Acţiunea va fi realizată cu avizul sindicatului reprezentativ din unitatea sanitară.

Mai mult, s-a stabilit ca, la finalul săptămânii acesteia să aibă loc o întâlnire la care să participe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Federaţiei SANITAS pentru stabilirea unui calendar de discuţii cu privire la salarizarea personalului din sistem.

Ministerul Sănătăţii doreşte să reamintească faptul că a fost rezolvată solicitarea de mărire a veniturilor rezidenţilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce pentru rezidenţii de anul I şi II ar însemna aproape dublarea veniturilor.


"Noi discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Institutul Clinic Fundeni, unitate de elita in medicina romaneasca

Activitatea complexă a Institutului Clinic Fundeni asigură tratament ultraspecializat pentru persoanele internate, specificul medical al unităţii cuprinzând o gamă largă de specialităţi. citeste mai departeColegiul Medicilor din Bucuresti sustine Federatia Sanitara in demersul privind garzile medicilor

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită întregului corp medical să susțină demersul Federației Solidaritatea Sanitară privind gărzile medicilor. citeste mai departeNoutăţi şi modificări de ultimă oră ale Contractului-Cadru pentru anii 2016 - 2017

Contractul-Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017 (HG nr. 161/2016, publicată în M.Of. nr.(...) citeste mai departeMedicina si cultura in vremea lui Brancoveanu - conferinta din seria programului Brancoveanu@MNAR

Prof. dr. Octavian Buda, vicepreşedinte al Societăţii Române de Istoria Medicinei şi cadru didactic universitar în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii „Carol Davila” Bucureşti, catedra de(...) citeste mai departeEXCLUSIV! Prof. dr. Alexandru Rafila: OMS înfiinţează Comisii pentru problema refugiaţilor şi(...)

Comitetului Permanent al Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se reunește în perioada 26-27 noiembrie 2015 la Paris. La întâlnire participă şi prof. univ. dr.(...) citeste mai departe