Rata mortalitatii pentru cancerul pancreatic va creste in 2014

Rata mortalitatii pentru cancerul pancreatic va creste in 2014
Un studiu publicat luna trecută de către cercetători din Italia și Elveția arată că, în Europa, rata mortalității pentru cancerul pancreatic va crește în 2014, în contrast cu toate celelalte forme de cancer, pentru care rata mortalității se așteaptă să înregistreze valori mai mici decât în trecut.

Cancerul pancreatic este singurul tip de cancer care, conform previziunilor, va provoca mai multe decese decât în anii precedenți. Pentru anul 2014, cercetătorii prevăd că în Europa, 41.300 de bărbați și 41.000 de femei vor muri din cauza cancerului pancreatic. Aceasta înseamnă 8, respectiv 5.6 decese la fiecare 100.000 de locuitori. Între anii 2000 și 2004, rata mortalității cancerului pancreatic era de 7.6 la 100.000 la bărbați și 5 la 100.000 la femei.

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au colectat informații despre populație și ratele de deces pentru cancer in general, dar și pentru cancerul de stomac, colorectal, pancreas, plămâni, sâni, prostată și leucemie, de la Organizația Mondială a Sănătății și de la Eurostat. Informațiile prelevate le-au permis cercetătorilor să previzioneze un număr de 1.323.600 de decese (742,500 de bărbați și 581,100 de femei) cauzate de cancer în Europa în anul 2014. Comparativ cu cele mai recente date disponibile (2009), cifrele arată că, per total, rata de deces pentru cancer va scădea în 2014 cu 7% pentru bărbați și cu 5% pentru femei.

“Nevoia de îngrijire medicală de calitate devine din ce în ce mai stringentă în prezent. Din păcate, pacienții bolnavi de cancer sunt nevoiți să îndure proceduri complicate, care nu sunt întotdeauna disponibile în spitalele din România. Din acest motiv, o asigurare de sănătate privată reprezintă o adevărată plasă de siguranță. O astfel de asigurare oferă acces la cei mai buni medici specialiști din lume, la cele mai noi proceduri in cadrul clinicilor de top, oferind o șansă reală de a învinge boala. Experiența noastră dovedește că pacienții care dețin o asigurare MediHelp și au avut posibilitatea detectării timpurie a bolii, precum și un tratament mai bun, au putut lupta mai ușor împotriva acestei nefericite boli.”, declară Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Pe lângă cancerul pancreatic, singurul tip de cancer ce este previzionat să conducă la un număr mai mare de decese decât în trecut este cancerul de plămâni în cazul femeilor. Cercetătorii afirmă ca în 2014 va fi înregistrată o creștere cu 8% în numărul de decese cauzate de această boală.

Pentru efectuarea studiului, cercetătorii au calculat numărul de decese precum și rata acestora în funcție de vârstă, stratificând populația analizată în grupe de câte 5 ani (de la 0-4 ani până la 80+) dar și în ani calendaristici. În plus, a fost calculată rata de mortalitate în funcție de vârstă la 100,000 de bărbați și femei de toate vârstele, bazată pe populația standard a globului, pentru toate formele de cancer și țările evaluate. Un model logaritmic bazat pe o regresie de tip Poisson a fost creat pentru fiecare segment de câte 5 ani, pentru a determina cel mai recent trend pe fiecare segment de vârstă.

Surse studii:
• http://www.healio.com/hematology-oncology/gastrointestinal-cancer/news/online/%7B0d5b6cb3-83e6-4b91-af38-f631a1ea1f4d%7D/european-mortality-rates-from-pancreatic-cancer-predicted-to-increase-in-2014
• http://pancreaticcanceraction.org/news/pancreatic-cancer-death-rates-predicted-rise-2014-europe/


"Rata mortalitatii pentru cancerul pancreatic va creste in 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Claudia Clipici
Email:claudia.clipici@publicadvisors.ro
Telefon:+4 0733 300 753

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Noi modalitati de valorificare a potentialului romanesc pentru turismul medical si balneo(...)

In perioada 08 – 10 noiembrie 2013, Targu Mures a fost gazda celei de-a treia editii a Forumului International pentru Turismul de Sanatate, eveniment ce a reunit specialisti in turism si sanatate din(...) citeste mai departeLocuinţe pentru medicii tineri prin Programul ANL

Dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii și Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au semnat astăzi, 29 noiembrie 2012, Protocolul de colaborare având ca obiect realizarea de(...) citeste mai departeUniversitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila sustine programul Sa stii mai mult, sa fii mai(...)

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti prin Divizia de PR& Comunicare susţine programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” inițiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării,(...) citeste mai departePrincipala cauza de mortalitate din Romania ar putea fi prevenita printr-un program national de(...)

România se confruntă cu o rată de mortalitate prin boli cronice de două ori mai mare decât media din statele UE, iar mortalitatea pentru principalele boli netransmisibile este mai accentuată decât în(...) citeste mai departeDeschiderea anului universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din(...)

Marți, 1 octombrie 2013, începând cu ora 9:00, va avea loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce se va(...) citeste mai departe