Romania participa astazi, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa

Romania participa astazi, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa
România participă astăzi, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa, în prezența președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite și al directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Margaret Chan.

La acest eveniment la care participă 52 de state, delegația României este condusă de către Răzvan Vulcănescu, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății și prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa.

„În contextul actual, s-a subliniat susținerea măsurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care să ducă la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeană și implementarea unui program agreat de către statele membre și care să se aplice de către acestea privind procedurile în domeniul sănătății publice pentru situația refugiaților și a migranților”, a declarat Răzvan Vulcănescu, subsecretar de stat.

„Se dorește ca statele membre să poată să aplice politici de sănătate care să asigure accesul la vaccinare astfel încât să fie evitate situații ca cele apărute în cursul acestui an în regiunea europeană când s-au înregistrat decese la copii cauzate de rujeolă, difterie, tetanos sau complicații grave cauzate de poliomielită”, a adaugat prof.dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Permanent.

Reprezentantul României în Comitetul Permanent va prezenta în zilele ce urmează Declarația statelor membre în domeniul controlului tuberculozei și a preocupării pentru limitarea extinderii TB multidrog rezistente.


"Romania participa astazi, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ministerul Sanatatii
Email:presa2@ms.ro
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primul centru rezidenţial socio-medical privat din România destinat copiilor cu autism şi sindrom(...)

Începând cu 1 octombrie 2012, copiii şi adolescenţii cu dizabilităţi (autism, sindrom Down) vor beneficia de primul centru rezidenţial pilot socio-medical privat adaptat nevoilor acestora. citeste mai departeAl VIII-lea Congres National de Nefrologie, Sibiu, 24-26 octombrie 2013

Societatea Romana de Nefrologie organizeaza cel de- al VIII-lea Congres National de Nefrologie, in perioada 24-26 octombrie 2013, la Sibiu. Congresul National de Nefrologie, cea mai importanta(...) citeste mai departeOrganizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de(...)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca, în sezonul gripal 2017-2018, 75% dintre persoanele în vârstă să fie vaccinate antigripal, pentru că în rândul acestora există cel mai mare risc de(...) citeste mai departeNicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a aprobat in data de 23 iulie 2014 Ordinul pentru aprobarea(...)

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a aprobat în data de 23 iulie 2014 Ordinul pentru aprobarea Criteriilor și metodologiei de evaluare a tehnologiilor medicale, a documentaţiei care trebuie(...) citeste mai departeAnunt privind organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidentiat si precizari(...)

Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina, Ministerul(...) citeste mai departe