La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic.

La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic.
În perioada 16-18 noiembrie, 16 voluntari inimoşi din cadrul Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) străbat sute de kilometri pentru a ajunge pentru prima dată şi în oraşul Piteşti. Aceştia susţin campania naţională de informare „Spune Da! Susţine donarea de organe!” ajunsă la cea de -a IX ediţie.

În spatele campaniei sunt pacienţi care au beneficiat de transplant, pacienţi în program de dializă, dar şi membrii susţinători. Cu poveştile lor de viaţă incredibile pornesc la drum optimişti pentru a transmite mesajul ce salvează vieţi şi oferă astfel posibilitatea persoanelor să se „nască” a doua oară!

După succesul înregistrat luna trecută în oraşul Câmpina, voluntarii pornesc încrezători la drum...

Elevii şi studenţii, faţă în faţă cu supravieţuitorii! „Un om informat valorează cât 2! Un om informat este protejat! Dacă eşti informat eşti puternic”, pe aceaste lucruri se bazează voluntarii ATR. „Educaţia ne pregăteşte pentru viaţă şi educaţia salvează în același timp vieţi!, de aceea membrii ATR au ales anul acesta să se adreseze elevului și studentului de azi, pentru a contribui cu informație corectă la formarea omulului de mâine. Elevii de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu, dar şi studenţii din cadrul Universităţii din Piteşti vor primi în mod direct pentru a disemina mesaje despre caracterul legal şi benefic al donării de organe, vor avea ocazia să pună întrebări și să afle răspunsuri de la oameni care trăiesc datorită generozității sublime a semenilor.”, ne-a declarat președintele ATR, dl. Gh. Tache.

Totodată, programul este întregit cu discuţii cu localnici, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar şi momente emoţionante dedicate memoriei Donatorilor-Îngeri. Nimic nu este întâmplător, mai ales că la Spitalul Judeţean, care are acreditare pentru declararea potențialilor donatori în moarte cerebrală, au fost făcute recent proceduri de prelevare de organe.

Campania începe cu o conferinţă de presă, intitualată sugestiv „Actul donării, transplantul şi starea post transplant”. Aceasta se va desfăşura în data de 17 noiembrie, cu începere de la ora 10 în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Argeş. Medicii, ofocialităţi administrative, directori de instituţii, reprezentanţii ai clerului, pacienţi vor participa la această conferinţă.

La fel ca și în ultimii 2 ani, și această ediție a Campaniei se desfăşoară sub auspiciile Ministerului Sănătăţii.

După Pitești, chipa de campanie se va îndrepta spre Râmnicul Vâlcea pentru alte activități și întâlniri cu publicul vâlcean.

Contact:
General: Gh. Tache, președinte ATR – 0762244821
Pitești: Raisa Arsenică, voluntar: 0743157122
Rm. Valcea: Amali Teodorescu, vicepreşedinte ATR 0762244820


"La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic. " adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gh. Tache
Email:astranrom@gmail.com
Telefon:0762244821

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat de presa: Caravana mobila O sansa pentru viata vine in orasul tau

Asociatia React si Vodafone Romania anunta inceperea sesiunii de toamna a caravanei mobile “O sansa pentru viata”. Astfel, in perioada septembrie – noiembrie, vor fi organizate noi sesiuni de donare(...) citeste mai departeConferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului (ABA) 2014 - momentul cheie in(...)

Între 28 și 30 martie are loc cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale de Analiză Aplicată a Comportamentului (ABA), singurul eveniment din România dedicat terapiei ABA și specialiștilor în(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Mecanismul de aplicare a coplatii a fost explicat reprezentantilor(...)

Secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, dr Raed Arafat şi dr. Adrian Pană au explicat în data 2 aprilie modul de aplicare a mecanismului de coplată, în cadrul unei videoconferinţe cu managerii(...) citeste mai departeAl XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator s-a desfasurat in perioada 31 octombrie – 3(...)

În perioada 31 octombrie - 03 noiembrie, la Institutul Național de Statistică din București, s-a organizat cea mai prestigioasă manifestare științifică din cadrul comunității de medicină de laborator(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze(...)

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme. citeste mai departe