La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic.

La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic.
În perioada 16-18 noiembrie, 16 voluntari inimoşi din cadrul Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) străbat sute de kilometri pentru a ajunge pentru prima dată şi în oraşul Piteşti. Aceştia susţin campania naţională de informare „Spune Da! Susţine donarea de organe!” ajunsă la cea de -a IX ediţie.

În spatele campaniei sunt pacienţi care au beneficiat de transplant, pacienţi în program de dializă, dar şi membrii susţinători. Cu poveştile lor de viaţă incredibile pornesc la drum optimişti pentru a transmite mesajul ce salvează vieţi şi oferă astfel posibilitatea persoanelor să se „nască” a doua oară!

După succesul înregistrat luna trecută în oraşul Câmpina, voluntarii pornesc încrezători la drum...

Elevii şi studenţii, faţă în faţă cu supravieţuitorii! „Un om informat valorează cât 2! Un om informat este protejat! Dacă eşti informat eşti puternic”, pe aceaste lucruri se bazează voluntarii ATR. „Educaţia ne pregăteşte pentru viaţă şi educaţia salvează în același timp vieţi!, de aceea membrii ATR au ales anul acesta să se adreseze elevului și studentului de azi, pentru a contribui cu informație corectă la formarea omulului de mâine. Elevii de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu, dar şi studenţii din cadrul Universităţii din Piteşti vor primi în mod direct pentru a disemina mesaje despre caracterul legal şi benefic al donării de organe, vor avea ocazia să pună întrebări și să afle răspunsuri de la oameni care trăiesc datorită generozității sublime a semenilor.”, ne-a declarat președintele ATR, dl. Gh. Tache.

Totodată, programul este întregit cu discuţii cu localnici, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar şi momente emoţionante dedicate memoriei Donatorilor-Îngeri. Nimic nu este întâmplător, mai ales că la Spitalul Judeţean, care are acreditare pentru declararea potențialilor donatori în moarte cerebrală, au fost făcute recent proceduri de prelevare de organe.

Campania începe cu o conferinţă de presă, intitualată sugestiv „Actul donării, transplantul şi starea post transplant”. Aceasta se va desfăşura în data de 17 noiembrie, cu începere de la ora 10 în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Argeş. Medicii, ofocialităţi administrative, directori de instituţii, reprezentanţii ai clerului, pacienţi vor participa la această conferinţă.

La fel ca și în ultimii 2 ani, și această ediție a Campaniei se desfăşoară sub auspiciile Ministerului Sănătăţii.

După Pitești, chipa de campanie se va îndrepta spre Râmnicul Vâlcea pentru alte activități și întâlniri cu publicul vâlcean.

Contact:
General: Gh. Tache, președinte ATR – 0762244821
Pitești: Raisa Arsenică, voluntar: 0743157122
Rm. Valcea: Amali Teodorescu, vicepreşedinte ATR 0762244820


"La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic. " adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gh. Tache
Email:astranrom@gmail.com
Telefon:0762244821

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Proiect strategic privind derularea programelor de formare profesionala continua in domeniul(...)

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România au implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015(...) citeste mai departeAnul acesta, concursul de intrare in Rezidentiat se va organiza in data de 23 noiembrie 2014

Ministerul Sănătăţii a decis decalarea cu o săptămână a datei de organizare a concursului de intrare în Rezidenţiat având în vedere faptul că în data de 16 noiembrie a.c. sunt organizate şi(...) citeste mai departeIntroducere in cronobiologia clinica: Timpul care ne guverneaza functiile si patologia, 15(...)

În data de 15 Noiembrie are loc prima Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Cronobiologie, la Sala de Consiliu a Facultății de Medicină Generală București citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Solutii pentru asigurarea necesarului de imunoglobulina

Astăzi a avut loc la Guvern o întâlnire a primului ministru, Mihai Tudose, şi a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, cu producătorii și distribuitorii de imunoglobulină. La această întâlnire au(...) citeste mai departeMedicul Radu Zamfir – ambasador oficial al campaniei Si tu poti salva vieti!Exista un erou in(...)

Medicul Radu Zamfir, unul dintre cei mai buni chirurgi din Romania, a devenit ambasador al campaniei programului Exista un erou in fiecare dintre voi , proiect initiat in aprilie 2013, care are ca(...) citeste mai departe