Stadiul investigatiilor necesare pentru accesul la tratament fara interferon

Stadiul investigatiilor necesare pentru accesul la tratament fara interferon
Pentru întocmirea dosarelor medicale necesare în tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi cirozei hepatice C, până la data de 6 noiembrie 2015 au fost distribuite către medici un număr de 2.145 de vouchere.

925 de pacienţi au intrat în posesia acestor vouchere, în baza cărora au fost efectuate investigaţii pentru 801 pacienţi.

Până în prezent laboratoarele au prelucrat un număr de 457 de seturi de investigaţii. Rezultatele investigaţiilor efectuate până acum arată că doar 60% dintre pacienţi îndeplinesc criteriile necesare pentru accesul la tratament fără interferon.

“Medicii specialişti care au primit voucherele trebuie să evalueze cu responsabilitate pacientul căruia îi recomandă efectuarea setului de investigaţii, ţinând cont de criteriile de includere în tratament. Voucherele au fost distribuite strict pentru întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

În data de 4 noiembrie 2015 a fost publicat în Monitorul Oficial protocolul trapeutic pentru tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi ciroza hepatica C.

De asemenea, pe site-ul CNAS se află publicată lista completă a centrelor în care se află medicii care întocmesc dosarele, monitorizează şi prescriu tratamentul fără interferon.

Paşii pe care trebuie să îi parcurgă pacientul cu hepatita C şi ciroză hepatică C pentru accesul la tratament fără interferon:
• Pacientul, cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate, se va prezenta pentru consultaţie şi evaluare la un medic specialist din unul dintre centrele desemnate din ţară.
• În urma evaluării, dacă acesta corespunde criterilor de eligibilitate conform protocolului elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, pacientul va primi voucherul pentru investigaţiile necesare la dosarul de aprobare.
• Voucherul va fi utilizat pentru efectuarea setului de investigaţii necesare în unul dintre laboratoarele agreate de furnizorul tratamentului fără interferon.
• Rezultatul primit de la laborator va fi înmânat medicului curant care, daca în urma investigaţiilor stabileşte că pacientul corespunde criteriilor de eligibilitate, întocmeşte dosarul pentru aprobarea tratamentului şi îl înmânează pacientului.
• Pacientul va depune dosarul la casa de asigurări cu care se află în relaţie contractuală medicul curant
• Casa de asigurări judeţeană va transmite dosarul la CNAS
• Comisia de specialitate din cadrul CNAS analizează dosarul şi transmite decizia casei de asigurări unde a fost depus dosarul de către pacient
• Casa de asigurări judeţeană va transmite pacientului decizia comisiei CNAS.
• În cazul în care dosarul este aprobat, pacientul merge cu decizia de aprobare la medicul curant, care îi va elibera prescripţia medicală.

Vă reamintim că în data de 1 octombrie 2015, CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4.

Pe site-ul CNAS, la secţiunea “informaţii pentru asiguraţi” – “medicamente” – tratament fără interferon”, pacienţii pot accesa un document cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Stadiul investigatiilor necesare pentru accesul la tratament fara interferon" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@casan.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013

Peste 400 de participanţi au luat parte la Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013, una dintre cele mai importante manifestări dedicate informării corecte a societăţii civile(...) citeste mai departeCastigatorii editiei a II-a a Premiilor COPAC

București, 19 septembrie 2017. Premiile COPAC și-au desemnat aseară câștigătorii în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Național, la care au participat conf. dr. Florian Bodog, ministrul(...) citeste mai departeComunicat de presa CNAS: Reactie la numirea dr. Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS

Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale nr. DSP/145/10.06.2013, prin care consilierul prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de(...) citeste mai departeLegislatia europeana privind desfasurarea cercetarii stiintifice medicale in tarile UE va fi(...)

Legislatia europeana privind desfasurarea cercetarii stiintifice medicale in tarile UE va fi modificata in mod substantial. Primul pas a fost facut in cursul saptamanii trecute-mai exact pe 25(...) citeste mai departeSpitalul Militar Central prezinta, la Congresul Romtransplant 2014, bilantul activitatii derulate(...)

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) este singura unitate sanitară din reţeaua OPSNAJ care a fost acreditată de către Ministerul Sănătăţii, prin intermediul(...) citeste mai departe