Ministerul Sănătății va implementa planul de îngrijire pe termen lung și mediu în cazul răniților de la Colectiv

Ministerul Sănătății va implementa planul de îngrijire pe termen lung și mediu în cazul răniților de la Colectiv
Ministerul Sănătății a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înștiințeze spitalele din străinătate acordul autoritătilor române ca, în conformitate cu recomandările specialiștilor, pacienții cu arsuri să continue tratamentul de recuperare în unitățile în care sunt internați.

În cursul zilei de luni, 7 decembrie, la Ministerul Sănătății se va întruni o comisie de specialițti care va analiza situația pacientilor cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România, în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung. Acest plan include atât îngrijirile medicale de recuperare cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora.

În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România.

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate care ingrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiintate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Precizăm că Ministerul Sănătății a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.


"Ministerul Sănătății va implementa planul de îngrijire pe termen lung și mediu în cazul răniților de la Colectiv" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Examenul de rezidentiat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti se va(...)

Ministerul Sănătăţii organizează pe 23 noiembrie 2014, concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile medicină, medicina dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în(...) citeste mai departeMedicii rezidenti vor incasa bursele de rezidentiat pana la intrarea in vigoare a cresterilor(...)

Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative și vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale. citeste mai departeInstutitiile de sanatate ale fundatiei Vehbi Koc din Istanbul isi deschid portile pentru pacientii(...)

La standarde nord-americane American Hospital și Koç University Hospital reprezintă două dintre cele mai prestigioase instituții medicale din Turcia și Europa și funcționează sub egida fundației(...) citeste mai departeConcert Orchestra Medicilor de Ziua Mondială a Sănătăţii

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, vă aşteptăm la concertul extraordinar susţinut de Orchestra Medicilor, la Ateneul Român, în data de 7 aprilie 2012, începând cu ora 19.00. citeste mai departeEugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu medicii si autoritatile locale din judetul Olt

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a participat astazi, 24 octombrie 2013, la o dezbatere pe tema reformei in sanatate la Slatina, judetul Olt, la care au fost prezenti medici de familie, medici(...) citeste mai departe