Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit astăzi, 7 decembrie 2015, cu reprezentanţii SANITAS. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate principalele probleme ale personalului din sistemul sanitar, precum şi propunerile federaţiei privind soluţionarea acestora.

Principalele subiecte dezbătute la întâlnirea de astăzi au fost Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din Direcțiile de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății consideră că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale și complexității atribuțiilor la locul de muncă. În acest sens, mărirea salarială de 25%, aplicată începând cu data de 1 octombrie 2015, reprezintă doar primul pas în această direcție.

În cadrul acestei întâlniri a fost analizată şi situaţia angajaţilor din Direcțiile de Sănătate Publică, medicină şcolară şi din Centrele de Transfuzie Sanguină privind salarizarea acestora conform Anexei nr. 1 din Ordonanţa nr. 17 /2008, cu modificările şi completările ulterioare, dar şi necesitatea dezvoltării acestor sectoare.


"Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al IX-lea Congres Romtransplant va avea loc in perioada 29 octombrie – 01 noiembrie 2014 la(...)

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2014, la Bucureşti, va avea loc cel de-al IX-lea Congres Romtransplant, cu tema „Actualităţi în transplantul de organe şi ţesuturi din România”. citeste mai departeRectorul Ioanel Sinescu si Luc Montagnier, laureatul Premiului Nobel pentru Medicina - impreuna la(...)

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, a participat în data de 18 septembrie 2012, la conferinţa de presă organizată cu(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii Nicolae Banicioiu si Ministrul Muncii Rovana Plumb au semnat ordinul comun(...)

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, au semnat ordinul comun privind aprobarea criteriilor de încadrare în grad de handicap. Reamintim că sechelele survenite în(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a stabilit conditiile in care se va desfasura anul acesta concursul de intrare(...)

Astfel, concursul va fi organizat duminică, 15 noiembrie 2015 și, la fel ca în anii trecuți, acesta se va desfășura, decentralizat, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași,(...) citeste mai departeDezbatere Interzicerea fumatului in spatiile publice inchise - prioritate pentru sanatatea publica(...)

Forumul Tinerilor din România, împreună cu partenerii săi din cadrul Coaliției România Respiră, vă invită la dezbaterea Interzicerea fumatului în spațiile publice închise - prioritate pentru(...) citeste mai departe