Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit astăzi, 7 decembrie 2015, cu reprezentanţii SANITAS. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate principalele probleme ale personalului din sistemul sanitar, precum şi propunerile federaţiei privind soluţionarea acestora.

Principalele subiecte dezbătute la întâlnirea de astăzi au fost Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din Direcțiile de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății consideră că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale și complexității atribuțiilor la locul de muncă. În acest sens, mărirea salarială de 25%, aplicată începând cu data de 1 octombrie 2015, reprezintă doar primul pas în această direcție.

În cadrul acestei întâlniri a fost analizată şi situaţia angajaţilor din Direcțiile de Sănătate Publică, medicină şcolară şi din Centrele de Transfuzie Sanguină privind salarizarea acestora conform Anexei nr. 1 din Ordonanţa nr. 17 /2008, cu modificările şi completările ulterioare, dar şi necesitatea dezvoltării acestor sectoare.


"Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

A fost infirmata infectia cu Ebola in cazul pacientului din Ploiesti

Specialiştii de boli infecţioase au infirmat infecţia cu virusul Ebola în cazul pacientului din Ploieşti transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei BALŞ. citeste mai departeIn premiera pentru Romania, cu ocazia Congresului Romtransplant 2012 se va desfasura examenul(...)

Divizia de Transplant a UEMS – Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști organizează cu ocazia Congresului Romtransplant 2012 (26-29 septembrie, World Trade Center), examenul pentru Diploma Europeană(...) citeste mai departeSanatatea promovata in liceele din Bucuresti prin intermediul campaniilor instructiv-educative(...)

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București derulează în perioada 11 februarie – 11 martie 2014 campanii educative în liceele din Capitală. citeste mai departePeste 350 de medici au luat parte la prima zi a Congresului National Bolile Cronice(...)

Peste 350 de medici cardiologi, diabetologi, internişti, nefrologi, pneumologi şi medici de familie au luat parte la prima zi a Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția a doua. citeste mai departeConferinta de presa: Hepatita B si C, probleme de sanatate publica in Romania

Conform specialiștilor, România se află pe un loc fruntaș în privința cazurilor de hepatită B și C la nivel european. Nediagnosticate la timp, aceste afecțiuni pot cauza adevărate drame atât pentru(...) citeste mai departe