Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania!

Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania!
In 16 iulie 1996, prin Decizie a Judecatoriei Sector 1, ia fiinta Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR); in urma unui an de demersuri ale grupului de initiativa (21 de pacienti cu transplant si donatori) si cu suportul consultativ al prof. dr. Mihai Lucan.

Din 16 iulie 2014, Asociatia Transplantatilor din Romania dedica ziua de 16 iulie Donatorului de organe.

Luna iulie 2016 este speciala, deoarece in aceasta luna Asociatia Transplantatilor din Romania implineste 20 de ani de activitate, iar noi, membrii asociatiei, DEDICAM intreaga luna iulie Donatorilor de organe, stiuti si nestiuti.

Spiritul lunii iulie 2016, Luna Donatorului de organe, va fi acela al recunostintei, multumirii si comemorarii.

In 20 de localitati din tara, membrii ATR, beneficiari ai unui transplant, vor organiza ceremonii religioase de pomenire a Donatorilor – Ingeri, la care invitam sa participate pe toti cei care doresc.

Alaturi de pacienti cu transplant si cei cu nevoie de transplant, vor participa la ceremonii donatori, familii de donatori, medici specialisti, coordonatori de transplant, iar acolo unde este posibil, ceremoniile vor avea loc in bisericile din spitale, acolo unde speranta se transforma in sansa, iar moartea in viata.

Pentru ca Oradea este principalul reper in ceea ce priveste activitatea de donare, prima ceremonie va avea loc la Oradea, vineri 1 iulie, ora 11, la “Biserica cu Luna” din centrul orasului.

Rugam pe toti cei care doresc sa ia parte la eveniment sa se considere invitati.


"Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gheorghe Tache
Email:astranrom@gmail.com
Telefon:0762244821

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ziua europeana a drepturilor pacientilor

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) atrage atenţia cu ocazia Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor că în România sunt încălcate frecvent drepturilor(...) citeste mai departePacient de Romania - 6% pentru Sanatate

București, 25 august 2015: Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează astăzi, 25 august 2015 campania „Pacient de România – 6% pentru Sănătate!”. citeste mai departeRoVaccin 2013, eveniment dedicat vaccinarii in Romania

La nivel mondial, vaccinarea reprezintă metoda cea mai eficientă de combatere și eradicare a multor boli transmisibile. În ceea ce privește situația campaniilor de vaccinare din România, în opinia(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a semnat contractul pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal(...)

Ministerul Sănătății a transmis către furnizorul de vaccin antigripal cantitățile de doze repartizate fiecărei direcții de sănătate publică, iar de săptămâna viitoare furnizorul va începe livrarea în(...) citeste mai departeDosarul Electronic de Sanatate va poate salva viata!

În cadrul şedintei de Guvern din data de 21 ianuarie 2015, a fost aprobat Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde normele metodologice privind modalitatea de utilizare și completare a(...) citeste mai departe