Worwag Pharma Romania sustine infiintarea unei retele nationale de telemedicina pentru persoanele cu epilepsie

Worwag Pharma Romania sustine infiintarea unei retele nationale de telemedicina  pentru persoanele cu epilepsie
Wörwag Pharma România susține înființărea unei rețele naționale de telemedicină dedicate în întregime epilepsiei, inițiativă care face parte dintr-un program de sprijinire a persoanelor care suferă de această boală.

Prin acest demers se dorește dotarea a cinci centre din țară cu aparate video-EEG (electroencefalogramă) performante, realizarea unei baze de date naționale a pacienților cu epilepsie și instruirea personalului medical cu privire la folosirea corectă a aparaturii.

„Ne alăturăm ideii că implementarea unei rețele naționale de telemedicină pentru epilepsie este importantă, în primul rând pentru că această metodă, fără să înlocuiască actul medical, poate să optimizeze abordarea pacienților cu epilepsie, fiind și eficientă din punctul de vedere al timpului și se adresează unui număr cât mai mare de pacienți. Știm că estimările specialiștilor spun că în România există aproximativ 400.000 de persoane cu epilepsie, dintre care doar 150.000 sunt înregistrate și beneficiază de tratament și știm că toți au nevoie de sprijin specific. În echipa Wörwag Pharma, deviza după care ne călăuzim în tot ceea ce facem este <>. Aceasta nu este doar un slogan, ci reprezintă modul în care funcționăm; de aceea am ales să sprijinim această inițiativă de înființare a rețelei de telemedicină pentru persoanele cu epilepsie.”, a declarat dr. Norina Gâvan, General Manager Wörwag Pharma Romania.

Un mare avantaj al rețelei de telemedicină pentru epilepsie va mai fi acela că medicii cu experiență în epileptologie vor putea să consulte starea pacientului cu epilepsie atât în momentul înregistrării EEG, cât și după înregistrare.

Ideea care stă la baza proiectului de înființare a rețelei de telemedicină pentru epilepsie aparține medicului neurolog Bogdan Florea și beneficiază de sprijinul Cluburilor Lions – cea mai mare rețea de servicii de voluntariat din lume. Investițiile vor fi susținute prin activități de fundraising, dar și din biletele vândute la cele 3 concerte susținute în România de World Doctors Orchestra, în luna mai 2016, în București, Cluj-Napoca și Brașov.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de epilepsie, în întreaga lume, aceasta fiind una dintre cele mai răspândite boli neurologice, la nivel global.1 Aceeași sursă precizează că anual 2,4 milioane de persoane sunt diagnosticate cu epilepsie; în țările dezvoltate numărul anual de cazuri noi fiind între 30 și 50 la 100.000 de locuitori. În țările mai puțin dezvoltate acest număr poate fi chiar și dublu.

Datele mai arată că aproximativ trei pătrimi din cei care suferă de epilepsie, în momentul de față, nu au parte de tratamentul necesar și, în multe părți ale lumii, persoanele cu epilepsie și familiile acestora se confruntă cu discriminare și stigmat social.

Fondată în 1965 în Germania ca o companie de familie, Wörwag Pharma este recunoscută pentru competența deosebită și expertiza în sfera biofactorilor și a medicamentelor generice. Compania operează în prezent în 35 de țări la nivel mondial, printre care și România.

Reprezentanța din țara noastră a Wörwag Pharma a devenit, în cei peste 15 ani de activitate, un nume de referință în piața medicală internă. Din 1998, membrii echipei din România au făcut din Wörwag Pharma și produsele sale, prin atitudine și implicare, branduri puternice, respectându-și întotdeauna promisiunile față de cei cărora se adresează.

1http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs999/en/


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Worwag Pharma Romania sustine infiintarea unei retele nationale de telemedicina pentru persoanele cu epilepsie" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Concluziile intalnirii dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Coalitia Profesionistilor(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, s-au întâlnit în data de 23 octombrie 2013, cu reprezentanţii(...) citeste mai departePeste 400 de participanti la cea de-a IV-a Conferinta Managementul Dislipidemiilor, al Obezitatii(...)

Două zile de manifestare, peste 400 de participanți, 23 de lectori: așa arată în cifre cea de-a IV-a Conferință Managementul Dislipidemiilor, al Obezității și al Sindromului Metabolic,(...) citeste mai departeMedicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Medicii români și italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, dr. Raed Arafat, ministrul Sănătății, Andrea Mecenaro, CEO, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat un Acord de Colaborare cu Federatia Sanitas

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a semnat în data de 18 martie 2013, un Acord de Colaborare cu Federaţia Sanitas, în vederea unei permanente consultări în derularea procesului de(...) citeste mai departeFDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru(...)

Medicamentul este primul si momentan singurul tratament personalizat pentru melanomul metastatic, cu mutatie genetica citeste mai departe