Comunicat de presa Primaria Municipiului Bucuresti

Gabriela Firea: Cererea noastra a fost aprobata - Spitalul Sfanta Maria, inclus in Programul National de Transplant Pulmonar

Primarul General, Gabriela Firea: "Ma bucur ca s-a facut lumina in acest caz! Am sustinut inca de la inceput ca transplantul pulmonar nu se realizeaza la Spitalul Sfanta Maria din cauze exclusiv birocratice. Iata ca acum s-a demonstrat ca in acest caz a fost rea-vointa din partea fostului guvern. Municipalitatea, impreuna cu Ministerul Sanatatii, au investit, de-a lungul timpului, aproximativ 10 milioane de euro pentru finantarea Clinicii de Transplant din cadrul Spitalului Sfanta Maria, astfel incat sa se creeze, in premiera nationala, conditiile pentru transplantul pulmonar! Apreciem toate colaborarile cu spitalele din Europa, dar ne dorim ca si noi sa avem in tara conditii ultramoderne in unitatile medicale. Ma bucur foarte mult ca, in cel mai scurt timp, romanii vor beneficia in Bucuresti de o unitate medicala realizata la standarde europene si nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la clinici din strainatate pentru acest gen de transplant. Am declarat inca de la inceputul mandatului meu ca sanatatea reprezinta o prioritate pentru mine si echipa mea si ca vom depune toate eforturile ca spitalele administrate de Municipalitate sa reprezinte un model pentru sistemul sanitar romanesc".

De asemenea, Edilul Sef a reamintit ca anul acesta se continua programul demarat anul trecut de dotare cu aparatura ultramoderna pentru cele 19 spitale si cabinetele scolare, cu o alocare de 15,5 milioane euro. Pentru investitii s-au prevazut 57 milioane euro - din care amintim finalizarea lucrarilor de la spitalele Gomoiu si Foisor - in valoare de 24 milioane de euro. Totodata, s-au prevazut sumele necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2000 de paturi, investitie care se va situa in jurul valorii de 300 milioane de euro.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat, marti, ca Spitalul Sfanta Maria din Capitala a fost inclus in Programul National de Transplant Pulmonar. Astfel, in aceasta unitate medicala se vor putea face operatii de transplant pulmonar, dupa ce un ordin in acest sens va aparea in Monitorul Oficial, in urma aprobarii sale in sedinta de joi a Guvernului.

"Comunicat de presa Primaria Municipiului Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Email:birouldepresapmb@gmail.com

MS va organiza o dezbatere publica cu privire la procedura de licitatie pentru materialele sanitare

În cadrul derulării procedurilor de achiziţie centralizată, comisia de întocmire a documentaţiilor de atribuire, numită prin OMS, a finalizat specificaţiile tehnice pentru licitaţia privind(...) citeste mai departe