Echipamente in valoare de 66.000 dolari donate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

Echipamente in valoare de 66.000 dolari donate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca
Pacienții internați în Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), care deservește Secțiile Clinice Ortopedie I și II din cadrul spitalului, precum și pacienții Secției Cardiologie II (Intervențională) beneficiază de îngrijiri și investigații de ultimă generație, grație unei generoase donații venite din partea Clubului Rotary „Cetățuie” din Cluj-Napoca. Donația a constat în echipamente medicale – o stație de monitorizare de terapie intensivă cu șase monitoare pentru funcții vitale și transductori pentru ecografie cardiacă.

Proiectul a avut susținerea a șapte cluburi Rotary, din întreaga lume, printre care și RC Oklahoma City, cel mai mare club Rotary din lume. Partener în finalizarea proiectului a fost Asociația Assist International. Contribuția financiară a spitalului a fost de aproximativ 13.400 dolari. În prezența membrilor cluburilor Rotary din Statele Unite, a reprezentanților spitalului și ai Assist International, vineri, 13 octombrie 2017, au fost prezentate noile monitoare pentru funcții vitale, instalate deja în Compartimentul ATI Ortopedie-Traumatologie.

„Secțiile Clinice Ortopedie I și II vor trece, în viitorul apropiat, printr-un proces de reabilitare capitală a blocului operator (cu patru săli de operație) și a compartimentului ATI. Proiectul de modernizare include dotarea cu echipamente performante (mese de operație, aparate de anestezie, lămpi de operație, electrocautere, etc. – pentru blocul operator -- și injectomate, paturi ATI și monitoare de funcții vitale – pentru compartimentul ATI). Scopul este, deopotrivă, să îmbunătățim asistența medicală conform cerințelor legislative și de siguranță a intervențiilor chirurgicale în sfera ortopedie-traumatologie și să asigurăm condiții optime de monitorizare și tratament al pacienților internați în aceste secții. Astfel, donația făcută de Clubul Rotary vine în completarea planului deja existent. Orice ajutor este binevenit. Suntem recunoscători inițiatorilor proiectului, însă, cu siguranță, recunoștința cea mai mare va veni din partea pacienților tratați în cele mai bune condiții”, a declarat Ec. Dr. Petru Șușca, managerul Spitalului.

Dr. Adela Onuțu, medic primar ATI Ortopedie-Traumatologie, a fost unul dintre inițiatorii proiectului, din partea spitalului: „Proiectul umanitar a fost gândit împreună cu Bob Medley, membru RC Oklahoma. Din păcate, Bob Medley a plecat dintre noi înainte de a-și vedea ideea materializată. I-am onorat memoria, prin finalizarea proiectului și instalarea acestor echipamente în secțiile noastre. Cu siguranță, pacienții se vor bucura de îngrijiri medicale moderne și adaptate nevoilor fiecăruia”.

Monitoarele de funcții vitale, conectate la o stație centrală de monitorizare, permit menținerea sub supraveghere concomitentă a șase pacienți și evaluarea continuă a respirației, temperaturii, pulsului, EKG-ului etc. Astfel, mai ales în cazul pacienților operați, critici sau al pacienților cu antecedente cardiace, ori cu boli respiratorii, funcțiile vitale pot fi urmărite în permanență, iar tratamentul poate fi individualizat, având în vedere nevoile specifice ale fiecărui pacient și evitând incidentele cardiace acute.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Echipamente in valoare de 66.000 dolari donate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Flavia Topan
Email:flavia_topan@yahoo.com
Telefon:0264-597.852

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania, dr. Calin Bumbulut, a fost ales presedinte al(...)

UEMO (L'Union Européenne des Médecins Omnipraticiens/Médecins de Famille) este cea mai reprezentativă organizație internațională, neguvernamentală și independentă a medicilor generaliști care(...) citeste mai departeAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune lanseaza campania Doar optimismul e contagios!

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) declară anul 2013 Anul Optimismului şi lansează campania „Doar optimismul e contagios!”. Campania îşi propune să atragă atenţia asupra afecţiunilor(...) citeste mai departeCoaliția ”Control, Transparență și Calitate în Sănătate” a prezentat concluziile Raportului Sinteză(...)

Coaliția ”Control, Transparență și Calitate în Sănătate” a prezentat vineri, 29 iunie 2012, în cadrul unei conferințe de presă, concluziile Raportului Sinteză realizat de Comisia de experți în urma(...) citeste mai departeDocument de pozitie al Federatiei ONG-urilor Pentru Copil “Break barriers, open doors: for an(...)

Având în vedere faptul că ziua de 3 decembrie este proclamată de Adunarea Generală a ONU ca Zi Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (rezoluţia 47/3), Federaţia ONG-urilor Pentru Copil(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate considera regretabila efectuarea,(...)

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate precizează că proiectul Dosarului Electronic de Sănătate (DES) a fost demarat în anul 2012 şi a fost pus în funcţiune în anul 2014, cu(...) citeste mai departe