Nou record al campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” la UMF „Carol Davila”

Nou record al campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” la UMF „Carol Davila”
Ediţia de toamnă, din acest an, a campaniei naţionale „Donează sânge! Fii erou!” a înregistrat anul acesta, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti un nou record în ceea ce priveşte „dăruirea unei noi şanse la viaţă”, prin recoltarea, în doar cinci zile, a aproximativ 620 de unităţi transfuzabile.

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” au desfășurat în perioda 6-10 noiembrie 2017, în Holul de Onoare al Palatului Facultății de Medicină (bd. Eroilor Sanitari nr.8), o nouă ediție a campaniei naţionale „Donează sânge! Fii erou!”. Astfel, pe parcursul celor cinci zile dedicate acesui eveniment umanitar, cu ajutorul a peste 100 de voluntari, s-a reușit colectarea a peste 620 de unități de sânge, în creştere cu 60 de unităţi, comparativ cu ediţia similară din 2016. Cele 620 de unităţi transfuzabile vor fi utilizate ulterior în aproape 200 de intervenții medicale.

„Ne bucurăm că acest proiect devine din ce în ce mai vizibil și că avem oportunitatea de a ajuta mai mulți oameni în fiecare ediție. „Donează sânge! Fii erou!” este unul dintre cele mai importante proiecte ale Societății Studenților în Medicină din București și un mod excelent de a dovedi că viitorii medici se pot implica activ în probleme de actualitate în sănătate, încă din timpul studenției. Parteneriatul, deja traditional, între SSMB, Centrul de Transfuzie Sanguină București și UMF Carol Davila face acest proiect posibil, motiv pentru care suntem foarte recunoscători. De asemenea, mulțumim tuturor donatorilor care au devenit eroi în aceasta săptămână!” a declarat preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru.

La rândul lor, coordonatorii ediţiei de toamnă „Donează sânge! Fii erou!”-2017, Andreea Galiţa și Ştefan Rinu au precizat că „ne dorim ca decizia unui medic sau viața unui pacient să nu fie incertă din cauza deficitului de sânge. Încercăm să rezolvăm această problemă întâlnită în sistemul medical din România, iar proiectul „Donează sânge, fii erou!”, la fiecare ediție, reușește să strângă din ce în ce mai mulți donatori dornici să ne ajute în această inițiativă. Va mulțumim pentru toate cele 620 de pungi de sânge strânse în această săptămână! Ne încântă să vedem că nu doar studenții de la UMF „Carol Davila” vin să doneze sânge, ci și adulți care în urma unei campanii eficiente de informare au fost sensibilizați de deficitul de sânge transfuzabil din România”.

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populație donează sânge, în contextul în care, în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge , iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Începând din anul 2008, „Donează sânge! Fii erou!” este un eveniment organizat bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină și își propune să combată deficitul de sânge și produse de sânge din unitățile spitalicești din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge și prin susținerea unei puternice campanii de informare și responsabilizare socială. Campania de sensibilizare cu privire la actul nobil al donării de sânge și recoltarea propriu-zisă s-a desfășurat în acest an sinergic în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și anume în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Nou record al campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” la UMF „Carol Davila”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Valentin Mateescu
Email:valimatex@gmail.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Punct de vedere european privind distribuirea cardului de asigurat

Preşedintele Organizaţiei Europene a Medicilor de Familie (WONCA Europe), Prof. Job Metsemakers (Olanda), a transmis Societăţii Naţionale de Medicina Familiei punctul de vedere al WONCA Europe(...) citeste mai departeRoche Romania Diagnostics Division continua campania “Fa PAS-ul corect: Controleaza DIABETUL!”

Roche Romania Diagnostics Division isi respecta promisiunea de a veni in permanenta cu noi solutii pentru un control al diabetului comod, eficient si real. citeste mai departeMS: Comunicat de presa privind situatia de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru(...)

Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului Director General al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, despre care suntem îndreptățiți să afirmăm că a fost principala cauză a declinului(...) citeste mai departePasi importanti in studiul Telocitelor, lumea medicala mondiala reactioneaza

Telocitele, descoperire a echipei de cercetatori de la Institutul „Victor Babes” condusa de Acad. Laurentiu M Popescu continua sa revolutioneze lumea medicala mondiala. In prezent, Telocitele sunt(...) citeste mai departeBilantul activitatii presedintelui CNAS, Cristian Busoi, in perioada 17 iunie 2013 – 26 februarie(...)

Obiectivele prioritare declarate la preluarea mandatului de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănatate au fost : citeste mai departe