Premiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania

Premiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania
Centrul de Excelență pentru tratarea diabetului va fi deschis în cadrul Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Capitală, peste un an. Proiectul este derulat de Municipalitate, prin intermediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

„Prin implicarea directă a doamnei Primar General, care a înțeles nevoia de servicii medicale, adresate numărului în creștere al pacienților cu diabet și care ne-a sprijinit cu oferirea unui spațiu generos în Bucureşti, am putut face demersurile pentru ralizarea acestui proiect. Va fi un centru ambulatoriu în care pacienţii diabetici vor putea realiza toate consulturile de specialitate”, a explicat Turkes Ablachim, directorul medical al ASSMB.

Centrul de Excelenţă pentru tratarea diabetului va include și cabinete de cardiologie, nefrologie, neurologie, nutriţie, psihologie. De asemenea, vom realiza primul cabinet de podiatrie din București, pentru îngrijirea piciorului diabetic. În acest centru, va fi posibil screening-ul și diagnosticul diabetului gestațional. Tot în cadrul centrului, va exista şi un laborator complex de explorări funcţionale. De o atenție specială se va bucura compartimentul dedicat copiilor cu diabet, în care se vor implementa tehnici moderne de monitorizare a glicemiei și de tratament.

„Totul a fost gândit astfel încât pacientul diabetic să se prezinte în centru şi să poată face toate consultațiile și investigaţiile necesare în sistem ambulatoriu, fără ca viaţa sa activă, profesională, să aibă de suferit”, a adăugat directorul medical Turkes Ablachim.

Clădirea în care va fi deschis Centrul de Excelenţă pentru tratarea diabetului se află în Sectorul 2, pe Şoseaua Pantelimon şi va fi amenajată şi dotată din fondurile Primăriei Capitalei. Medicii vor avea contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât serviciile medicale vor fi decontate.

De asemenea, creșterea alarmantă a cazurilor de diabet în rândul copiilor a condus la necesitatea creării unei structuri medicale cu paturi. Astfel, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a propus înființarea unui compartiment de diabet la noul Spital de pediatrie „Victor Gomoiu”. Aici, copiii nou diagnosticați cu diabet zaharat și cu complicații ale acestei afecțiuni vor putea fi spitalizați pentru a primi îngrijirea necesară.

Federația Internațională de Diabet estimează că, la nivel mondial, 1 din 11 adulți este diagnosticat cu diabet, iar 46,5% nu știu că au această afecțiune. Până în 2040, această statistică va crește exponențial, numărul celor diagnosticați cu diabet ajungând la peste 640 de milioane de cazuri. Astfel, în aproape 20 de ani, 1 din 10 adulți va fi diagnosticat cu diabet. Pe plan mondial, la fiecare 6 secunde, un pacient cu diabet pierde lupta cu boala, avertizează specialiștii.

La nivel european, la sfârșitul lui 2015, erau aproape 60 de milioane de diabetici, iar până în anul 2040, numărul pacienților cu această afecțiune va crește la 71,8 milioane de cazuri.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în România sunt aproape 1,5 milioane de oameni care suferă de diabet.Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Premiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presă ASSMB
Email:birouldepresa@assmb.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Congresul Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, SRATI 2013, 15-19 mai

In data de 15 mai, se deschid lucrarile celui de-al 39-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva - SRATI 2013, eveniment care a crescut semnificativ in ultimii ani si care(...) citeste mai departeProf. dr. doc. Iulian Mincu s-a stins din viata

Potrivit unor informatii de ultima ora provenite de la surse din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu”, fondatorul acestei institutii(...) citeste mai departeUn nou program de e-Learning gratuit in Romania: Mielomul multiplu

Societatea Nationala de Medicina Familei lanseaza cursul online creditat cu 6 puncte EMC, cu tema “Mielomul multiplu” adresat medicilor de familie, pe platforma FormareMedicala.ro. citeste mai departeMinistrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Pentru perioada următoare, dr. Raed Arafat preia atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al(...) citeste mai departeConcursul de admitere in rezidentiat, 19 noiembrie 2017. Peste 2.500 de candidatii, la UMF „Carol(...)

Concursul de admitere în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat în 2017 de către Ministerul Sănătății , duminică, 19 noiembrie. Acesta urmează(...) citeste mai departe