Premiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania

Premiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania
Centrul de Excelență pentru tratarea diabetului va fi deschis în cadrul Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Capitală, peste un an. Proiectul este derulat de Municipalitate, prin intermediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

„Prin implicarea directă a doamnei Primar General, care a înțeles nevoia de servicii medicale, adresate numărului în creștere al pacienților cu diabet și care ne-a sprijinit cu oferirea unui spațiu generos în Bucureşti, am putut face demersurile pentru ralizarea acestui proiect. Va fi un centru ambulatoriu în care pacienţii diabetici vor putea realiza toate consulturile de specialitate”, a explicat Turkes Ablachim, directorul medical al ASSMB.

Centrul de Excelenţă pentru tratarea diabetului va include și cabinete de cardiologie, nefrologie, neurologie, nutriţie, psihologie. De asemenea, vom realiza primul cabinet de podiatrie din București, pentru îngrijirea piciorului diabetic. În acest centru, va fi posibil screening-ul și diagnosticul diabetului gestațional. Tot în cadrul centrului, va exista şi un laborator complex de explorări funcţionale. De o atenție specială se va bucura compartimentul dedicat copiilor cu diabet, în care se vor implementa tehnici moderne de monitorizare a glicemiei și de tratament.

„Totul a fost gândit astfel încât pacientul diabetic să se prezinte în centru şi să poată face toate consultațiile și investigaţiile necesare în sistem ambulatoriu, fără ca viaţa sa activă, profesională, să aibă de suferit”, a adăugat directorul medical Turkes Ablachim.

Clădirea în care va fi deschis Centrul de Excelenţă pentru tratarea diabetului se află în Sectorul 2, pe Şoseaua Pantelimon şi va fi amenajată şi dotată din fondurile Primăriei Capitalei. Medicii vor avea contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât serviciile medicale vor fi decontate.

De asemenea, creșterea alarmantă a cazurilor de diabet în rândul copiilor a condus la necesitatea creării unei structuri medicale cu paturi. Astfel, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a propus înființarea unui compartiment de diabet la noul Spital de pediatrie „Victor Gomoiu”. Aici, copiii nou diagnosticați cu diabet zaharat și cu complicații ale acestei afecțiuni vor putea fi spitalizați pentru a primi îngrijirea necesară.

Federația Internațională de Diabet estimează că, la nivel mondial, 1 din 11 adulți este diagnosticat cu diabet, iar 46,5% nu știu că au această afecțiune. Până în 2040, această statistică va crește exponențial, numărul celor diagnosticați cu diabet ajungând la peste 640 de milioane de cazuri. Astfel, în aproape 20 de ani, 1 din 10 adulți va fi diagnosticat cu diabet. Pe plan mondial, la fiecare 6 secunde, un pacient cu diabet pierde lupta cu boala, avertizează specialiștii.

La nivel european, la sfârșitul lui 2015, erau aproape 60 de milioane de diabetici, iar până în anul 2040, numărul pacienților cu această afecțiune va crește la 71,8 milioane de cazuri.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în România sunt aproape 1,5 milioane de oameni care suferă de diabet.Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Premiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presă ASSMB
Email:birouldepresa@assmb.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Studiu CONFIDO: Cele mai multe recompense financiare pe care pacientii le acorda se indreapta catre(...)

Bucureşti, 4 aprilie 2014 – "Cu ocazia ultimei vizite făcute la medic, românii au oferit în procent de 38 % recompense financiare medicilor specialiști care i-au consultat. 23 % dintre pacienți au(...) citeste mai departe6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul, gratuit, de fertilizare in(...)

Până în prezent, un număr de 6 unităţi medicale au îndeplinit criteriile pentru a derula programul, gratuit, de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care Ministerul Sănătăţii l-a demarat în(...) citeste mai departeCongresul Internațional al Organizațiilor de Medicina Integrativă, Ediția a II a, 24 octombrie 2012

Asociația Patronatul Medicinei Integrative organizează Congresul Internațional al Organizațiilor de Medicină Integrativă ediția a doua, cu tema ,,Medicina Integrativă între mit și adevăr”.(...) citeste mai departeA II-a Editie a Congresului International de Sanatate-Alimentatie-Bunastare, SANABUNA, 19-21(...)

Mâncare sănătoasă în era vitezei? Vom afla dacă acest lucru este posibil de la cei mai renumiți specialiști în domeniu, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie –(...) citeste mai departeScrisoare deschisa in atentia Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor -(...)

București, 18 Septembrie 2017. Pentru sănătatea românilor și a generațiilor viitoare, stopați obsesia cu iz comercial a unor parlamentari români legată de forma curentă a legii de interzicere a(...) citeste mai departe