Fonduri europene pentru functionarea a peste 180 de centre comunitare integrate in zonele defavorizate

Fonduri europene pentru functionarea a peste 180 de centre comunitare integrate in zonele defavorizate
În anul 2018 va demara înființarea, construcția și reabilitarea unor centre comunitare integrate în zonele defavorizate, prin accesarea de fonduri europene, în cadrul POR 2014-2020 ( Programul Operațional Regional).

În acest scop, în data de 7 decembrie a fost pus în transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară. Se va asigura, astfel, implementarea prevederilor OUG 18/2017, privind asistența medicală comunitară, aprobată de Guvern în luna februarie, prin care s-a creat cadrul legislativ necesar pentru înființarea centrelor comunitare integrate, care vor oferi atât servicii medicale, cât și servicii sociale.

Proiectul de act normativ pus în transparență ieri, deschide posibilitatea accesării fondurilor structurale și de investiții europene din cadrul POCU 2014-2020 (Programul Operațional Capital Uman) pentru formarea de personal (asistenți medicali comunitari, moașe, mediatori sanitari) și dezvoltarea de metodologii privind serviciile comunitare integrate.

De asemenea, proiectul reglementează cadrul legal pentru accesarea fondurilor structurale și de investiții europene din cadrul POR 2014-2020 (Programul Operațional Regional) ce vor fi utilizate pentru construirea, reabilitarea, modernizarea și dotarea centrelor comunitare integrate.

„Prin implementarea acestui proiect, urmărim să asigurăm un acces mai bun al populației din mediul rural la servicii de sănătate. Doar așa vom putea evita situatiile în care oamenii de la sate ajung la medic în stadii avansate de boală, când recuperarea medicală este mult mai grea. In general, astfel de cazuri provin din comunităţile de rromi, familiile monoparentale, șomeri, sau persoane cu afecțiuni cronice care nu sunt monitorizate periodic”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.

În cadrul proiectului finanțat în cadrul POR 2014-2020 ( Programul Operațional Regional ), vor fi înființate, construite, reabilitate și dotate minim 180 de centre. Dintre acestea, 137 vor fi finanțate pe baza unei liste predefinite a localităților, iar diferența, până la cel putin 180, se va selecta în baza unui tip de apel care va fi stabilit de către Autoritatea de Managenent pentru POR.


"Fonduri europene pentru functionarea a peste 180 de centre comunitare integrate in zonele defavorizate " adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii
Email:presa2@ms.ro
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

FDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru(...)

Medicamentul este primul si momentan singurul tratament personalizat pentru melanomul metastatic, cu mutatie genetica citeste mai departeStudiu: Romanii sunt mai atenti in ceea ce priveste sanatatea lor. 76% din populatie a mers cel(...)

Rezultatele celui mai recent studiu GfK realizat la cererea MedLife arată că românii sunt din ce în ce mai atenți în ceea ce privește sănătatea lor. Astfel, dacă în 2013 procentul celor care au mers(...) citeste mai departeAgenda UE in sanatatea digitala pana in 2020

Cuvintele cheie din „The eHealth Action Plan” sunt inovație, cercetare și competitivitate. citeste mai departeComunicat de presa: Situatie chirurgie cardiovasculara la momentul actual in Romania

Anual, aproximativ 21.000 de intervenţii chirurgicale cardiovasculare au fost efectuate în România, conform datelor statistice furnizate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi(...) citeste mai departePersonalitati de marca au fost prezente la Gala Premiilor de Excelenta a Fundatiei ”Academician(...)

Personalități de marcă ale lumii medicale, culturale și academice românești au participat la Gala Premiilor de Excelență a Fundația ”Academician Marin Voiculescu” 2012. Printre invitații de seamă,(...) citeste mai departe