Până la sfârșitul anului 2017, peste 60% din medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate au semnat actele adiționale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, iar programul de lucru al caselor a fost prelungit astfel încât să poată fi semnate aceste acte adiţionale, pentru a asigura continuitate în acordarea asistenţei medicale.

„Vom prelungi programul de lucru ori de câte ori va fi necesar și vom acordă toată asistența medicilor de familie pentru ca aceștia să poate semna acordurile de prelungire în timp util” – declară președintele CNAS, Laurențiu Teodor Mihai.

În același timp, CNAS face toate demersurile care țin de atribuțiile instituției pentru menținerea continuităţii asistenței medicale furnizate asiguraților și solicită medicilor de familie maximă responsabilitate faţă de pacienții pe care-i au în îngrijire.

„Din păcate, unii lideri ai organizațiilor profesionale sugerează că pacienții medicilor de familie – vârstnici cu multiple probleme de sănătate, copii, bolnavi cronici – au fost lăsaţi să sufere din cauza unor revendicări ale acestora, cu toate că au fost rezolvate o mare parte din solicitările care ţin de CNAS, iar finanțarea pentru medicina de familie înregistrează cea mai mare creştere alături de asistenţa medicală pentru specialităţi clinice” – afirmă preşedintele CNAS.

„Am încredere în profesionalismul medicilor de familie și am convingerea că majoritatea acestora nu-și vor uita legământul profesional și datoria față de pacienți.” – concluzionează Laurenţiu Teodor Mihai.

"Comunicat privind prelungirea relatiilor contractuale cu casele de asigurari de sanatate " adaugat de Comunicate Medicale

Email:media@casan.ro

Intalnire a grupului de lucru inter-ministerial constituit pentru implementarea Directivei privind(...)

În data de 26 martie 2013, la Ministerul Sănătății, a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru inter-ministerial constituit pentru implementarea Directivei privind drepturile (...) citeste mai departe

Institutul Clinic Fundeni are un Compartiment de primire pacienti

În ultimii ani, Institutului Clinic “Fundeni” s-a poziţionat pe harta europeană a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferit de unii dintre cei mai buni specialişti , cât şi prin(...) citeste mai departe

Cea de-a treia Conferinta nationala dedicata problematicii cancerului la copii si tineri, 28(...)

Asociația “Primind Ajutor Viața Este Luminoasă” (Asociaţia P.A.V.E.L.) – asociația părinților cu copii bolnavi de cancer - organizează în luna noiembrie 2014 cea de-a treia Conferință națională(...) citeste mai departe

Nu exista un pericol pentru sanatatea populatiei din cauza expunerii la Iod 131

Specialiştii Institutului Naţional pentru Sănătate Publică au anunţat, Ministerul Sănătăţii că nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131. citeste mai departe

Comunicat de presa: Cum gestioneaza companiile din industria sanatatii riscurile lumii digitale?

Cererea pentru informaţii de încredere în privinţa sănătăţii este în continuă creştere. Fără îndoială, tehnologiile digitale au transformat profund modul în care facem schimb de informaţii.(...) citeste mai departe