Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit astazi cu reprezentantul Asociatiei Transplantatilor din Romania, Gheorghe Tache

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit astazi cu reprezentantul Asociatiei Transplantatilor din Romania, Gheorghe Tache
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a intâlnit astăzi cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă pacienții pre și post transplant.

În urma discuțiilor, a fost stabilită o modalitate de lucru pentru soluționarea solicitărilor Asociației Transplantaților din România, care vizează creșterea gradului de accesibilitate la serviciile medicale de profil, în condiții de siguranță pentru viața pacienților.

Marea îngrijorare a Asociației este scăderea semnificativă a numărului de donatori, în contextul dezbaterilor negative din spațiul public privind activitatea de transplant. O altă problemă semnalată la întâlnirea de astăzi este necesitatea diversificării ariei medicației imunosupresoare și a celei complementare și includerea acestora în schemele terapeutice din programele naționale pre și post transplant. De asemenea, în cadrul întâlnirii de astăzi, s-a discutat despre necesitatea accesului la transplant pulmonar în străinătate, precum și despre asigurarea unei protecții sociale adecvate acestei categorii de pacienți.

“Avem în vedere îmbunătățirea cadrului legislativ pentru activitatea de transplant. În prezent, proiectul de lege se află în dezbatere publică. Salutăm inițiativele și propunerile înaintate Ministerului Sănătății de către asociațiile de pacienți, care vizează îmbunătățirea gradului de accesibilitate și a calității serviciilor medicale de profil. De asemenea, colaborarea strânsă cu specialiștii în domeniul tansplantului, va contribui la asigurarea unor condiții de îngrijre și tratament la nivel european”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății acordă o atenție deosebită accesului la transplant și monitorizare, atât pentru pacienții aflați pe listele de așteptare, dar și pentru cei care au beneficiat deja de transplant. În acest sens, s-au prevăzut în programele naționale pre și post transplant fondurile necesare pentru creșterea numărului procedurilor de transplant și asigurarea monitorizării stării post transplant.

“Întâlnirea de astăzi a fost utilă. Am primit asigurări că, până când vor fi soluționate solicitările noastre, vor urma, periodic, și alte întâlniri și analize. Noi, pacienții pre și post transplant, considerăm că prin dialog și conlucrare, atât cu decienți din sănătate dar și cu factori competenți pe aria transplantului, vom putea să revigorăm activitatea de transplant și să îmbunătățim calitatea vieții pacienților”, a declarat Gheoghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România.


"Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit astazi cu reprezentantul Asociatiei Transplantatilor din Romania, Gheorghe Tache" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociatia React lanseaza o noua etapa a programului O sansa pentru viata

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange, Asociatia React si Vodafone Romania anunta lansarea unei noi etape a programului “O sansa apentru viata”. Aceasta etapa presupune renovarea(...) citeste mai departe25 de ani de profesionalism si performanta, in slujba diabetologiei romanesti la Centrul Clinic de(...)

În perioada 17-18 martie 2017, Centrul Clinic de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice Cluj-Napoca marchează 25 de ani de activitate în slujba diabetologiei românești, ghidându-se după trei(...) citeste mai departeLansarea campaniei ”De profesie: medic in Romania”, 2 aprilie 2013

Aproximativ 14.000 de medici au plecat din România din 2007 până în prezent. Numărul tot mai scăzut de medici din țară și exodul acestora afectează direct și pe termen lung starea de sănătate a(...) citeste mai departeRoche Romania Diagnostics Division continua campania “Fa PAS-ul corect: Controleaza DIABETUL!”

Roche Romania Diagnostics Division isi respecta promisiunea de a veni in permanenta cu noi solutii pentru un control al diabetului comod, eficient si real. citeste mai departeAl IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular cu(...)

Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic(...) citeste mai departe