Simpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationale“Controleaza-ti Diabetul”: Preventie si control!

Simpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationale“Controleaza-ti Diabetul”: Preventie si control!
În contextul situaţiei alarmante a prevalenței și incidenţei diabetului zaharat la nivel naţional, dar și internațional, în perioada 10-14 noiembrie 2012 are loc la Oradea cea de-a treia ediţie a Campaniei Naţionale “Controlează-ţi Diabetul”, sub egida ştiinţifică a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, cuprinde acțiuni dedicate atât publicului larg, cât și publicului profesionist, în încercarea de a trage un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește problematica acestei afecțiuni.

Unul dintre principalele evenimente ale Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este simpozionul ştiinţific organizat în data de 10 noiembrie 2012, la Hotel Ramada, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Temele discutate de către medici surprind problematica diabetului zaharat dintr-o varietate de perspective. La manifestare participă medici diabetologi, medici de familie, interniști, endocrinologi, nefrologi, cardiologi, oftalmologi, chirurgi și medici rezidenți.

“Simpozionul științific din cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția a treia, are ca obiectiv principal facilitarea schimbului de informații între profesioniștii implicați în managementul diabetului zaharat, pentru o cât mai bună evaluare și tratare a afecțiunii. Este foarte important faptul că prin acest tip de manifestare reușim să ajungem și în centrele din țară, iar informațiile ajung direct la specialiștii din teritoriu, în condițiile în care Campania Națională Controlează-ți Diabetul se va desfășura pe rând în cele mai importante centre de diabet din România”, a declarat prof.univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Implicarea autorităților în lupta împotriva diabetului este una dintre componentele definitorii ale Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul. În deschiderea simpozionului științific sunt invitați:
Ilie Bolojan – Primarul Municipiului Oradea
Conf.univ.dr. Florian Bodog, Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
Prof.univ.dr. Gheorghe Carp– Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea
Dr. Daniela Rahotă – Director executiv Direcţia de Sănătate Publică Bihor
Luciana Dorca– Director Casa de Asigurări de Sănătate Bihor

Temele dezbătute în cadrul simpozionului științific Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, aduc în atenția specialiștilor diabetul și activitatea fizică, neuropatia diabetică, chirurgia metabolică, relația dintre diabet și alte afecțiuni, soluții pentru controlul eficient al diabetului, retinopatia diabetică, individualizarea tratamentului, precum și controlul dislipidemiei aterogene.


Importanţa şi nivelul ştiinţific al simpozionului sunt date de numele speakerilor prezenţi în cadrul manifestării: prof.univ.dr. Maria Moța - președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof.univ.dr. Amorin Popa - președintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sănătății și președintele Societății de Neuropatie Diabetică, dr. Cristian Guja – vicepreședinte Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,conf.univ.dr. Gabriela Roman- vicepreşedinte Societatea Europeană pentru Obezitate, preşedinte Societatea Română pentru Studiul Obezităţii, prof.univ.dr. Gabriela Radulian - Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, conf.univ.dr. Magdalena Moroșanu - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Galaţi, conf.univ.dr. Cristian Serafinceanu - Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Paulescu“, prof.univ.dr. Adrian Maghiar - Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea, prof.univ.dr. Petru Mihancea – Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea, prof.univ.dr. Gavril Cornuțiu - Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea, prof.univ.dr. Mircea Popescu - Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, conf.univ.dr. Mihaela Popoviciu – Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea, conf.univ.dr. Gabriel Bako - Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea, conf.univ.dr. Mihaela Coroiu – Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, dr. Carmen Pantiș - președinte Colegiul Medicilor Bihor, dr. Florian Tudorel Sabău - Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este organizată științific de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Partener local: Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea. Parteneri ştiinţifici: Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susţinută de către Primăria Municipiului Oradea şi Regia Autonomă de Transport Local Oradea.

Partener Principal: Berlin Chemie Menarini
Partener pentru Educație: Lilly Diabetes
Partener Testări: MSD
Partener Gold: Sanofi
Parteneri Silver: Abbott, Worwag Pharma
Parteneri Bronze: Roche, Servier, Bristol-Myers Squibb
Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Simpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationale“Controleaza-ti Diabetul”: Preventie si control!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

S-a dat startul inscrierilor la a IV-a editie a Scolii de Vara Neurodiab

A început perioada de înscrieri pentru a 4-a ediție a Școlii de Vară NeuroDiab 2015! Anul acesta, tematica generală a cursurilor organizate de către Societatea de Neuropatie Diabetică va fi(...) citeste mai departeAi diabet? Cand ti-ai testat ultima oara rinichii?

Specialiștii atrag atenția că aproximativ jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat vor face boală cronică de rinichi în cursul vieții, drept urmare testarea periodică a funcțiilor renale(...) citeste mai departeEducatia persoanelor cu diabet zaharat sta la baza preventiei neuropatiei diabetice, a ulceratiilor(...)

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă şi invalidantă complicaţie a diabetului zaharat. Una din trei persoane cu diabet zaharat este diagnosticată cu o formă de neuropatie diabetică şi se(...) citeste mai departeCongresul National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic, cu participare internationala 2014

Se estimează că diabetul zaharat afectează mai mult de 10% din populaţia României. Concret, rezultatele studiului naţional PREDATORR, făcute publice anul acesta, arată că aproape două milioane de(...) citeste mai departe1 din 2 adulti cu diabet raman NEDIAGNOSTICATI si sunt expusi unor complicatii grave ce pot(...)

Diabetul zaharat este una dintre amenințările majore, pe plan global, la adresa sănătății populaționale, prevalența în creștere și complicațiile asociate generând provocări importante, atât din punct(...) citeste mai departe