Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir

Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir
Neuropatia Diabetică Periferică, afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.

La inițiativa Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a avut loc la Cluj-Napoca, pe data de 26 ianuarie 2013, prima întâlnire între consiliul director al Neurodiab și membrii Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România. Urmând această direcție, Societatea continuă seria manifestărilor pentru pacienți în orașele din țară unde activează asociații de pacienți cu diabet zaharat, pentru a facilita accesul acestora la informații de actualitate privind Neuropatia Diabetică. Seria conferintelor “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” continuă cu manifestarea de la Cugir-Alba din data de 11 septembrie 2013, orele 16, la Casa de Cultura – sala mica. Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice, Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului- lector dr. Liiana Prodan – medic specialist Neurologie , Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului- lector dr. Marcela Rus – medic specialist Diabet Nutriție și Boli Metabolice.

Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație pentru prevenirea și managementul eficient al neuropatiei diabetice. În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite.

Pentru Alba Iulia transport gratuit pe baza de inscriere la tel. 0743.999.333

Intrarea liberă.
Partener oficial Primaria Cugir
Sponsor Worwag Pharma.

Istoric:
Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a luat ființă în anul 2012 la Cluj-Napoca, având ca misiune creșterea conștientizării problematicii neuropatiei diabetice, educarea publicului și a furnizorilor de servicii medicale, sprijinirea pacienților, încurajarea găsirii de resurse, a cercetării pentru înțelegerea cauzelor neuropatiei diabetice, pentru dezvoltarea de terapii cât mai eficiente.
Primele conferinte dedicate pacienților au avut loc la Targu-Mures in 27 iunie 2013 si la Cluj-Napoca in 5 septembrie.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Teodora Cristescu
Email:teodora.cristescu@neurodiab.org
Telefon:0743.999.333

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Manual si atlas de podiatrie – editat in premiera in Romania! Carte de referinta in domeniul(...)

Asociația de Podiatrie va publica în toamna anului 2016 „Manualul și atlasul de podiatrie”, realizat în parteneriat cu editura medicală FarmaMedia. Lucrarea, tradusă și editată pentru prima oară în(...) citeste mai departeBurse in strainatate pentru medicii rezidenti in Diabet, Nutritie si Boli metabolice

Zece medici rezidenți în specialitatea Diabet, Nutriție și Boli metabolice din România au câștigat Bursele Neurodiab oferite de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și vor participa astfel(...) citeste mai departeSocietatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, premiată pentru Campania Naţională(...)

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, organizată ştiinţific de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – preşedinte: prof. dr. Maria Moţa, management eveniment Sănătatea(...) citeste mai departePresedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul(...)

Președintele proaspăt-înființatei Asociații de Podiatrie, dr. Norina A. Gâvan, a fost cooptată în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federației Internaționale(...) citeste mai departeZiua Mondială a Diabetului, Craiova, 12-14 noiembrie 2011

Ziua Mondială a Diabetului se va desfășura în acest an sub mesajul „Controlează-ți diabetul”. La nivel național, manifestarea va fi sărbătorită la Craiova, în perioada 12-13-14 noiembrie 2011.(...) citeste mai departe