Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir

Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir
Neuropatia Diabetică Periferică, afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.

La inițiativa Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a avut loc la Cluj-Napoca, pe data de 26 ianuarie 2013, prima întâlnire între consiliul director al Neurodiab și membrii Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România. Urmând această direcție, Societatea continuă seria manifestărilor pentru pacienți în orașele din țară unde activează asociații de pacienți cu diabet zaharat, pentru a facilita accesul acestora la informații de actualitate privind Neuropatia Diabetică. Seria conferintelor “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” continuă cu manifestarea de la Cugir-Alba din data de 11 septembrie 2013, orele 16, la Casa de Cultura – sala mica. Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice, Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului- lector dr. Liiana Prodan – medic specialist Neurologie , Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului- lector dr. Marcela Rus – medic specialist Diabet Nutriție și Boli Metabolice.

Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație pentru prevenirea și managementul eficient al neuropatiei diabetice. În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite.

Pentru Alba Iulia transport gratuit pe baza de inscriere la tel. 0743.999.333

Intrarea liberă.
Partener oficial Primaria Cugir
Sponsor Worwag Pharma.

Istoric:
Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a luat ființă în anul 2012 la Cluj-Napoca, având ca misiune creșterea conștientizării problematicii neuropatiei diabetice, educarea publicului și a furnizorilor de servicii medicale, sprijinirea pacienților, încurajarea găsirii de resurse, a cercetării pentru înțelegerea cauzelor neuropatiei diabetice, pentru dezvoltarea de terapii cât mai eficiente.
Primele conferinte dedicate pacienților au avut loc la Targu-Mures in 27 iunie 2013 si la Cluj-Napoca in 5 septembrie.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Teodora Cristescu
Email:teodora.cristescu@neurodiab.org
Telefon:0743.999.333

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociatia de Podiatrie continua dezvoltarea de noi proiecte educationale pentru formarea de(...)

Asociația de Podiatrie a organizat în această vară prima Școală de Vară în Podiatrie, un proiect nou care urmărește facilitarea dezvoltării profesionale pentru asistenți medicali și(...) citeste mai departeWorkshop exploratoriu: Ucigasii tacuti ai lumii moderne. Diabetul si bolile metabolice – noi(...)

Workshop-ul exploratoriu: Ucigașii tăcuți ai lumii moderne. Diabetul și bolile metabolice – noi concepte și perspective de cercetare se desfășoară în perioada 26-27 septembrie 2012, la Hotel Ramada(...) citeste mai departeSocietatea de Neuropatie Diabetica, prezenta la al 7-lea Simpozion International pe tema Piciorului(...)

Societatea de Neuropatie Diabetică, NeuroDiab, a participat la a 7-a ediție a Simpozionului Internațional pe tema „Piciorului Diabetic”, desfășurat în perioada 20-23 mai 2015, la Haga, în Olanda. citeste mai departeEducatia persoanelor cu diabet zaharat sta la baza preventiei neuropatiei diabetice, a ulceratiilor(...)

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă şi invalidantă complicaţie a diabetului zaharat. Una din trei persoane cu diabet zaharat este diagnosticată cu o formă de neuropatie diabetică şi se(...) citeste mai departeAu mai ramas 40 de zile până la al 40-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli(...)

Cea de-a 40 ediţie a Congresului Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice va debuta peste 40 de zile la Sibiu. Manifestarea ştiinţifică, organizată în perioada 21-24 mai 2014,(...) citeste mai departe