Conferinta dezbatere: Diabetul zaharat – problema de sanatate publica, 18 noiembrie 2014

Conferinta dezbatere: Diabetul zaharat – problema de sanatate publica, 18 noiembrie 2014
Prevalenţa diabetului pe regiunile de dezvoltare ale României: Sud (13,39%) – Bucureşti- Ilfov (12,79%) – Nord-Est (12,38%) – Sud-Vest (12,1%) – Nord-Vest (11,69%) – Sud-Est (10,44%)

Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, vă invită la conferința dezbatere: Diabetul Zaharat - Problemă de Sănătate Publică.

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului (intrarea dinspre Calea 13 Septembrie), sala Avram Iancu, marţi, 18 noiembrie 2014, începând cu ora 13:30. Întâlnirea este prilejuită de semnalul de alarmă tras de organizațiile internaționale asupra creșterii epidemice a diabetului zaharat la nivel internaţional.

În România, prevalenţa diabetului zaharat este de 11,6 %, ceea ce înseamnă că numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani care suferă de această afecţiune variază între 1.535.413 şi 1.967.200, arată rezultatele Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), recent încheiat.

Costurile diabetului, directe şi indirecte, sunt extrem de ridicate, atingând până la 10% din bugetele de sănătate ale multor ţări, iar aceste costuri pot crește de 3-5 ori dacă apar complicaţiile cronice (conform Ghidului medical pentru îngrijirea pacienților cu diabet zaharat/ Ministerul Sănătății).

Profesioniştii consideră că diabetul este o adevărată problemă de sănătate publică și necesită o abordare multifactorială şi programe de prevenţie pentru un management cât mai eficient.

Pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor şi ai asociaţiilor de pacienţi, la eveniment şi-au anunţat prezenţa importanţi diabetologi din România:
- Prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice;
- Conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu (Cluj-Napoca)
- Prof. univ. dr. Romulus Timar (Timişoara)
- Prof. univ. dr. Mariana Graur (Iaşi)
- Prof. univ. dr. Doina Catrinoiu (Constanţa)
- Prof. univ. dr. Amorin Popa (Oradea)
- Prof. univ. dr. Gabriela Radulian (Bucureşti)
- Conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu (Bucureşti)
- Conf. univ. dr. Cristian Guja, (Bucureşti)
- Conf. univ. dr. Gabriela Roman (Cluj-Napoca)
- Conf. univ. dr. Magdalena Moroşanu (Galaţi)
- Conf. univ. dr. Bogdan Mihai (Iaşi)
- Şef lucr. dr. Cornelia Bala (Cluj-Napoca)
- Dr. Gabriela Creţeanu (Suceava).

Vă aşteptăm cu interes să participaţi marţi, 18 noiembrie 2014, pentru a dezbate împreună problematica diabetului zaharat în România!

Pentru confirmarea participării dumneavoastră, vă rog să trimiteţi un email cu următoarele date: Nume/ Prenume/C.I./eventual numărul auto. Datele sunt necesare pentru accesul în Palatul Parlamentului.
Contact presă: Mirabela Viaşu – 0733.011.108.


"Conferinta dezbatere: Diabetul zaharat – problema de sanatate publica, 18 noiembrie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mirabela Viasu
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

41 de zile pana la al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli(...)

Au mai rămas 41 de zile până la desfășurarea celui de al 41-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cu participare internațională, care va avea loc la Sibiu,(...) citeste mai departeRolul vitaminelor si al mineralelor in diabet si in bolile metabolice, dezbatut la Simpozionul(...)

Importanta aportului de vitamine si minerale, pentru asigurarea necesarului functionarii optime a metabolismului, implicatiile deficientei acestor substante la nivel neurologic, precum si rolul(...) citeste mai departePodiatria in Romania

Podiatrul este specialistul care are grijă de sănătatea picioarelor. Mai precis, acesta este profesionistul care asigură îngrijirea de specialitate, de la prevenție, la diagnostic și tratamentul(...) citeste mai departeAl X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de când injecția cu insulină a fost folosită pentru prima dată pe un pacient pentru tratarea diabetului. Acest moment important din istoria medicinei se întâmpla(...) citeste mai departePeste 700 de medici prezenti la cel de-al 39-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet,(...)

În perioada 22-25 mai, a avut loc la Sibiu cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, eveniment ştiinţific cu tradiţie în lumea medicală,(...) citeste mai departe