Diabetul zaharat – dezbatut in cadrul cursului DIAMOND, editia Ploiesti

Diabetul zaharat – dezbatut in cadrul cursului DIAMOND, editia Ploiesti
Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” organizează în data de 21 februarie 2015, la Ploiești, Hotel Central, Cursul Diabet, Sindrom Metabolic și alte boli legate de nutriție (DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related Diseases).

Manifestarea îşi propune să ofere medicilor din județul Prahova informaţii de actualitate cu privire la prevenţia, depistarea precoce, tratamentul diabetului şi a complicaţiilor bolilor metabolico-nutriţionale. Cursul aduce în fața medicilor participanti speakeri de seamă în domeniul diabetologiei şi din specialităţi conexe, cu scopul creării unui dialog pe tema celor mai noi informații şi problematici cu privire la patologia diabetului.

„Cursurile <>, organizate de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice au devenit o necesitate în condițiile în care diabetul crește epidemic în România. Este extrem de important să existe un management cât mai eficient al persoanei cu diabet în care să fie implicate toate specialitățile medicale care au legătură cu diabetul. Din acest motiv, dorim ca prin cursurile DIAMOND să sprijinim educația medicală continuă a medicilor implicați în îngrijirea persoanelor cu diabet”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Prevalenţa diabetului zaharat este în creştere în rândul persoanelor de toate vârstele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din cauza numărului mare de cazuri de suprapondere şi obezitate, dar şi din cauza dietelor nesănătoase şi a lipsei de mişcare, conform Biroului European al OMS.

Directorii cursului de diabet, ediţia Ploiești 2015, sunt: prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și dr. Bogdan Popa, șeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Ploiești.

„Ne bucurăm că orașul Ploiești a devenit gazda cursului DIAMOND. Prevalenţa diabetului zaharat este în continuă creştere în România, iar judeţul nostru nu face excepţie. Rezultatele studiului PREDATORR arată că prevalenţa acestei afecţiuni în regiunea de Sud este de 13,39%. De aceea, consider că informarea şi educarea continuă a medicilor implicați în managementul diabetului zaharat este extrem de importantă”, a declarat dr. Bogdan Popa, șeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Ploiești şi coordonatorul local al Cursului DIAMOND, ediţia Ploiești.

Manifestarea ştiinţifică este creditată cu puncte EMC şi se adresează exclusiv medicilor. Intrarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere pe site-ul www.societate-diabet.ro, în limita locurilor disponibile.

Cursul DIAMOND, ediţia Ploiești 2015, face parte dintr-o serie de manifestări organizate de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în toată ţara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informaţii de ultimă oră privind prevenţia, depistarea precoce, tratamentul şi complicaţiile bolilor metabolico-nutriţionale.

Organizatori ştiinţifici:
Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București
Management eveniment: Sănătatea Press Group


"Diabetul zaharat – dezbatut in cadrul cursului DIAMOND, editia Ploiesti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice desfasoara de Ziua Mondiala de lupta(...)

Anual, data de 14 noiembrie este marcată internațional ca și Ziua Mondială a Diabetului. Este ziua în care, prin diverse tipuri de manifestări, se încearcă de către Federația Internațională de(...) citeste mai departeCongresul National Bolile Cronice Netransmisible 2017 -(...)

Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile ajunge, anul acesta, la cea de-a VI-a ediție și va pune accentul pe câteva concepte esențiale, în vederea stabilirii premiselor medicinei viitorului:(...) citeste mai departe“Câştigi şi dăruieşti sănătate - Marşul orădenilor pentru orădeni”

Grupul Sanofi, în parteneriat cu Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, organizează astăzi, 31 august, evenimentul „Câştigi şi dăruieşti sănătate - Marşul orădenilor pentru(...) citeste mai departeScoala de Vara Neurodiab, la startul celei de-a 4-a editii

Ediția 2015 a Școlii de Vară Neurodiab, organizată de către Societatea de Neuropatie Diabetică, își deschide porțile cu noi teme de interes major pentru tinerii medici implicați în managementul(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie, sprijinita de OAMGMAMR in dezvoltarea podiatriei in Romania

Asociația de Podiatrie s-a întâlnit cu asistenții medicali, viitori specialiști în podiatrie în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Conferinței Naționale a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști,(...) citeste mai departe