Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic

Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic
Președintele proaspăt-înființatei Asociații de Podiatrie, dr. Norina A. Gâvan, a fost cooptată în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Dr. Norina A. Gâvan se alătură astfel unor specialiști în domeniul piciorului diabetic recunoscuți la nivel mondial precum: Dr. Vilma Urbancic, Pod. Margreet Van Putten, Pod. Sue Tulley, Pod. Mounia Sabasse, Dr. Abdul Basit, Dr. Anna Korzon, Dr. Alexandra Jirkovska, Dr. Lawrence Harkless, Pod. Carine Haemels, Pod. Neil Baker.

Din postura de membru al IWGDF, dr. Gâvan va contribui la crearea unui program educațional dedicat asistenților medicali care vor fi implicați în îngrijirea piciorului diabetic.

„Numirea mea în cadrul Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet îmi confirmă că înființarea Asociației de Podiatrie nu a rămas fără ecou internațional. Recunoașterea demersului nostru din partea celei mai importante organizații la nivel mondial din sfera diabetului mă onorează și ne motivează. Implementarea de programe educaționale prin care asistenții medicali din România se vor specializa în podiatrie va fi cu sigurantă facilitată prin implicarea mea directă în grupul de lucru dedicat din cadrul Federației Internaționale de Diabet”, a declarat Norina A. Gâvan, Președinte al Asociației de Podiatrie.

Lansată recent la Cluj-Napoca, Asociația de Podiatrie își propune să dezvolte specialitatea de podiatrie în rândul asistenților medicali și să creeze meseria de podiatru în România. Odată cu înființarea Asociației de Podiatrie, România se alătură înițiativei internaționale prin care se urmărește extinderea acestei specialități și pregătirea de profesioniști în prevenirea și tratarea afecțiunilor picioarelor.

Podiatria este recunoscută ca specialitate în 19 țări la nivel mondial, numărul specialiștilor în podiatrie ridicându-se la peste 100.000. Prin includerea podiatrilor în echipa implicată în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat, numărul de amputații poate fi redus cu până la 85%, conform Federației Internaționale de Diabet.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Simpozionul stiintific din cadrul Campaniei Nationale“Controleaza-ti Diabetul”: Preventie si(...)

În contextul situaţiei alarmante a prevalenței și incidenţei diabetului zaharat la nivel naţional, dar și internațional, în perioada 10-14 noiembrie 2012 are loc la Oradea cea de-a treia ediţie a(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie ofera 50 de inscrieri gratuite pentru noi membri - Nu ratati primul curs de(...)

Sunteți asistent medical și doriți să vă dezvoltați cele mai importante abilități în îngrijirea podiatrică specifică piciorului diabetic? Vă invităm să deveniți parte din Asociația de Podiatrie! citeste mai departeAnunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 5 septembrie 2013, Cluj-Napoca

Neuropatia Diabetică Periferică afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații(...) citeste mai departeDiabetul zaharat nu doare, complicatiile insa dor

Pentru persoanele cu diabet zaharat, neuropatia diabetică, cea mai frecventă complicație severă și chiar invalidantă, poate fi considerată o altă boală. Neuropatia diabetică are consecințe grave(...) citeste mai departeLupta impotriva diabetului continua! A III-a editie a Campaniei Controleaza-ti Diabetul are loc la(...)

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” continuă în această toamnă la Oradea şi se va desfăşura în perioada 10-14 noiembrie, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor(...) citeste mai departe