Ultimele zile de inscriere la primul curs de PODIATRIE din Romania – editia Cluj-Napoca!

Ultimele zile de inscriere la primul curs de PODIATRIE din Romania – editia Cluj-Napoca!
Au mai rămas doar două zile de înscrieri pentru primul curs de Podiatrie din România – ediția Cluj-Napoca, care va avea loc pe 20 octombrie 2016, la Grand Hotel Napoca.

Data limită este marţi, 11 octombrie 2016!

Cursul, organizat de Asociaţia de Podiatrie cu sprijinul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, asigură asistenților medicali instruirea podiatrică pentru a obține competențele necesare în prevenția și îngrijirea adecvată a piciorului diabetic.

Un management necorespunzător al acestei complicații a diabetului zaharat, poate conduce, în cazuri foarte grave, la amputații la nivelul membrelor inferioare. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că riscul de amputaţie a membrelor inferioare la persoanele diabetice este de 10 - 20 de ori mai ridicat decât în cazul persoanelor non-diabetice, evidenţiind, astfel, necesitatea managementului specializat al piciorului diabetic.

În cadrul cursului de Podiatrie vor fi incluse cele mai importante noțiuni și aspecte din practica clinică în managementului piciorului diabetic:
• conceptul de picior diabetic;
• elemente de bază în biomecanica piciorului şi metode moderne de ortezare a piciorului diabetic;
• neuropatia diabetică şi educaţia specifică îngrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat;
• examinarea piciorului diabetic;
• boala arterial-periferică la pacienţii cu diabet zaharat;
• infecţia piciorului la pacientul cu diabet zaharat.

Componenta practică a cursului va cuprinde tehnici fundamentale în abordarea piciorului diabetic precum: tehnica evaluării obiective a piciorului, tehnica testării sensibilităților în neuropatia diabetică, tehnica indicelui gleznă braț, tehnica de educație specifică piciorului diabetic.

Cursul este susţinut de către specialiști cu expertiză extinsă în îngrijirea piciorului diabetic: Conf. univ. dr. Ioan A. Vereşiu – şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj-Napoca, Asist. univ. dr. Georgeta Inceu - medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Şef lucr. dr. Raluca Popescu – medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Dr. Paula Pavel – medic primar Chirurgie Generală, Şef lucr. dr. Eduard Catrina – medic primar Chirurgie Generală, Iulia Drăgoi – Fiziokinetoterapeut.

„Prezenţa specialistului podiatru este vitală în echipa de îngrijire a persoanelor cu picior diabetic, iar toate eforturile Asociației de Podiatrie din ultimul an și jumătate, de la înființare, au convers înspre crearea profesiei de podiatru şi în România. Asistenții medicali care vor participa la acest prim curs de

Podiatrie din România vor beneficia de o instruire de calitate, la standarde internaţionale şi de expertiza unora dintre cei mai experimentați profesioniști în patologia piciorului diabetic.”, a declarat Dr. Norina Gâvan, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Pentru mai multe detalii și înregistrare, vă invităm să accesați: www.podiatrie.ro/ro-ro/cursuri/ingrijirea_piciorului_diabetic.

Înființată în aprilie 2015, Asociaţia de Podiatrie își propune să dezvolte specialitatea de podiatrie în rândul asistenţilor medicali şi să creeze meseria de podiatru și în România, sprijinind activitățile medicale, de cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.


"Ultimele zile de inscriere la primul curs de PODIATRIE din Romania – editia Cluj-Napoca!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:secretariat@podiatrie.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Nume de seamă ale diabetologiei româneşti prezente la Simpozionul Naţional Controlează-ţi(...)

Personalităţi de seamă ale diabetologiei româneşti au fost prezente în cadrul Simpozionului Naţional „Controlează-ţi Diabetul”, desfăşurat la Constanţa, în data de 7 iulie 2012,(...) citeste mai departeAproximativ un milion de pacienti cu diabet ar trebui sa isi verifice trigliceridele!

În România sunt aproximativ 1 milion de pacienţi cu diabet zaharat care ar trebui să-şi monitorizeze constant profilul lipidic şi să acorde o deosebită importanţă valorilor trigliceridelor(...) citeste mai departeDe Ziua Mondiala a Diabetului va fi lansata Campania Nationala „Controleaza-ţi diabetul!”

Ziua Mondială a Diabetului de anul acesta va prilejui lansarea Campaniei Naţionale „Controlează-ţi diabetul!”, care are ca principal scop implicarea autorităţilor în propagarea mesajului(...) citeste mai departeSanofi-aventis anunţă rezultate iniţiale pozitive în studiul de fază III cu lixisenatidă

Sanofi-aventis a anunţat recent că lixisenatida, administrată injectabil o dată pe zi, a îndeplinit criteriul principal de eficacitate, cu mai puţine hipoglicemii comparativ cu exenatida,(...) citeste mai departeCampania Nationala Controleaza-ti Diabetul, Editia Targu-Jiu

Aproape 400 de gorjeni și-au testat gratuit glicemia și hemoglobina glicozilată într-o singură zi la Târgu-Jiu. Acțiunea de depistare precoce a diabetului derulată sâmbătă, 18 aprilie(...) citeste mai departe