Ultimele zile de inscriere la primul curs de PODIATRIE din Romania – editia Cluj-Napoca!

Ultimele zile de inscriere la primul curs de PODIATRIE din Romania – editia Cluj-Napoca!
Au mai rămas doar două zile de înscrieri pentru primul curs de Podiatrie din România – ediția Cluj-Napoca, care va avea loc pe 20 octombrie 2016, la Grand Hotel Napoca.

Data limită este marţi, 11 octombrie 2016!

Cursul, organizat de Asociaţia de Podiatrie cu sprijinul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, asigură asistenților medicali instruirea podiatrică pentru a obține competențele necesare în prevenția și îngrijirea adecvată a piciorului diabetic.

Un management necorespunzător al acestei complicații a diabetului zaharat, poate conduce, în cazuri foarte grave, la amputații la nivelul membrelor inferioare. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că riscul de amputaţie a membrelor inferioare la persoanele diabetice este de 10 - 20 de ori mai ridicat decât în cazul persoanelor non-diabetice, evidenţiind, astfel, necesitatea managementului specializat al piciorului diabetic.

În cadrul cursului de Podiatrie vor fi incluse cele mai importante noțiuni și aspecte din practica clinică în managementului piciorului diabetic:
• conceptul de picior diabetic;
• elemente de bază în biomecanica piciorului şi metode moderne de ortezare a piciorului diabetic;
• neuropatia diabetică şi educaţia specifică îngrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat;
• examinarea piciorului diabetic;
• boala arterial-periferică la pacienţii cu diabet zaharat;
• infecţia piciorului la pacientul cu diabet zaharat.

Componenta practică a cursului va cuprinde tehnici fundamentale în abordarea piciorului diabetic precum: tehnica evaluării obiective a piciorului, tehnica testării sensibilităților în neuropatia diabetică, tehnica indicelui gleznă braț, tehnica de educație specifică piciorului diabetic.

Cursul este susţinut de către specialiști cu expertiză extinsă în îngrijirea piciorului diabetic: Conf. univ. dr. Ioan A. Vereşiu – şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj-Napoca, Asist. univ. dr. Georgeta Inceu - medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Şef lucr. dr. Raluca Popescu – medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Dr. Paula Pavel – medic primar Chirurgie Generală, Şef lucr. dr. Eduard Catrina – medic primar Chirurgie Generală, Iulia Drăgoi – Fiziokinetoterapeut.

„Prezenţa specialistului podiatru este vitală în echipa de îngrijire a persoanelor cu picior diabetic, iar toate eforturile Asociației de Podiatrie din ultimul an și jumătate, de la înființare, au convers înspre crearea profesiei de podiatru şi în România. Asistenții medicali care vor participa la acest prim curs de

Podiatrie din România vor beneficia de o instruire de calitate, la standarde internaţionale şi de expertiza unora dintre cei mai experimentați profesioniști în patologia piciorului diabetic.”, a declarat Dr. Norina Gâvan, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Pentru mai multe detalii și înregistrare, vă invităm să accesați: www.podiatrie.ro/ro-ro/cursuri/ingrijirea_piciorului_diabetic.

Înființată în aprilie 2015, Asociaţia de Podiatrie își propune să dezvolte specialitatea de podiatrie în rândul asistenţilor medicali şi să creeze meseria de podiatru și în România, sprijinind activitățile medicale, de cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.


"Ultimele zile de inscriere la primul curs de PODIATRIE din Romania – editia Cluj-Napoca!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:secretariat@podiatrie.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Caldura din casa - dusmanul siluetei?

Consumul excesiv de alimente, lipsa exercitiului fizic, ereditatea si caldura din interiorul locuintelor si al spatiilor in care ne desfasuram activitatea sunt cauzele principale ale epidemiei de(...) citeste mai departeINTERDIAB 2015 – Cel mai nou si interactiv eveniment dedicat Bolii Cronice Renale Diabetice din(...)

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate îngrijirii complexe a pacienților cu diabet zaharat: „Conferința Internațională de Management Interdisciplinar al Diabetului Zaharat și al(...) citeste mai departeConferinta de presa: Ziua Mondiala a Diabetului 2012 marcata la Oradea

La începutul lunii noiembrie 2012, după 18 luni de dezbateri pe tema bolilor cronice netransmisibile, Organizația Mondială a Sănătății a formulat pentru prima dată lista celor nouă(...) citeste mai departePremiul de Cercetare Fritz-Worwag, pentru prima data acordat unui roman – Dr. Alin Stirban

Dr. Alin Ştirban, membru fondator al Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a devenit primul român căruia i-a fost acordat premiul de cercetare Fritz-Wörwag. Distincţia, oferită(...) citeste mai departe