A inceput Campionatul European de Futsal al Persoanelor cu Diabet – DiaEuro 2017

A inceput Campionatul European de Futsal al Persoanelor cu Diabet – DiaEuro 2017
Activitatea fizică este una dintre componentele de bază ale unui stil de viaţă sănătos, contribuind la buna funcţionare a organismului, la menţinerea unui tonus corespunzător atât din punct de vedere fizic cât şi psihic, atrag atenţia specialiştii.

Pe de altă parte, mişcarea este recomandată nu doar pentru menținerea unei stări generale bune, dar și pentru prevenirea apariţiei unor afecţiuni sau pentru gestionarea și controlul acestora. Diabetul zaharat tip 2 este una dintre afecțiunile în care activitatea fizică are un rol preventiv important. La persoanele diagnosticate cu diabet zaharat tip 1 sau tip 2, activitatea fizică ramâne importantă și în managementul acestor afecțiuni, pentru că poate ajuta la încetinirea progresiei bolii și la prevenirea complicațiilor.

De altfel, persoanele care suferă de diabet zaharat pot practica cu succes orice tip de activitate fizică, fie ea recreațională sau competițională. O demonstrează zeci de tineri cu diabet din Europa care participă la Campionatul European de Futsal al Persoanelor cu Diabet – DiaEuro, un proiect inițiat în 2012, în Ucraina, tocmai din dorința de a promova sportul în rândul persoanelor cu diabet.

Bucureștiul este, în premieră, gazda Campionatului European de Futsal al Persoanelor cu Diabet - DiaEuro 2017. Echipe formate din persoane cu diabet din 12 țări se întrec la DiaEuro 2017 pentru a demonstra că diabetul zaharat nu trebuie să fie un obstacol în practicarea sportului și că cei care au diabet zaharat pot fi angrenați cu succes în activități sportive, competiționale sau recreaționale.

„De multe ori am fost întrebată dacă o persoană cu diabet zaharat poate face sport, şi chiar sport de performanţă. Răspunsul a fost și este: da, dar trebuie avute în vedere particularitățile individuale ale fiecăruia. Activitatea fizică, moderată sau de performanţă, poate fi extrem de benefică pentru persoanele cu diabet zaharat dacă este făcută în mod corespunzător, respectând recomandările medicului și monitorizând cu atenție nivelul glicemic. Este demonstrat că activitatea fizică contribuie la prevenirea diabetului zaharat tip 2 dar şi a complicaţiilor asociate tuturor formelor de diabet, fiind o parte integrantă în managementul acestei afecţiuni”, a declarat conf. dr. Cornelia Bala, preşedintele Asociației Române de Educație în Diabet.

Pentru a accentua şi mai mult importanţa activităţii fizice şi pentru a promova impactul mișcării din punctul de vedere al controlului diabetului, pe parcursul DiaEuro 2017 vor fi organizate, pentru participanţi şi membrii asociațiilor de pacienți din România, și o serie de sesiuni educaționale cu privire la gestionarea afecțiunii.

Promovarea activităților fizice în rândul persoanelor cu diabet zaharat, precum și în rândul populației, în general, este considerată o măsură prioritară de către organizații internaționale, precum Federația Internațională de Diabet sau Organizația Mondială a Sănătății, care subliniază importanța comportamentelor preventive în combaterea diabetului şi a complicaţiilor sale. Aceasta în condițiile în care estimările specialiștilor arată că numărul persoanelor care vor suferi de diabet zaharat la nivel global va crește cu peste 50% în următorii 23 de ani, majoritatea cazurilor fiind cele de diabet tip 2 care are ca şi cauză principală un stil de viaţă nesănătos caracterizat prin alimentaţie bogată în calorii, grăsimi şi dulciuri dar şi printr-un nivel scăzut de activitate fizică.

Meciurile turneului se desfășoară în perioada 17-21 iulie 2017, la Sala Polivalentă a CS Dinamo București.

Competiția DiaEuro 2017 este organizată de către Federația Asociațiilor Diabeticilor din România sub egida Federației Internaționale de Diabet Regiunea Europa (IDF Europe).

Conceptul DiaEuro 2017 - Ediția România este asigurat de către Sănătatea Press Group.

Mai multe detalii despre programul competiției aflați pe www.dia-euro.ro

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență

Partener: Federația Română de Fotbal

Partener ONG: Crucea Roșie Română

Sponsori: Borsec, Danone, Novo Nordisk, TrustMed, AstraZeneca, RFI Pharma

Partener Media: SănătateaTV.ro, Ro Health Review, ComunicateMedicale.ro, Media Kompass


"A inceput Campionatul European de Futsal al Persoanelor cu Diabet – DiaEuro 2017" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Abecedarul de Nutritie - lectii pentru sanatate

Românii trebuie să învețe cum să fie sănătoși, iar primul pas este o alimentație corectă. Acesta este mesajul medicilor nutriționiști prezenți la lansarea primului Abecedar de Nutriție(...) citeste mai departeAl 9 lea Congres Naţional al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cu(...)

Cel de-al 9 lea Congres Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cu participare internaţională, se va desfăşura în perioada 31 august – 02 septembrie 2011, la(...) citeste mai departeO SINGURA ORA POATE SALVA O INTREAGA VIATA - Descaltarea persoanelor cu diabet zaharat și(...)

Neuropatia diabetică este cel mai frecvent întâlnită complicație invalidantă cauzată de diabetul zaharat. Amputațiile care pot surveni afectează nu numai pacientul cu diabet, ci și(...) citeste mai departePresedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului, prof.dr. Andrew Boulton, invitat de(...)

Renumiți neurologi și diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania și Ungaria, alături de lideri de opinie români din aceste specialități vor dezbate joi, 19 februarie 2015, în(...) citeste mai departeAnunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir

Neuropatia Diabetică Periferică, afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor,(...) citeste mai departe