Studiu: Alimentatia neregulata, principalul factor care duce la obezitate. 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun

Studiu: Alimentatia neregulata, principalul factor care duce la obezitate. 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun
Un studiu realizat în rândul utilizatorilor unei platforme de consultații individuale în nutriție evidențiază principalii factori care cauzează obezitate. Cel mai frecvent, lipsa obiceiurilor de alimentație constantă este asociată cu acumularea kilogramelor în plus. Lipsa de timp și programul de muncă încărcat sunt principalele cauze care duc la omiterea meselor.

Studiul a fost realizat de Top Forma, o platformă online unde medicul specialist le oferă utilizatorilor planuri personalizate de nutriție, plecând de la starea acestora de sănătate, preferințele lor gastronomice și obiectivele pe care și le propun. 5000 de respondenți din România și Bulgaria au participat la studiu.

35% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă doar de două ori pe zi

Dacă, din diverse motive, 35% dintre cei care se confruntă cu obezitatea iau masa de două ori pe zi, 1 din 10 nu ia mai mult de o masă pe zi. Cel mai frecvent, micul dejun iese din calcul, 56% dintre aceștia sărind peste micul dejun.

„Alimentația neregulată, manifestată fie prin omiterea uneia dintre mesele principale ale zilei, fie prin oscilații semnificative ale orelor la care iau masa, duce la tulburări metabolice semnificative. Programul haotic facilitează încetinirea metabolismului și, deci, la acumularea de kilograme în plus”, atenționează Ipokratis Papadimitrakos, specialist în nutriție.

Produsele de patiserie și dulciurile, principalele tentații cărora nu le rezistă persoanele care se confruntă cu obezitatea

47% dintre persoanele cu greutate excesivă recunosc că nu pot renunța la dulciuri sau la patiserie, în timp ce 25% consumă mâncarea nesănătoasă de tip fast food. Pe de altă parte, doar 15% dintre aceștia consumă mâncare gătită în mult ulei și doar 13% mănâncă junk food.

Alimentația neregulată nu este privită ca fiind un lucru anormal pentru persoanele cu obezitate

Chiar dacă sunt conștienți că obezitatea este o problemă, 72% dintre persoanele care au participat la studiu își evaluează starea de sănătate ca fiind „bună”, 13% descriind-o drept „minunată”. Mai mult, aceștia consideră că e normal să sară peste micul dejun sau peste prânz, pe motiv că nu au timp sau uită să mănânce.

69% dintre persoanele cu probleme de greutate mănâncă în exces

Chiar dacă știu că este foarte important ca mâncarea pe care o consumă să fie sănătoasă și fără calorii, cei mai mulți fac exces. 69% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă mai mult decât cantitatea optimă de mâncare pe care o recomandă specialistul la fiecare masă.

„Într-adevăr, este foarte important ce mâncăm. Trebuie să avem grijă să nu facem excese, să încercăm să mâncăm cât mai sănătos și variat în același timp. Cu toate acestea, este cel puțin la fel de important ca mesele noastre să fie constante, să nu existe fluctuații considerabile de la o zi la alta. Metabolismul nostru are nevoie de regularitate, astfel încât să funcționeze eficient. De rapiditatea cu care funcționează metabolismul nostru depind fluctuațiile greutății”, a mai adăugat Ipokratis Papadimitrakos.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Studiu: Alimentatia neregulata, principalul factor care duce la obezitate. 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Madalina Scirlat
Email:madalina@decisepoate.ro
Telefon:0735.864.111

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul”, editia Bucuresti 2014

La fiecare şase secunde, în lume, o persoană îşi pierde viaţa din cauza diabetului zaharat şi a complicaţiilor asociate, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes(...) citeste mai departe



Cel mai important eveniment dedicat diabetologiei romanesti isi deschide portile pe 21 mai

Mai sunt şapte zile până la deschiderea oficială a celei de-a 40 ediţii a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Începând cu 21 mai, Sibiul va fi pentru(...) citeste mai departe



Au inceput inscrierile pentru Cursul de Pregatire Clinica Postuniversitara Magyar Imre

Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab își continuă, în 2016, inițiativele puse în slujba dezvoltării profesionale continue a specialiștilor în neuropatie diabetică, anunțând demararea(...) citeste mai departe



Femeile si Diabetul, tema campaniei din 2017 a Zilei Mondiale de lupta impotriva Diabetului

Tema din acest an a Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului este ,,Femeile și Diabetul: dreptul nostru la un viitor sănătos.” Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului reprezintă principala(...) citeste mai departe



Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul(...)

Președintele proaspăt-înființatei Asociații de Podiatrie, dr. Norina A. Gâvan, a fost cooptată în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federației Internaționale(...) citeste mai departe