Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor
In prezent, in Romania, peste o treime din populatie este afectata de hipercolesterolemie si aceasta cifra este in continua crestere. Prin prevalenta crescuta, prin numeroasele consecinte clinice sau subclinice, prin costurile pe care le presupune ingrijirea, dislipidemiile reprezinta o importanta problema de sanatate publica in tarile dezvoltate. In acest context a luat nastere initiativa organizarii unei manifestari stiintifice, dedicate cercetarii si tratamentului dislipidemiilor. Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor se va desfasura in perioada 19-20 noiembrie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti.

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor este un eveniment stiintific organizat sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, in parteneriat cu Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Societatea Romana de Cardiologie. Moderatorii acestei conferinte sunt: prof.univ.dr. Nicolae Hancu, presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si prof.univ.dr. Eduard Apetrei, Vicepresedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, iar in calitate de speakeri sunt invitati medici renumiti din specializarile: cardiologie, diabet, nutritie si boli metabolice, medicina interna.

Dislipidemia este o boala metabolica, ce presupune o modificare calitativa sau cantitativa a metabolismului lipidic, adica valori anormale ale grasimilor (lipidelor) din sange. Dislipidemia se caracterizeaza prin cresterea sau scaderea nivelului seric al colesterolului total, LDL-colesterolului (colesterolul rau), HDL-colesterolului (colesterolul bun) sau trigliceridelor. Valorile normale pentru acesti parametri trebuie sa contina colesterolul total sub 200mg/dl, colesterolul HDL peste 45-55mg/dl, colesterolul LDL sub 100 mg/dl, valoarea colesterolului total/colesterol HDL sub 5 si valoarea trigliceridelor sub 200 mg/dl.

Dislipidemia este un important factor de risc cardiovascular, de aceea ignorarea acestei boli poate avea urmari foarte grave pentru sanatatea noastra. In cele mai multe situatii, dislipidemiile apar impreuna cu diabetul zaharat de tip 2, obezitatea si hipertensiunea arteriala. Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor in afectiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei, nutritiei ci si in patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei si bolilor infectioase.

Dislipidemiile au mai multe cauze. Pot fi genetice, dar si cauzate de o viata nesanatoasa. Aici pot fi incluse obiceiurile alimentare gresite si neechilibrate si consumul regulat de alcool. Sedentarismul poate fi un alt factor declansator, alaturi de consumul de tigari. Dislipidemiile mai pot aparea si in urma unor tratamente, dar sunt frecvente si in cadrul bolilor de diabet zaharat, insuficienta renala sau hipotiroidism. Pentru ca de cele mai multe ori este asimptomatica, dislipidemia este descoperita intamplator dupa efectuarea unor analize de rutina. Efectele ei in viata unei persoane apar in timp, in cazul nerespectarii regimului alimentar si a tratamentului prescris de medic.

In cadrul Conferintei Nationale Managementul Dislipidemiilor vor fi abordate subiecte privind prevenirea si tratamentul dislipidemiilor, care vor avea un bogat continut stiintific si se vor constitui in informatii de elita si de referinta in domeniul cardiologiei, diabetului, nutritiei si bolilor metabolice.

Partener principal: Dobrogea-Benecol
Parteneri: Zentiva, Terapia Ranbaxy, Farmaciile Dona, Teva, Antibiotice S.A., Hofigal, Worwag Pharma
Parteneri media: SanatateaTV.ro, Comunicatemedicale.ro, Hipocrate, Saptamna Medicala, medicalmanager.ro, MF Ziarul Medicului de Familie, Medica Academica


"Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.104
Sursă:http://www.sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Alimentația corectă, măsură de prevenție și control pentru neuropatia diabetică

Diabetul zaharat este cauza declanșatoare pentru numeroase complicații considerate la rândul lor factori de risc de dizabilitate și deces. Dezvoltarea acestor complicații pe termen lung este cauzată(...) citeste mai departePe 7 aprilie 2016, Ziua Mondiala a Sanatatii are ca tema principala Diabetul Zaharat! Problematica(...)

Una dintre cele mai importante manifestări din domeniul diabetologiei românești, din ultimii ani, se va desfășura în perioada 5-9 aprilie 2016, la București. citeste mai departeWorkshop pe tema piciorului diabetic, 16-17 noiembrie 2017, Suceava

În perioda 16-17 noiembrie 2017, Departamentul de Angiografie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava organizează workshop-ul ce are ca temă piciorul diabetic şi tipurile de(...) citeste mai departeExperti din 7 tari europene la Congresul National al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli(...)

Una dintre cele mai importante manifestări ştiinţifice din domeniul diabetologiei româneşti, Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), se desfăşoară(...) citeste mai departeEveniment in contextul Zilei Mondiale a Diabetului 2017

Federația Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR) organizeză marți, 14 noiembrie 2017, Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu (Senatul României) conferința-dezbatere „Femeia, în contextul(...) citeste mai departe