Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu : “Salut cu entuziasm etichetarea produselor alimentare!”

Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu : “Salut cu entuziasm etichetarea produselor alimentare!”

Producătorii români şi cei europeni sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare conform Regulamentului Uniunii Europene. Acestă măsură a fost salutată de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, personalitate cu autoritate în domeniul sănătatăţii, autor al Abecedarului de nutriţie. Atunci când merge la cumpărături, consumatorul trebuie să ţină seama de trei aspecte importante în citirea etichetelor produselor alimentare: perioada de valabilitate, prezenţa aditivilor alimentari și conţinutul caloric şi nutriţional, atenţionează prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. Oricine poate învăţa să citească corect etichetele produselor alimentare din Abecedarul de nutriţie, scris de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. Probabil cea mai importantă carte de nutriţie de la profesionişti pentru publicul larg, Abecedarul de Nutriţie este un ghid complet de alimentaţie sănătoasă. „Abecedarul de Nutriţie a fost scris în contextul în care alimentaţia în rândul populaţiei este tot mai nesănătoasă, dar şi în contextul în care numărul pseudo-nutriţioniştilor a început să crească. Abecedarul de Nutriţie vine în ajutorul populaţiei cu zece lecţii prin intermediul cărora oamenii pot învăţa ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.